Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows error

Featured Replies

Здравейте имам проблем с windows-а..  моля ви помогнете вчера нямах проблем с компютъра имах доста вируси, но Avast си оправи работата,но се съмнявам да е от това-Error 0xc000000e...Весели празници на всички. :)

DSC_0259.JPG

Редактирано от Pacata523 (преглед на промените)

Имаш ли DVD/флашка с Windows?
Много често това се дължи на проблем с твърдия диск или системния дял. Понякога причинате е и друга.

виж това видео:

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 17 минути, ExaFlop написа:

Имаш ли DVD/флашка с Windows?
Много често това се дължи на проблем с твърдия диск или системния дял. Понякога причинате е и друга.

виж това видео:

Нямам флашка с Windows,  а ако нямам как ще го оправя проблема?  кой знай колко пари ще ми вземат ако го заведа на сервиз, апък не ми се дават.. Благодаря ти много иначе..  Други идеи,???

преди 7 минути, Pacata523 написа:

кой знай колко пари ще ми вземат ако го заведа на сервиз, апък не ми се дават..

15-20лв е една Преинсталация.

Преинсталацията можеш и ти да си я направиш има доста уроци във google просто пишеш как да инсталираме windows 7 8.1 10 eдна от тях :) Весели Празници

преди 1 час, Pacata523 написа:

имах доста вируси, но Avast си оправи работата

:clown:

преди 2 часа, Pacata523 написа:

Здравейте имам проблем с windows-а..  моля ви помогнете вчера нямах проблем с компютъра имах доста вируси, но Avast си оправи работата,но се съмнявам да е от това-Error 0xc000000e...Весели празници на всички. :)

Доста често антивирусните правят много по-големи поразии от самите вируси които уж трябва да изчистят.

преди 1 час, NBS 9322 написа:

15-20лв е една Преинсталация.

На места 50

преди 1 час, Pacata523 написа:

Нямам флашка с Windows,  а ако нямам как ще го оправя проблема?  кой знай колко пари ще ми вземат ако го заведа на сервиз, апък не ми се дават.. Благодаря ти много иначе..  Други идеи,???

Без външен зареждащ източник - няма начин

преди 11 часа, ExaFlop написа:

На места 50

преди 12 часа, Pacata523 написа:

Зависи от много неща.

За да излезе най-изгодно, се проверява в нета кой сервиз предлага на-изгодна цена на такива услуги, в конкретния град в който живееш. Някой взимат повече... други по-малко и т.н. И допълнително се доплаща ако имаш важно инфо на харда, и съответно се възстановява. Цената на преинсталацията разбира се вкл. и офис пакети, настройки в BIOS инсталиране на програми по избор, антивирусен софтуер и др.

Редактирано от NBS 9322 (преглед на промените)

Точно този тип повреда не би трябвало да се ремонтира за повече от 10 лева. Все пак само ще се ремонтира информацията за зареждане - за 10-ина минути работа е.

преди 13 часа, Pacata523 написа:

Avast си оправи работата

Даа, явно си е оправил работата... :D 

Във вторник бях на изпит и в едната зала изгърмя на видео стената точно това съобщение :D.
Преместихме се.
Кой е най универсалният и бърз начин за поправяне на този проблем?

С check disk, fix boot, fix mbr и rebuildbcd не е много бързо и гъвкаво, ако не разполагам с точният бюилд на операционната система.
Но пък е единственият ми познат начин.

