Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 или 7

Featured Replies

Привет

Ще си преинсталирам лаптопа, че започна да забива доста и се чудя какъв windows да му сложа сега съм с 7ца и тръгнах нея да тегля но един приятел ми каза, че по-добре 10ката да сложа. 

windoows.bmp

Марка и модел на лаптопа, за да се види каква ОС може да му се сложи и дали в сайтовете на производителя на съответния модел ще има и драйвери.

• Автор

Lenovo b590  , тамън сега се ровя да видя дали са необходими драйвери вече с тия нови версии на windows ама май ще трябва отделно да тегля.(бях чувал, че за интернета не ти трябват драйвери вече) така ли е ? ( това май за 8цата беше )

преди 25 минути, powerful написа:

бях чувал, че за интернета не ти трябват драйвери вече)

Точно те ти трябват, за да не стане да увиснеш след инсталирането на Windows да нямаш драйвър за мрежата.

преди 24 минути, powerful написа:

Lenovo b590  , тамън сега се ровя да видя дали са необходими драйвери вече с тия нови версии на windows ама май ще трябва отделно да тегля.(бях чувал, че за интернета не ти трябват драйвери вече) така ли е ? ( това май за 8цата беше )

В сайта на производителя има драйвери до Windows 8.1. Предполагам, че може и Windows 10 да сложиш, а ако има проблем с някой драйвери, може да инсталираш тези на 8.1. Иначе спокойно може да сложиш Windows 7 или Windows 8.1 без да се притесняваш. 

Това за драйверите и за интернета не си го доразбрал. Драйвера е програма, която кара даден хардуер да се разпознае като такъв и да работи с дадена операционна система. 

Да, Window 8.1 както и Windows 10 имат голяма база данни от драйвери, но не винаги могат да инсталират даден драйвер и не винаги инсталират правилния.

• Автор

Мисля да сложа пак 7ца , мога ли по някакъв начин сега от компютъра да запиша всички драйвери и да не ги тегля от нета, че те са май доста на брой.

преди 6 минути, powerful написа:

Мисля да сложа пак 7ца , мога ли по някакъв начин сега от компютъра да запиша всички драйвери и да не ги тегля от нета, че те са май доста на брой.

Аз съм с 8.1 много съм доволен но както ти си решиш. А за драйвърите сваляш ги записваш си ги на флашка или диск само да не ги запишеш тан където е windows след това си ги исталирай. Доколкото знам windows 7 намира повечето драйвъри.

току-що, Kristian Denkov написа:

А за драйвърите сваляш ги записваш си ги

на дял на твърдия диск, който НЯМА да изтриваш при инсталирането на Windows. Чак пък на флашкс или C/DVD 

преди 12 минути, powerful написа:

double driver се казва програмата. 
изключително лесна е за употреба. Само си запиши и ексето на флашката с бекъпа, за да може после да я инсталираш ако не ти закачи нета. 
Тествана е и работи перфектно. 
Тъй като не съм запознат могат ли да се пускат линкове - google it.

Другото ти решение е driver booster. Само нета трябва да си закачиш. 
Тя ще ти свали и намери другите драйвери.

Редактирано от PIKEBG (преглед на промените)

• Автор

На флашка ще ги записвам, искам всичко да изтрия да знам, че ще ми върви гладко. А за драйверите почвам сега да ги търся най-важния ми е за интернета.

преди 5 минути, PIKEBG написа:

double driver се казва програмата.

Някои драйвъри имат проблем при възстановяването от архив правен/възстановяван с double driver. Обикновено това са аудио/видео драйвърите.
Бих препоръчал Driver magician Light Portable.
И освен драйвърите за мрежовата карта е добре да се сдобиеш с драйвъра за чипсета, ACPI драйвър, USB 3.0 драйвър.

• Автор

с Double drivers 800MB ми излезе папката с Драйверите но ми излизат така, сега ще пробвам и с другата програма. а на снимката както се вижда как да ги активирам?drivers22.JPG

Сега намерих една папка в C Drivers с близо 900MB предполагам това са всички драйвери?  идеалноdrivers3.JPG

преди 22 минути, powerful написа:

На флашка ще ги записвам, искам всичко да изтрия да знам, че ще ми върви гладко. А за драйверите почвам сега да ги търся най-важния ми е за интернета.

Този за ЛАН картата или за безжичната карта ти е най-важен. Всички други може да си ги свалиш после даже и след преинсталацията.

• Автор
преди 3 минути, Емил Костов написа:

Този за ЛАН картата или за безжичната карта ти е най-важен. Всички други може да си ги свалиш после даже и след преинсталацията.

Да, точно това имам предвид, Дори да имам всички други тези като нямам каква файда..Тази папка в C където е ги има всички драйвери идеално.

преди 31 минути, powerful написа:

Изтриването на всички дялове не е гаранция за "гладко вървене"

• Автор

Ами ? Мисля да го дам на сервис и да го почистят и трябва да "лети" ?

Имаше export като single file или нещо такова, а и ти после трябва пак през double driver да ги "вкараш".

преди 4 минути, PIKEBG написа:

Имаше export като single file или нещо такова, а и ти после трябва пак през double driver да ги "вкараш".

Какви са тия глупости? Има си толкова хубава опция за изнасяне на драйвърите заедно със структурата, както го е направи. После при внасяне само трябва да посочи папката, където ги е изнесъл. И DD ще си намери файла, в който са описани изнесените драйвъри и ще ги прочете. Ще предложи всичките за възстановяване. Може да се махнат отметки от някои драйвъри, които не иска да се възстановят. Дру е въпросът, ако няма място - тогава се опаковат в компресиран архив.
От втората картинка цялата папка, съдържаща подпапките се копира на друг дял/диск. При възстановяване се посочва пътя до нея.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

К'ви глупости бе "ПРО ХЕЛПЕР", при експортване има опция Single file self extract (executable).

Ама щом ти си я писал тая програма и знаеш Убавите опции...

преди 8 минути, PIKEBG написа:

К'ви глупости бе "ПРО ХЕЛПЕР", при експортване има опция Single file self extract (executable).

1. Когато се разархивира, го прави в системния дял. 
    - Ако е на SSD  това е ненужно писане/брисане по диска
    - Файловата система ненужно се натоварва със записи и при евентуална нужда в бъдеще да се възстановяват файлове става весело.
2. Ако са изнесени в структуриран вид, при последващи евентуални проблеми с устройства и драйвъри, това е източник за директно възстановяване на драйвър.
3. Минус е само (ама не винаги), че заеманото място при структурираното извличане е повече от саморазархивиращия се пакет.
И, моля, с "бе" се обръщай към някой друг (вкъщи)! Не и към мен или другите участници във форума. Не сме изяли заедно една торба сол!

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.