Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложете ми Рутер!

Featured Replies

Здравейте!  Миналата година си купих рутер от Нетуоркс, тези белите TP-LINK 150 mb, със една антенка, оказа се голям боклук! Нямам таблет, телефоните изключени, лаптопа е на 30 см от рутера и има интернет, а ако е на дистанция повече от 2-3 метра и интернета се губи, после си включвам телефона и го свързвам към рутера, когато телефонът е до рутера няма проблем, но отдалеча ли се на около 3 метра най много и се губи интернета. Попринцип интернета ми е със силна скорост. Проблемът не е от настройки или лаптопа, изобщо трябва да си до рутера за да имаш интернет, като се има предвид че съм във апартамент. А като отида на гости при един приятел, има къща със голям двор, два лаптопа три телефона и един таблет, качваме се на 2 етаж и дори във двора има интернет, рутера му е черен без антенка, не знам точния му модел. Моля ви кажете какъв модел рутер да си взема?  Простете за правописните грешки, леки проблеми със клавиатурата!

преди 2 минути, Емил44 написа:

Здравейте!  Миналата година си купих рутер от Нетуоркс, тези белите TP-LINK 150 mb, със една антенка, оказа се голям боклук! Нямам таблет, телефоните изключени, лаптопа е на 30 см от рутера и има интернет, а ако е на дистанция повече от 2-3 метра и интернета се губи, после си включвам телефона и го свързвам към рутера, когато телефонът е до рутера няма проблем, но отдалеча ли се на около 3 метра най много и се губи интернета. Попринцип интернета ми е със силна скорост. Проблемът не е от настройки или лаптопа, изобщо трябва да си до рутера за да имаш интернет, като се има предвид че съм във апартамент. А като отида на гости при един приятел, има къща със голям двор, два лаптопа три телефона и един таблет, качваме се на 2 етаж и дори във двора има интернет, рутера му е черен без антенка, не знам точния му модел. Моля ви кажете какъв модел рутер да си взема?  Простете за правописните грешки, леки проблеми със клавиатурата!

По-добре започнете със смяна на канала на маршрутизатора

Зависи колко стени минават през рутера аз го имам същия от 4 години и никакви проблеми с сигнала  и не съм близко до рутера а чак в хола и пак си има постоянен сигнал на телефоните и на лаптопа :)

• Автор
току-що, adersa написа:

Зависи колко стени минават през рутера аз го имам същия от 4 години и никакви проблеми с сигнала  и не съм близко до рутера а чак в хола и пак си има постоянен сигнал на телефоните и на лаптопа :)

Една стена и коридор 2 метра. Кухнята е на 3 метра без стени и врати, след трите метра се губи. На моя приятел как отиваме на 2-3 етаж, излизаме на двора така на около 15 метра може и повече и няма проблем.

току-що, -Bobi- написа:

Aко това ти е проблема зи вземи поне тозиhttp://www.tp-link.com/en/products/details/cat-9_TL-WR841N.html

Ох, ми този е същия модел само че със две антенки, просто ме е страх да взема същия модел.

преди 5 минути, capnemo написа:

По-добре започнете със смяна на канала на маршрутизатора

Това как става?

току-що, Емил44 написа:

Ох, ми този е същия модел само че със две антенки, просто ме е страх да взема същия модел

Силата на сигнала е съвсем друга не ги гледай външно

Може да се провери и с кой фърмуер е TP-Link-ът. Да разбирам ли, че става дума за TP-Link wr740?

преди 3 минути, Емил44 написа:

Една стена и коридор 2 метра. Кухнята е на 3 метра без стени и врати, след трите метра се губи. На моя приятел как отиваме на 2-3 етаж, излизаме на двора така на около 15 метра може и повече и няма проблем.

Ох, ми този е същия модел само че със две антенки, просто ме е страх да взема същия модел.

Това как става?

Влизате в уеб интерфейса и търсите настройка на безжичната мрежа

Между другото силата на сигнала може да зависи и на кой етаж си аз съм на 8 явно затова нямам проблем с сигнала в нито една от стаите

За твоите жични и безжични мрежи знаем - те са винаги най-добрите! :ph34r:

преди 37 минути, Емил44 написа:

Това как става?

Дай точен модел на рутъра и хардуерната му версия, за да те заведем до точното място за настройка:
http://www.tp-link.com/en/emulators.html

• Автор
преди 5 часа, ExaFlop написа:

Може да се провери и с кой фърмуер е TP-Link-ът. Да разбирам ли, че става дума за TP-Link wr740?

Не знам, как да разбера кой точно е модела?

