Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, нужна ми е малко помощ за избора на нова конфигурация. Има една особеност, че компютъра ще се купува в Испания, от -https://www.pccomponentes.com/configurador/ .  Ще е добре частите да са от този сайт, защото не всички, които ги има в бг ги има тук.Бюджета, който мога да отделя е около 750-800 евро, като максимум 900, като имате предвид, че към това са включени 45евро за монтаж. Монитор имам - HP LP2475W, периферия ще купувам отделно. Компютъра ще го използвам за работа и игра. Работа - основно изчисления в excel и visual studio(любиттелски, малки програми за собствено ползване). Игри - главно LoL и CS:go, но би било добре да вървят и игри като Witcher 3 и новата GTA. За процесор съм се насочил към i5-6500 или 6600 - овърклок не мисля да правя. За Ram мисля 8гб е достатъчн, SSD ми се иска 240гб, но ще мина и със 120.Кутия, дъно, вентилатори и видео карта нямам никаква идея. Мерси предварително, отдолу прилагам картинка с превод, не че ви подценявам, но за всеки случай.

PcComponentes.png

Ето какво избрах аз мисля че ще задоволи нуждите ти напълно:

Процесор: Intel i5-6600K 3.5Ghz 

Дъно: Gigabyte GA-B150M-D3H 

Рам: Kingston HyperX Fury DDR4 2133 PC4-17000 8GB 2X4GB CL14 

Хард: WD Blue 1TB SATA3 

ССД: Samsung 750 Evo SSD Series 120GB SATA3 

Кутия: ти си избери по-твои вкус

Захранване: Corsair VS 650W 80 Plus 

Видео карта: Asus Dual GTX 1060 OC 6GB GDDR5 

Тотал: 849.61

Не знам как да ги добавя в кошница и да оставя линк затова така ти ги написах. Кофнгурацията е с.1151. Кутия си избери сам, все пак ти ще я гледаш. Ако имаш въпроси питай.

• Автор

Мерси за отговорите. Един два бързи въпроса- 1-во каква е разликата междъ 6600 и 6600К и струва ли си 20-те еу разлика, ако не мисля да овърклоквам И понеже кутиите варират много като цена има ли нещо, което да избягвам и да имам предвид при избора? Мерси отново.

в 750 евро се събираш без проблем .

Отключеният и без клок работи на по-висока честота но не при този бюджет не си струва. По-скъп е не само като процесор но и понеже се продава без охладител.

Кутията е добре да е с долен монтаж на захранването и две 120 мм вентилатора включени в цената.

https://www.pccomponentes.com/corsair-carbide-100r-usb-3-0-negra

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 15 минути, JoRkA написа:

Процесор: Intel i5-6600K 3.5Ghz 

това е не нужно 

може да се сложи 240 

Захранване: Corsair VS 650W 80 Plus

това също е ненужно

Видео карта: Asus Dual GTX 1060 OC 6GB GDDR5 

това също 

In stock! Receive it on Wednesday, November 16!

149.00 €
IH
149.00 

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

преди 5 минути, Андрей Димитров написа:

И понеже кутиите варират много като цена има ли нещо, което да избягвам и да имам предвид при избора? Мерси отново.

преди 3 минути, Roujin Z написа:

Кутията е добре да е с долен монтаж на захранването и две 120 мм вентилатора включени в цената.

Гледаи само формата на дъното дали е ATX, mini-ATX и кутията какъв формат е. Да не се окаже че няма да пасне всичко вътре. И както ти каза Roujin Z гледай захранването да е от долу. При кутите охлаждането е студен въздух влиза от долу и излиза отгоре. Тоест от пред долу 1/2 вентилатора 120мм. И от горе 1/2 120мм. 

преди 1 минута, Yvan Sergeev написа:

това е не нужно 

може да се сложи 240 

това също е ненужно

И можели да ми обясниш защо захранването е ненужно ??? 650W  е напълно нормално.  А и захранването е хубаво. Процесора съм съгласен може да се използва и 6600. ССД 120гб но пък замяна получава GTX1060. 

