Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

SSD за Hp Pavilion 15 Star Wars

Featured Replies

Здравейте,

искам да поставя SSD на въпросния лаптоп ( Hp Pavilion 15 Star Wars).
Проблема е че все още е в гаранция и искам тя да се запази. Не искам да го пращам в сервиз за тази цел.
И тук ми изникват няколко въпроса:

1.Ако поставя "caddy" с SSD на мястото на двд-то ще може ли да се използва пълноценно (SSD-то). Тъй като няма да отварям лаптопа заради гаранцията.
2. Какво "caddy" ще ми е необходимо за този лаптоп, забелязах че има различни( 9.5mm / 12,7mm). 

3. Какво SSD ще ми препоръчате, мисля че 128 GB ще са достатъчни. 

Ще работи SSD, но ще трябва да свалиш DVD-то и да го измериш колко mm e. Така ще си поръчаш и правилното Caddy. 

http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c04642845

Цитат

Optical drive Fixed, serial ATA, 9.5-mm tray load

Цитат

Hard drives Supports 6.35-cm (2.5-in) SATA hard drives in 9.5 mm (.37 in) and 7.0 mm  (.28 in) thicknesses 7 mm/9.5 mm share the same bracket Accelerometer / HDD protection support
Single HDD conƭJuratLons
● 2-TB, 5400-rpm, 9.5-mm
● 1-TB, 5400-rpm, 9.5-mm
● 750-GB, 5400-rpm, 9.5-mm
● 500-GB, 5400-rpm, 9.5-mm or 7.0-mm
Hybrid HDD conƭJuratLons
● 1-TB, 5400-rpm, 9.5-mm SSHD w/8GB NAND
● 500-GB, 5400-rpm, 7.0-mm SSHD w/8GB NAND
M.2 SATA-3 (NGFF):
● SSD, 256GB, 2280, M.2, SATA-3, TLC

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

До колкото разбирам caddy-то трябва да е 9.5mm + 2.5" SSD . Но тук идва въпроса дали в Bios ще има опция за смяна на Boot устройство. Ако не ми позволи ще си зарежда от неговия хард. В  Bios ,  "Legacy Boot Order" не ми позволява да го избера, направо го прескача.

Това ръководство май е малко грешно, тъй като този лаптоп няма M.2 Sata - слот. Доколкото съм гледал по клиповете тук и тук няма такъв слот. Но може би в друга конфигурация на този модел да са го добавили.

Лаптопа е с тази конфигурация:
- Intel Core i5-6200U (2-ядрен, 2.30 - 2.80 GHz, 3MB кеш)
- Ram: 6GB (1x 2048MB + 1x 4096MB) - DDR3, 1600Mhz
- VGA: NVIDIA GeForce 940M (2GB DDR3)/ HDD Toshiba 1TB HDD 5400 оборота/минута / Windows 10

преди 1 минута, LasVegasBoy написа:

Това ръководство май е малко грешно

Ръководството от производителя, грешно? Дай сериен номер, а не конфигурация.

http://support.hp.com/us-en/product/Star-Wars-Special-Edition-15-an000-Notebook/9033381/model/9260178/more-options?sku=P0S47EA
Това е страницата на твоят лаптоп, включително оставаща гаранция, драйвъри и т.н.
Можеш да си запазиш този линк за справки, изтегляне и др...

• Автор

Благодаря за страницата с сигурност ще ми бъде полезна. Но това не отговаря на въпроса ми свързан с caddy-то, дали цялата процедура с SSD -то да е на мястото на CD-то ще е успешна.

Не би трябвало да има проблем, въпреки, че е по-добре SSD да е на мястото на HDD, а HDD - на мястото на DVD
А какъв е проблемът да се занесе в оторизирания сервиз с външните чаркове и да ви ги сложат. Гаранцията няма да отпадне мисля.

• Автор

Това би било най-добрия вариант, но няма как да стане заради гаранцията(не искам да го отварям). Надявам се ако се реша да сложа caddy с SSD да няма проблем в Bios и да си зарежда OC от него без проблем.

Благодаря за отговорите.

преди 9 минути, ExaFlop написа:

да се занесе в оторизирания сервиз с външните чаркове и да ви ги сложат

• Автор

От малък град съм и не ми се стои без компютър, тъй като трябва да го пращам до сервиз(в друг град) и да го чакам дни. Плюс това не ми е проблем да си монтирам едно caddy, затова исках да знам дали тази процедура ще е успешна.

От друга страна, може би ще изчакам още няколко месеца и като занеса лаптопа за чистене и профилактика ще ги попитам дали може да поставят едно SSD и да остане гаранционен. Най-вероятно това ще направя, въпреки че съм чувал отзиви от приятели, че в сервизите малко се дърпат като им кажеш за SSD, с отговора че то нарушавало първоначалната конфигурация на лаптопа и той не е бил замислен да работи с SSD. Не знам колко е вярно , ще разбера при профилактиката. Ако не искат,  тогава ще го мисля.

Редактирано от LasVegasBoy (преглед на промените)

преди 12 часа, LasVegasBoy написа:

От малък град съм и не ми се стои без компютър, тъй като трябва да го пращам до сервиз(в друг град) и да го чакам дни. Плюс това не ми е проблем да си монтирам едно caddy, затова исках да знам дали тази процедура ще е успешна.

От друга страна, може би ще изчакам още няколко месеца и като занеса лаптопа за чистене и профилактика ще ги попитам дали може да поставят едно SSD и да остане гаранционен. Най-вероятно това ще направя, въпреки че съм чувал отзиви от приятели, че в сервизите малко се дърпат като им кажеш за SSD, с отговора че то нарушавало първоначалната конфигурация на лаптопа и той не е бил замислен да работи с SSD. Не знам колко е вярно , ще разбера при профилактиката. Ако не искат,  тогава ще го мисля.

Няма да има проблем да зарежда от SSD. Просто в Boot order ще виждаш HDD и SSD. Вече ще избереш от кое устройство да зарежда. Аз съм по същия начин само, че лаптопа ми е модел HP 250 G3

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Предполагам, че няма да има проблем.

Харесах си това caddy , а за SSD се колебая между това и това (макар че не успявам да намеря 120 GB от samsunga).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.