Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ръчни настройки на виртуална памет

Featured Replies

Здравейте искам да направя ръчни настройки на виртуалната памет,но не знам на колко да сложа мин-макс.Това е на win 7-64bit 4GB от които 3.60 използваема:)

• Автор
преди 6 минути, Yvan Sergeev написа:

auto

на  ауто всеки знае:D

преди 36 минути, Yvan Sergeev написа:

auto

Поредният необработен бисер!

Стартирай sysdm.cpl в панела Performance кликни бутон Settings . Под Visual Effects кликни Adjust for best performance, кликни Apply. Сега кликни на раздел Advanced > бутон Change, освети дял С, кликни на Custom size и в двете полета задай следните стойности
1024
6144((1,5-2)*RAM  паметта в компютъра)
Кликни бутон Set > OK > OK
Рестартирай и провери поведението на машината.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Мерси, ExaFlop така ли трябва да е?
Bez-imex5jaKCm.png

Имам въпрос.Грешно ли е ,ако файла се премести (както е в случая) на дял D\?И ще окаже ли влиание на работата на системата по този начин.

преди 14 минути, ExaFlop написа:

Ако дял D е на същия диск не е правилно.

ако е с малък дял C: ....ъ-ъ-ъ...тъй де, пести място
е, разбира се, че работата няма да се ускори, но поне няма да се бъгне при пренасочване към адрес по-голям от наличната памет

преди 16 минути, дръндю написа:

ако е с малък дял C:

Паак философски глупости! Нима не може да се преоразмерят двата дяла и да се направи достатъчно място на С.

преди 3 минути, ExaFlop написа:

Паак философски глупости! Нима не може да се преоразмерят двата дяла и да се направи достатъчно място на С.

рекох да се направя на интересен като Yvan Sergeev

:lol6:

преди 3 минути, Yvan Sergeev написа:

премести го в рам диск  файла

защо не мислите преди да пишете? ако има толкова рам дали ще се безпокои за производителността на виртуалната?

преди 6 минути, Yvan Sergeev написа:

Задача: Да се изчисли размерът на RAM диск, който трябва да събере файл с размер 1,5*размера на физическата памет в машината.

преди 59 минути, Yvan Sergeev написа:

въх, определено си без конкуренция в този форум ...ъ-ъ-ъ...тъй де, ненадминат:lol6:

хакни някой  чужд пс и го прехвърли файла на другата машина и там направи рам диск и ползвай чуждата рам.

преди 1 минута, Yvan Sergeev написа:

хакни някой  чужд пс и го прехвърли файла на другата машина и там направи рам диск и ползвай чуждата рам.

човек трябва да има мярка даже когато пише глупости

на 11/27/2016 в 7:31, ExaFlop написа:

Стартирай sysdm.cpl в панела Performance кликни бутон Settings . Под Visual Effects кликни Adjust for best performance, кликни Apply. Сега кликни на раздел Advanced > бутон Change, освети дял С, кликни на Custom size и в двете полета задай следните стойности
1024

Може ли един въпрос?

Ако има достатъчно дисково пространство, не е ли по-добре да се сложи една стойност? Моите лични наблюдения (но това беше отдавна, сега не съм тествал) са, че Windows се старае да прави файла за виртуална памет монолитен, т.е. нефрагментиран, съответно преоразмеряването му е бавно, и ако ползването на виртуална памет варира в големи граници, това се усеща много.

на 27.11.2016 г. в 7:31, ExaFlop написа:

1024

КАква е точно формулата за определяне на мин-макс? Аз като съм с 8гб, колко да задам?

преди 1 минута, trifonivanov написа:

КАква е точно формулата за определяне на мин-макс? Аз като съм с 8гб, колко да задам?

Няма формула. Зависи от приложенията, които ползвате, обектите с които работите, скорост на диска и т.н.

За броузване, филми, малки документи между 1 и 4Г е ОК

преди 1 минута, capnemo написа:

Няма формула. Зависи от приложенията, които ползвате, обектите с които работите, скорост на диска и т.н.

За броузване, филми, малки документи между 1 и 4Г е ОК

Мерси! :) 

1.5 x  рамта

4 е максимално като при  4 рам и повече  няма нужда може и 2 gb  диск заделяне

преди 20 минути, trifonivanov написа:
на ‎27‎.‎11‎.‎2016‎ г. в 7:31, ExaFlop написа:

(1,5-2)*RAM

1,5/-*RAM - Min
2*RAM - Max

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.