Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо филмите през мрежата ми насичат или спират?

Featured Replies

Вкъщи съм си свързал 3 рутера навсякъде с жица и понеже къщата е кирпичена и с тия дебели стени така съм го измислил иначе няма навсякъде WiFi.От единият рутер излизат два кабела съответно към всеки от тях.За да не се объркате шървият да речем ще е основен, а другите взимащи от него вторични.Основният е гигабитов, а вторичните - по 100 Mbps.Само телефона ми е WiFi, всички други машини са на кабел.

Та, като си пусна филм на PS3 свързан с вторичният рутер (те са два, но другият вторичен го ползвам основно за интернет на телефона) шернат от компа към основният рутер често спира или ако се опитам да превъртя напред или назад или няк'ви такива се връща от начало.Ако обаче си пусна филм онлайн нямам ник'ви грижи.Даже буферира по бързо и не прекъсва.Говоря за филми нормално качество 1 - 2 GB, а не блурей или 4К.
Четох, че е по добре да са свързани кабела от основния към вторичният рутер да излиза и да влиза в LAN букса и така съм го направил.

Здравейте, проблемът е в големината на филмите. Тествайте един и същ филм с големина 560 мб. и със средна големина 1.5 гб. Убеден съм, че 560 мб. ще засича много по-малко от този който е 1.5 гб. Друг важен фактор е големината и динамичността на кадъра. При сблъсък на автомобили и експлозия ще засича много повече отколкото при сцена с разговор между актьорите. Колкото по-малък е размера на филма толкова по-малка е вероятността да забива. Едно е буферирането на 560 мб. друго е на 1.5 гб. Пробвал съм с по-голям размер филми и съответно с по-малък, е определено има огромна разлика. Друг важен фактор е и времетраенето, едно е да гледаш 10 минутно клипче, съвсем друго да гледаш 112 минутен филм. 

преди 20 часа, tyrboman написа:

Вкъщи съм си свързал 3 рутера навсякъде с жица и понеже къщата е кирпичена и с тия дебели стени така съм го измислил иначе няма навсякъде WiFi.От единият рутер излизат два кабела съответно към всеки от тях.За да не се объркате шървият да речем ще е основен, а другите взимащи от него вторични.Основният е гигабитов, а вторичните - по 100 Mbps.Само телефона ми е WiFi, всички други машини са на кабел.

Та, като си пусна филм на PS3 свързан с вторичният рутер (те са два, но другият вторичен го ползвам основно за интернет на телефона) шернат от компа към основният рутер често спира или ако се опитам да превъртя напред или назад или няк'ви такива се връща от начало.Ако обаче си пусна филм онлайн нямам ник'ви грижи.Даже буферира по бързо и не прекъсва.Говоря за филми нормално качество 1 - 2 GB, а не блурей или 4К.
Четох, че е по добре да са свързани кабела от основния към вторичният рутер да излиза и да влиза в LAN букса и така съм го направил.

Малко повече информация за устройствата?

• Автор
на 23.12.2016 г. в 19:58, Димитър Тошев написа:

Здравейте, проблемът е в големината на филмите. Тествайте един и същ филм с големина 560 мб. и със средна големина 1.5 гб. Убеден съм, че 560 мб. ще засича много по-малко от този който е 1.5 гб. Друг важен фактор е големината и динамичността на кадъра. При сблъсък на автомобили и експлозия ще засича много повече отколкото при сцена с разговор между актьорите. Колкото по-малък е размера на филма толкова по-малка е вероятността да забива. Едно е буферирането на 560 мб. друго е на 1.5 гб. Пробвал съм с по-голям размер филми и съответно с по-малък, е определено има огромна разлика. Друг важен фактор е и времетраенето, едно е да гледаш 10 минутно клипче, съвсем друго да гледаш 112 минутен филм. 

Е добре де, но защо онлайн няма проблеми, а през LAN има?!
Не би ли трябвало да е точно обратното, защото по LAN скоростта трябва да е много по висока от, колкото от нета?

Редактирано от tyrboman (преглед на промените)

на 24.12.2016 г. в 12:33, tyrboman написа:

Е добре де, но защо онлайн няма проблеми, а през LAN има?!
Не би ли трябвало да е точно обратното, защото по LAN скоростта трябва да е много по висока от, колкото от нета?

Онлайн филмите не са 1.5 гб. а са със средна големина 350 мб. конвертирани в мп4 формат за да вървят през хтмл5 плеър. 

Да скоростта е по-висока, но и размера на филма също е огромен. Пробвайте филми с големина до 450 мб.  Не си мислете, че качеството ще е по-лошо от това в сайтовете за онлайн филми. Сигурен съм, че ще Ви забива много по-малко.

• Автор
на 25.12.2016 г. в 16:59, Димитър Тошев написа:

Онлайн филмите не са 1.5 гб. а са със средна големина 350 мб. конвертирани в мп4 формат за да вървят през хтмл5 плеър. 

Да скоростта е по-висока, но и размера на филма също е огромен. Пробвайте филми с големина до 450 мб.  Не си мислете, че качеството ще е по-лошо от това в сайтовете за онлайн филми. Сигурен съм, че ще Ви забива много по-малко.

Как да пробвам с такива или с други филми (с различна големина) след, като никъде не пише, колко са големи?Предполагам, че ако нямате PS3 няма как да ме разберете.

преди 10 часа, tyrboman написа:

Как да пробвам с такива или с други филми (с различна големина) след, като никъде не пише, колко са големи?Предполагам, че ако нямате PS3 няма как да ме разберете.

Да, за съжаление не съм имал допир до конзолата. Предполагам има някакъв начин за прехвърляне или четене на информация на нея, било то дори и с диск? Не знам през браузъра й дали е възможно да се свалят файлове или торенти? Как разбрахте, че филмите който ги пускате са 1 - 2 GB след, като никъде не пише, колко са големи?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.