Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

преди 13 минути, XECUTIONER написа:

Виж за онзи психопат(Кюнко), който ме цитира може да е голяма възможност, защото забелязах, че явно такива индивиди не са проблем за форума! Виж как е извадил от контекста на някаква тема, в която съм писал само линка без обясненията. А много добре си спомням как дадох конфигурация антидот, която се предлага масово тук. За съжаление хората се подвеждат и грешат, но разбрах, че е почти невъзможно да се бориш с такива тролове. И основният проблем е в хората, които поддържат сайта. 

Бе,смешко,то 3786 поста само "антидоти" и ни един съществен ред и ни една конфигурация и ни едно захранване (камо ли тест на такова):lol6:.Нема ли се осъзнаеш вече,не проумя ли,че си издънката на фантазьорите дори и целият раздел ти се присмива.Че и продължаваш със спама и троленето,пък другите такива,а конфигурация или поне ред по темата-няма...Аз съм си "психопат",но ти имаш спешна нужда от лекар и във форума да ти съберат 50 лв да идеш на околовръстното,че много яко си я закъсал...:lol6:

преди 7 часа, XECUTIONER написа:

Щом 8 дни за теб са ОК добре. А бре поразгледай си поръчките и ще се убедиш, че не са на такава ''далавера''. Е, ако стоиш повече време там и след това домъкнеш големите куфари - да, има някакъв минимален смисъл.  Общо взето малко мъгляво ми отговаряш, но това е без значение. Поне за мен.

Виж за онзи психопат(Кюнко), който ме цитира може да е голяма възможност, защото забелязах, че явно такива индивиди не са проблем за форума! Виж как е извадил от контекста на някаква тема, в която съм писал само линка без обясненията. А много добре си спомням как дадох конфигурация антидот, която се предлага масово тук. За съжаление хората се подвеждат и грешат, но разбрах, че е почти невъзможно да се бориш с такива тролове. И основният проблем е в хората, които поддържат сайта. 

Лека вечер, flare!

Офтопик,

Значй дай да се уточним, първоначалният ми пост беше да уточня защо българските търговци нямат толкова печалба, колкото един потребител искаше да ги изкара, защото цените които се предлагат на едро на американците за определена техника са съвсем други - и това е абсолютно безспорен факт. Ако си мислиш че карам всеки от България да си пазаруват от американския амазон - няма такова нещо. Обаче ако си там на място и условията те устройват - защо не?

В амазон, на началната страница си на продукта още пише дали има безплатна доставка. Преди да натиснеш последното копче "поръчай", имаш идеално разписана крайна цена и срок. Ако не ти отърва, никой не те кара да го натиснеш, но иначе каквото пише, това се изпълнява. Ако виждаш уловка някъде, моля да я кажеш. Отделно може да я откажеш докато идва и съвсем отделно може и да я върнеш. Ако 8 дни не те устройват, ходиш да гониш промоциите в fry's и best buy. То понякога там има и още по-добри цени.

Последно си купувах обектив от немския амазон и ми излезе с над 400лв  по-евтино от тук (с условието че ми го донесоха). Ако го бях взел от щатите щеше да е 500лв, ама не ми се чакаше. И това с уточнението, че в Германия свалиха цената, иначе отначало (цели 6 месеца тоест) беше колкото тука, докато в щатите си е същата отначало. В момента тука са го свалили (уж промоция) със 150 лв т.е. пак е скъпо. Мислех да си вземам процесор, рам и ssd от там, ама реших, че обектива ми изпълва достатъчно графа "играчки" за тази година. Иначе само процесора излизаше 1050 срещу 1300 тука, с данъка. Минимален смисъл викаш. Баси ако 20-30% е минимален смисъл, кое не е?

преди 12 часа, flare написа:

Преди да натиснеш последното копче "поръчай", имаш идеално разписана крайна цена и срок.

Аха, но както писах по-горе от Амазон ти слагат уловки, които те прецакват много често ако бързаш. Например имаш ''Prime''. Предполагам знаеш, че това е един вид членство(платена услуга), която уж ти дава доста привилегии при пазаруване и не само. Имаш няколко варианта, от които аз съм пробвал естествено варианта ''free trial''(30d). И ако погледнеш тук(Amazon Prime Shipping Benefits) ще видиш, че има двудневна безплатна доставка. Това би било чудесно стига да се изпълняваше. Е като ми се наложи няколко пъти да канцелирам поръчката къде точно е далаверата?! 

преди 13 часа, flare написа:

но иначе каквото пише, това се изпълнява

Точно тук ни се разминават мненията.^

П.П. 

преди 13 часа, flare написа:

Иначе само процесора излизаше 1050 срещу 1300 тука, с данъка.

Няма такова нещо. Покажи ми конкретен пример за този процесор и как си си сметнал федералния данък. 

преди 46 минути, XECUTIONER написа:

Аха, но както писах по-горе от Амазон ти слагат уловки, които те прецакват много често ако бързаш. Например имаш ''Prime''. Предполагам знаеш, че това е един вид членство(платена услуга), която уж ти дава доста привилегии при пазаруване и не само. Имаш няколко варианта, от които аз съм пробвал естествено варианта ''free trial''(30d). И ако погледнеш тук(Amazon Prime Shipping Benefits) ще видиш, че има двудневна безплатна доставка. Това би било чудесно стига да се изпълняваше. Е като ми се наложи няколко пъти да канцелирам поръчката къде точно е далаверата?! 