преди 5 часа, capnemo написа:

Влизате в уеб интерфейса и търсите настройка на безжичната мрежа

Не го  разбирам, поясни ми!

преди 4 часа, adersa написа:

Между другото силата на сигнала може да зависи и на кой етаж си аз съм на 8 явно затова нямам проблем с сигнала в нито една от стаите

На 4 етаж съм, все пак комшийте и приятелите ми нямат проблеми, дали са под или над мен.

преди 4 часа, ExaFlop написа:

Дай точен модел на рутъра и хардуерната му версия, за да те заведем до точното място за настройка:

Как да разбера точния модел?

току-що, Емил44 написа:

Не знам, как да разбера кой точно е модела?

Отдолу на дъното на рутъра пише модел и Hardware version

• Автор
преди 5 минути, ExaFlop написа:

Отдолу на дъното на рутъра пише модел и Hardware version

Ето.   TL-WR740N,   150 mb, със една антенка.

Сега какво да правя?

http://static.tp-link.com/resources/simulator/TL-WR740N_v1_v2/Index.htm
В ляво ->Wireless>Wireless Settings > в дясно > от падащото меню Channel  от auto смяна на примерно 3.
Бутон Save и изчакваш да се обнови

Добре е преди това да се сканира обхвата за други излъчващи точки. Примерно с wifiinfoview

wifiinfoview.png

и да се избере канал с най-малко застъпване и зашумяване - колонки Channel и Signal Quality. Избира канал, който липсва в колонката или е с най-ниска стойност на Signal Quality.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 1 минута, adersa написа:

Аз карам с един канал цял месец и нямам никакви проблеми с сигнала и скоростта .

Това няма общо с темата. АКо канала е натоварен и има други устройства, които излъчват силен сигнал може да има проблеми като горните

• Автор
преди 3 часа, ExaFlop написа:

http://static.tp-link.com/resources/simulator/TL-WR740N_v1_v2/Index.htm
В ляво ->Wireless>Wireless Settings > в дясно > от падащото меню Channel  от auto смяна на примерно 3.
Бутон Save и изчакваш да се обнови

Добре е преди това да се сканира обхвата за други излъчващи точки. Примерно с wifiinfoview

wifiinfoview.png

и да се избере канал с най-малко застъпване и зашумяване - колонки Channel и Signal Quality. Избира канал, който липсва в колонката или е с най-ниска стойност на Signal Quality.

Май нещо Не се получава, направих същото, натиснах 3 и save, но след натискане на сейв пак се връща на auto  и никаква промяна!  За колко време се променя и трябва ли да ми излезе някакъв надпис или да ме предупреди?  А да питам допълнително, тези цифри какви са, какво е значението дали че е по голяма или малка цифрата?

На  Region в момента ми е на съединените щати, да го корегирам ли на България?

Редактирано от Емил44 (преглед на промените)

преди 8 часа, ExaFlop написа:

Ем да най-добрите са моите връзки като не се ровичкам там където не разбирам и не слагам някакви си лайняни DD-WRT неща .

току-що, adersa написа:

Ем да най-добрите са моите връзки

Дали?
Снимка013.jpg

Хаха, смешко! Добре е човек да е маалко по-скромен...Особено в незнанието си.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Сега може ли да се върнем на моя проблем и да ми дадете още напътствия?

преди 1 час, ExaFlop написа:

Дали?
Снимка013.jpg

Хаха, смешко! Добре е човек да е маалко по-скромен...Особено в незнанието си.

охоо сменил си фирмата а а до оня ден дигаше колкото аз дигам аз не незнам защо на домашен потребител като теб , който използва само калдата форума ко му е нужна такава скорост на мене д0 100 mbps за един филм или игра ми стигат ама тука сега да се показваме кой колко е бърз ...

• Автор

аз и така не получих допълнителна помощ, но благодаря за вниманието  :)

преди 14 минути, Емил44 написа:

аз и така не получих допълнителна помощ, но благодаря за вниманието  :)

ВИе какво очаквате, някой да дойде у вас да ви свърши работата? Дадохме ви насоки да направите нещо безкрайно просто, вие какво направихте?

• Автор
преди 48 минути, capnemo написа:

ВИе какво очаквате, някой да дойде у вас да ви свърши работата? Дадохме ви насоки да направите нещо безкрайно просто, вие какво направихте?

направих указанията, но няма промяна. Не очаквам никой да дойде а малко насоки от тук.

преди 4 минути, Емил44 написа:

направих указанията, но няма промяна. Не очаквам никой да дойде а малко насоки от тук.

Викни си доставчика  на нета

Редактирано от -Bobi- (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.