Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте! Имам нужда от помощ. Имам кода на една програма, но ми искат и блок-схема към него, а тия блок-схеми са ми като тъмна Индия и ще съм много благодарен ако някой може да ми я направи!
Ето го и кода:

#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
        int n, maxAreaElement;
        float areaMax = 0;
        cout<<"Vavedete broq triagalnici: "; cin>>n;
        
        int *aSides = new int[n];
        int *bSides = new int[n];
        
        for(int i=0;i<n; i++)
        {
                cout<<"Vavedete a katetat na triagalnik "<<i+1<<": "; cin>>aSides[i];
                cout<<"Vavedete b katetat na triagalnik "<<i+1<<": "; cin>>bSides[i];
                
                float area = ((aSides[i]*bSides[i])/2);
                if(area>areaMax)
                {
                        areaMax = area;
                        maxAreaElement = i;
                }
        }
        
        cout<<"Triagalnik N"<<maxAreaElement+1<<" ima nai-golqm perimetyr."<<endl;
        return 0;
}

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Периметър е обиколка, а не лице.  Дори не си видял какво ти пише в програмата искаш блок-схема да правиш

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 25 минути, ined написа:

Периметър е обиколка, а не лице.  Дори не си видял какво ти пише в програмата искаш блок-схема да правиш

Добре, моя грешка, но дори и след ъпдейта на кода аз пак си нямам идея как да направя блок-схемата и затова моля за помощ.

#include <iostream>
#include <stdio.h>
using namespace std;

int main()
{
	int n, maxAreaElement;
	float areaMax = 0;
	cout << "Vavedete broq triagalnici: "; cin >> n;

	int *aSides = new int[n];
	int *bSides = new int[n];
	int *cSides = new int[n];

	for (int i = 0; i<n; i++)
	{
		cout << "Vavedete a katetat na triagalnik " << i + 1 << ": "; cin >> aSides[i];
		cout << "Vavedete b katetat na triagalnik " << i + 1 << ": "; cin >> bSides[i];
		cout << "Vavedete c katetat na triagalnik " << i + 1 << ": "; cin >> cSides[i];
		float area = ((aSides[i] + bSides[i] + cSides[i]));
		if (area>areaMax)
		{
			areaMax = area;
			maxAreaElement = i;
		}
	}

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Беше достатъчно да промениш една дума, а сега съвсем обърка програмата 

блок -схемите не са нищо сложно http://it.souprovadia.info/?q=node/87

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 16 минути, ined написа:

Беше достатъчно да промениш една дума, а сега съвсем обърка програмата 

блок -схемите не са нищо сложно http://it.souprovadia.info/?q=node/87

Коя дума?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 13 часа, Явор Г. написа:

Коя дума?

Незнам как можеше с една дума да се подмени горната програма да работи за периметър, ама мога да ти кажа какво не е наред във втория опит:

  • Правоъгълните триъгълници имат 2 катета, не 3, както искаш да въвеждаш. Може да е копи-пейст грешка, ама си е срамота.
  • С размерите на две от страните (в случая катетите), правоъгълният триъгълник вече си е определен до еднаквост, т.е. знаеш измеренията на всичките му елементи. Що ти е да въвеждаш хипотенуза?
  • Малко е гадно в променлива наречена area (площ) да пишеш стойност която е периметър(т.е. circumference).
  • Страните са ти int, обаче обиколката float. Нещо се губи смисълът.

 

преди 12 часа, Yvan Sergeev написа:

Виждал ли си подписа на Кал?

 

Редактирано от flare (преглед на промените)
  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 11 минути, flare написа:

Незнам как можеше с една дума да се подмени горната програма да работи за периметър, ама мога да ти кажа какво не е наред във втория опит:

  • Правоъгълните триъгълници имат 2 катета, не 3, както искаш да въвеждаш. Може да е копи-пейст грешка, ама си е срамота.
  • С размерите на две от страните (в случая катетите), правоъгълният триъгълник вече си е определен до еднаквост, т.е. знаеш измеренията на всичките му елементи. Що ти е да въвеждаш хипотенуза?
  • Малко е гадно в променлива наречена area (площ) да пишеш стойност която е периметър(т.е. circumference).
  • Страните са ти int, обаче обиколката float. Нещо се губи смисълът.

 

Виждал ли си подписа на Кал?

 

има 2 неизвестни за мен в питането

 какво е подпис и какво е КАЛ

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виж тук: https://code2flow.com/app

Може да си въведеш твоя код и да видиш какво ще излезе. Ползвай го като отправна точка и си направи "творчески" препис ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Alexandar Jelev
      Здравейте, искам  да попитам някой може ли да ми помогне за курсовата задача, ще му бъда изключително благодарен? :)
      Задачата е следната:
      Съставете програма с функции за:
      а) Въвеждане от клавиатура във файл и в масив ( чрез добавяне) данни за автобусни превози ( до 35 ) - Автогара Варна: маршрут, дата (1 до 31), номер на автобуса, фамилия на водача, брой пътници, цена на съответните билети, обща сума на билетите - през месец юли. Извеждане текущото съдържание на масива (файла) на екран;
      б) Извеждане на екран справка за всички превози през избран ден от месеца ( със запитване за нова справка);
      в) Извеждане на екран номерата на автобусите и общата сума на билетите от превозите, извършени с тях, подредени в низходящ ред по сумата.
                   Главна функция main() -с меню  за избор на функции и проврка за състоянието на данните.  Използване на функции с предаване на параметри.
       
    • от Petar02
      Здравейте,
      Имам за задача да създам база данни за мобилен оператор. Какъв вид заявка или отчет или таблица трябва да създам, с която всеки месец да се създава автоматична фактура с дължима сума според определени критерии (на какъв вид план си и каква трябва да бъде месечната ти такса). И също какъв вид форма трябва да направя, за да се плаща тази фактура.
      Благодаря предварително за оказаното съдействие.
    • от Plamy Gerova
      Здравейте, може ли помощ за курсовата ми задача?
      съставете програма с функции за:
      а) въвеждане от клавиатурата във файл и в масив( чрез добавяне) данни за морски пътувания (до 25)- Морска гара Варна: маршрут, кораб-име, име на капитан, цени на билетите- I,II класа, брой пасажери в съответната класа, обща сума на продадените билети- през избран месец от годината.Извеждане текущото съдържание на масива(файла) на екрана.
      б) извеждане на екран данните за превозите на кораб по въведено от клавиатурата име на кораб(със запитване за справка)
      в) извеждане на екран данните за морско пътуване с най- голяма обща сума на продадени билети.
      Главна функция main()- с меня за избор на функции и проверка за състоянието та данните.Използване на локални променливи и функции с предаване на параметри. 
       
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.