ако сложиш още 1 видео карта  gtx 1060   да станат  2 може и евентуално да стане нужно но пак е под въпрос

• Автор

Благодаря за мненията. Виждам че захранването, което дава Roujin Z  е от сравнително скъпите, мога ли от там да спестя някое евро за ССД памет или по- добре да не бутам там където не разбирам. 

можеш да спестиш от видеокартата  много .

преди 2 минути, Андрей Димитров написа:

Благодаря за мненията. Виждам че захранването, което дава Roujin Z  е от сравнително скъпите, мога ли от там да спестя някое евро за ССД памет или по- добре да не бутам там където не разбирам. 

450W са малко, земи си 600/650W ти е мирна главата. Видео карта ти си знаеш но щом цъкаш игри и искаш гта и тн тк земай GTX1060. От мен толкова успех с покупката !

• Автор
току-що, Yvan Sergeev написа:

можеш да спестиш от видеокартата  много .

Имаш предвид, че  Sapphire Radeon RX 460 Nitro 4GB GDDR5  ще ми бъде напълно достатъчна, защото бях склонен по- скоро да заложа на  EVGA GeForce GTX 1060 FTW+ Gaming ACX 3.0 3GB GDDR.

може и да минеш само със  1 ssd 250 gb  и другия хард  не ти трябва

За CS; GO не само видеокартата но и процесора не е необходим. Всъщност януари ще излезе I3 на 4GHz които би бил идеален за играта.

Само че за GTA V и подобни трябват и процесор и видеокарта. 

пс. Захранването което съм предложил стига и за R9 290. А сега провери колко е консумацията на двете карти. 

А слаботелесната RX 460 дори не подлежи на коментар! И някое 300W BQ ще свърши работа.

преди 13 минути, Андрей Димитров написа:

Виждам че захранването, което дава Roujin Z  е от сравнително скъпите, мога ли от там да спестя някое евро  

https://www.pccomponentes.com/evga-b1-450w-80-plus-bronze

Ще свърши работа и е двойно по-евтино ако това е целта. 

У нас този модел още го няма - http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=100-B1-0450-K1

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

те 30-40-50  fps   мисля че е достъчно и може да жертваш нещо резолюция и др  за повече .

А слаботелесната RX 460    струва   300 лв другата 600  ...  за 10 -20  fps повече .

Не виждам защо, първо трябва да слагате клокърски процесор на В дъно, 120 ссд, и 650 ватово захранване за подобна конфигурация. После и да обърквате човека ей така за спорта...  Sergeev & Roujin уцелиха .  Захранването 450 вата е предостатъчно, за подобна конфигурация. ССД-то можеш да погледнеш 275 GB и да не мислиш за хард на първо време, не знам как стоят нещата с тракерите в Испания но предполагам че най-малкото имаш абонамент за нетфликс и спотифай съответно ако не планираш да теглиш 5-6 от най-последните игри 275 гиги е достатъчно място.  В150 дъното ти го предлагат с цел 4-те слота за памет да се запълнят ако не сега то в последствие.

• Автор

Да и аз мисля да мина на първо време само със ссд. Да попитам за видео карта sapphire Rx 470 4gb какво мислите? Като цена е някъде между двете посочени по- горе, а като качество струва ли си да се разглежда? Мерси

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

RX470 е чудесен избор за среден клас карта. XFX като марка е за предпочитане, има някои предимства пред другите производители.

преди 5 часа, Андрей Димитров написа:

Да и аз мисля да мина на първо време само със ссд. Да попитам за видео карта sapphire Rx 470 4gb какво мислите? Като цена е някъде между двете посочени по- горе, а като качество струва ли си да се разглежда? Мерси

RX 470 nitro + е доста добра . Определено си заслужава парите и според мен е най-добрата вариация на RX 470 . От личен опит мога да кажа ,  че няма да сгрешиш с нея .

• Автор

Вчера ми го докараха и се занимавах с инсталации на OS и т.н, засега всичко върви добре и съм доволен. В крайна сметка се спрях на rx470 и малко по- силно захранване. Благодаря на всички за помощта!

Поздравления ! Днес ще ми доставят гх480 и също малко по-силно захранване от предвиденото.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.