Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли да се пусне стерео звук към всичките колонки?

Featured Replies

Имам колонки 5+1, чипът на дъното е Realtek ALC 1150, а версията на драйвъра - 6.0.1.7246. В друга тема, където на човека не му тръгваше централната колонка в снимките с настройките видях една отметка, която изглежда беше точно за тази цел - но при мен не я виждам. По-нов драйвър ли трябва да търся или има нещо друго?

Има ли инсталиран с драйвъра и Аудио Мениджър? Може ли да качиш една снимка на същия(ако го има де)? На коя операционна система се случва това?

При мен на MSI с win8.1 изглежда така: 

Spoiler

Capture.PNG

Но може и така: 

Spoiler

• Автор

Може и да е било това Speaker Fill, но при мен го няма в настройките на Realtek. Ако ръчкам в звуковите настройки на самата ОС(Win 7), да не ми се обърка нещо с многоканалния звук? Идеята ми е когато пусна филм с 5.1 звук - да си върви както му е схемата, а когато върви музика или клип със стерео звук - да се изпраща поне към 4 от колонките. Няма да е "обемен"(то и стаята ми не позволява правилно разполагане на колонките), но ще се чува по-добре без да усилвам звука.

Realtek-settings.jpg

Какво значи на български Full Range Speakers?

Редактирано от sten90 (преглед на промените)

Speaker Fill запълва само при стерео звук. Принципно при теб трябва да стане през DTS Connect таба. Включи DTS (на music mode, ако има такава опция) и кажи дали има успех.

преди 14 минути, sten90 написа:

Какво значи на български Full Range Speakers?

Че всяка от посочените колонки може да възпроизвежда целия диапазон, т.е не само високи или само баси - примерно ако си вързал стандартна стерео система, а не 2.1, 5.1 т.н

• Автор
преди 18 минути, firestarter написа:

Speaker Fill запълва само при стерео звук. Принципно при теб трябва да стане през DTS Connect таба. Включи DTS (на music mode, ако има такава опция) и кажи дали има успех.

Включих Music Mode - звука от онлайн радиото тръгна и от другите колонки. Имам един плъзгач, който изглежда променя баланса между централните колонки и страничните. Cinema Mode и Music Mode могат ли да са включени едновременно или едното изключва другото? Ако могат и включа и Cinema - какво ще се получи?

преди 13 минути, flare написа:

Че всяка от посочените колонки може да възпроизвежда целия диапазон, т.е не само високи или само баси - примерно ако си вързал стандартна стерео система, а не 2.1, 5.1 т.н

Мисля че моите не са такива(Creative SBS 580) и няма смисъл да пипам там.

Редактирано от sten90 (преглед на промените)

преди 9 минути, sten90 написа:

Ако могат и включа и Cinema - какво ще се получи?

Ще те оставя да експериментираш малко;)

btw един поздрав, че се зачекнах сега с музика:

• Автор

Подновявам темата, защото ми изчезна звука от едната колонка. Не знам точно как, но мисля че е свързано с онова DTS connect, с което си играх. Сега и при включено и при изключено - няма звук от предната дясна колонка(тази, която управлява силата на звука). Някакви идеи какво да правя?

Не виждам какво общо има DTS в случая. Я размени колонките...в смисъл - кабелите. Ако сложиш задните на мястото на предните, пак ли няма звук в преден десен канал?

• Автор

Едната предна колонка няма как да я разменя - тя е с различна букса. Вместо това обаче изключих и пак включих трите жака към дъното. Звука тръгна, но просто ми е любопитно какво стана. Първо си помислих, че се е появил проблем с колонките, но щом после се оправи - предполагам че е нещо от драйвъра. Не ми е ясно как точно работи това DTS Connect - в един момент имах чувството, че докато музиката върви от няколко колонки, говорът идва от централната. Възможно ли е това или само ми се е сторило?

Тъкмо щях да питам дали може да се намери нещо по-добро от Creative SBS580 и за колко пари. Тези ги имам от доста години, макар че не съм ги натоварвал особено. Може ли да се каже, че след повече от 5 години примерно качеството им се е влошило?

На кратко- DTS Connect ти преобразува стерео сигнала в многоканален( 5.1 в случая). Това, докато е полезно за филми, при музика е ужасТ. 

По-добро от тоя Creative има и то много. Но конкретен пример не мога да ти дам, докато не си определиш бюджет. Само мога да те посъветвам да избягваш всякакви пластмасови сглобки. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.