Точно тук ни се разминават мненията.^

П.П. 

Няма такова нещо. Покажи ми конкретен пример за този процесор и как си си сметнал федералния данък. 

Ти пък кога си показал конкретен пример,че да го изискваш от другите.Показа една измислена конфигурация с втора ръка H60 и смешна картичка за 200 лв,на която замаца бранда,с твърдение,че е двучипова,а видно от спойките на дроселите,че е 3+1 фази и не е никва двучипова,видно и от моноблока на кулера и 6те пина захранване.Махна си подписа и аватара,осъзнавайки,че яко си се изложил.И имаш претенции за пазаруване от чужди сайтове за хиляди левове на хардуер,а показваш смешна конфигурация за 500 лв с части втора ръка.Ай,осъзнай се и стига спами и се излага!Няма вече на кого да се доказваш-и децата те разбраха и ти се смеят.Изобщо-защо пак се появи в хардуерния раздел?За какво допринесе в темата,за омазването ѝ ли?Един идиот взе да спами и хоп-нароиха се братята му...

Редактирано от Кюнко (преглед на промените)

преди 10 минути, Кюнко написа:
  Затвори скритото съдържание

Ти пък кога си показал конкретен пример,че да го изискваш от другите.Показа една измислена конфигурация с втора ръка H60 и смешна картичка за 200 лв,на която замаца бранда,с твърдение,че е двучипова,а видно от спойките на дроселите,че е 3+1 фази и не е никва двучипова,видно и от моноблока на кулера и 6те пина захранване.Махна си подписа и аватара,осъзнавайки,че яко си се изложил.И имаш претенции за пазаруване от чужди сайтове за хиляди левове на хардуер,а показваш смешна конфигурация за 500 лв с части втора ръка.Ай,осъзнай се и стига спами и се излага!

Само не разбрах защо си криеш постовете в спойлер! Срам ли те е нещо? Мен би ме било срам да пиша такива глупости открито. Само за твое сведение - не пазарувам втора ръка и винаги правя препоръки в теми отнасящи се до тази група. 

преди 18 минути, Кюнко написа:

Няма вече на кого да се доказваш

Това е самата истина. Да се доказваш във форум означава, че си морално деградирала личност. Какво е форума освен виртуален публичен дом?! Но виждам, че за теб е жизнено важно да си значим по форумите. Ами добре. Давам ти титлата ''Единствен и неповторим владетел на тъпотата''. Надявам се си доволен от това признание! И да не се срамуваш вече. 

преди 1 час, XECUTIONER написа:

Не знам за конкретната поръчка, от 4 години купувам разни неща от амазон и не са ми закъснявали поръчка, вкл. и тези на които съм си плащал бърза доставка. Знам какво е прайм, но знам и че не важи за всички стоки. Не знам какво си поръчвал ти и какво е станало, така че не мога да коментирам

преди 1 час, XECUTIONER написа:

http://nikem-bg.net/computer-components/XEON-E5-2430-2.2G-15MB-BOX/description.html

https://www.amazon.com/BX80621E52430-Xeon-E5-2430-2-20-Processor/dp/B0085JRBFA/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1478120321&sr=8-1&keywords=intel+e5+2430

Данъкът там където купувам е 9%.

преди 19 минути, XECUTIONER написа:

Само не разбрах защо си криеш постовете в спойлер! Срам ли те е нещо? Мен би ме било срам да пиша такива глупости открито. Само за твое сведение - не пазарувам втора ръка и винаги правя препоръки в теми отнасящи се до тази група. 

Това е самата истина. Да се доказваш във форум означава, че си морално деградирала личност. Какво е форума освен виртуален публичен дом?! Но виждам, че за теб е жизнено важно да си значим по форумите. Ами добре. Давам ти титлата ''Единствен и неповторим владетел на тъпотата''. Надявам се си доволен от това признание! И да не се срамуваш вече. 

Ха,ха,ха,ти трябва да се срамуваш от себе си със всичките си лъжи,фантазии,замазване и криене по снимките и шотовете,тролене и спам.Та да ти обяснявам ли как наакахте темата и защо в спойлер слагам тези постове?!

Aз да те питам-щом не искаш да се доказваш (щото е ясно,че много имаш да учиш и да доказваш),що се пънеш?

преди 11 минути, flare написа:

Знам какво е прайм, но знам и че не важи за всички стоки.

Това, което съм поръчвал(стоките)влизат в изискванията.

За процесора - морално остарял с неопределима цена. Все пак от Амазон са го направили, но не и нашите измамници. Знаеш как стоят нещата. Изостанали количества. А тук сме майстори. Дай да гледаме реално на нещата и да даваме примери със съвременни процесори и други части за компютър, защото в темата точно това се пита. Разликите след облагане за мен са незначителни. Другото ти го написа + спедиция и съответните рискове(макар и минимални). И трябва да си на място или чрез посредник. И други...

Лека!:)

Да си купи моля ти се АМ3+ платформа която отдавна е умряла и FM2+ ще я настигне и турил водно да изстиска още нещо от недоимък! Да за ХЕС-чо говоря разбира се!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.