1. Зарежда се Windows RE
2. Стартира се cmd и се зарежда Diskpart, задава се проблемният дял да е Active:
list disk - в резултата се намира правилният диск N
select disk N
list partition - в резултата се намира правилният дял М (примерно 1)
select partition 1
active

3. Стартира се bcdedit - резултатът трябва да изглежда така:

Windows Boot Loader
-------------------
identifier {default}
device unknown <===0xc000000e problem!
path \Windows\system32\winload.exe
description Windows Server 2008 R2
locale en-US
inherit {bootloadersettings}
recoverysequence {e0025536-b36d-11de-aadd-ddc0b5870e2c}
recoveryenabled Yes
osdevice unknown <===0xc000000e problem!
systemroot \Windows
resumeobject {e0025534-b36d-11de-aadd-ddc0b5870e2c}
nx OptOut
hypervisorlaunchtype Auto

4. Въвеждат се тези команди:

bcdedit /set {Your-OS-Identifier} device partition=X:
bcdedit /set {Your-OS-Identifier} osdevice partition=X:
bcdedit

Където X:  е буквата на дела, на който е проблемната ОС в Windows RE. Може да се намери с отваряне на notepad и натискане на save

5. Reboot

на 25.12.2016 г. в 7:50, ExaFlop написа:

Точно този тип повреда не би трябвало да се ремонтира за повече от 10 лева. Все пак само ще се ремонтира информацията за зареждане - за 10-ина минути работа е.

Написал съм в коментара че услугата Backup на инфо от харда  се заплаща допълнително, тези 15-20лв не влизат в цената за Backup.

Какъв е смисълът от създаването на архив в конкретния случай? А и аз говорех за цена за отстраняване на конкретния проблем.

на ‎12‎/‎25‎/‎2016 в 7:50, ExaFlop написа:

преди 16 часа, Tanner Foost Foust написа:

ако не разполагам с точният бюилд на операционната система.

Това няма значение

И Това с цените в България и сервизите е страшно сбъркана работа. 

Преминах курс за предприемачество в Cisco Net Академията. 

Там се дава пример за стартиране на бизнес точно с обслужване и поддръжка на ИТ инфраструктура и на компютърни системи. 

Дават се примери как да печелиш контакти и клиенти. 

Ключа на успеха е не да мамиш  а да си коректен. Когато имаш добър бизнес модел и стратегия всичко си идва на място. 

Този тип услуги за обикновеният потребител трябва да са достъпни. Стартово да започва от някаква стандартна цена. Услугата трябва да се извърши качествено и бързо по такъв начин че клиента да дойде отново защото е бил доволен . Правят се отстъпки при всяко следващо посещение. Отношението трябва да е любезно и трябва да се отнася с клиента сериозно и с уважение. 

В чужбина има практика и за договори за абонаменти месечни и годишни. 

Спрямо по големите клиенти и компании   с тях се работи на друг принцип, през известен период да се вдига таксата на абонамента, например с 10 до 12% периодично от цялата сума на договора. 

Тук в България клиента масово няма доверие на сервизите. Защото повечето са с надути цени, некоректни. Единствената им цел е да ти вземат парите и нямат за цел да те спечелят като клиент и именно за това не много подобни фирми успяват да се задържат в бизнеса. 

Ако сте добри и имате отличен подход всеки ще иска да работи с вас в противен случай ще загубите ;)

Съвсем друг е въпросът че подобен бизнес не е доходносен и ценен тук в по голям процент. 

Разбира се има фирми които се занимават с това и имат добри доходи и печалби също и разходи но малко са,  тези фирми се занимават  и с много други области и неща и това е ключа, а не да сте забили в едно нещо и да чакате чудеса. 

И понеже няма приходи да се увеличава цената на услугите за да можете да оцелеете в бизнеса в место на гърба на 30 клиента само на гърба на 10.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 14 минути, Tanner Foost Foust написа:

Този тип услуги за обикновеният потребител трябва да са достъпни.

Те са достъпни по един или друг начин, но потребителите и ги е страх, и не искат да си дават "излишни" пари и карат до откат. И после се започва едно чупене на пръсти - ко да прайм ся?

преди 14 минути, Tanner Foost Foust написа:

В чужбина има практика и за договори за абонаменти

И тук има...

Ами знаеш ли виж прав си. Ние тук сме стиснати и не оценяваме чуждия труд и все искаме без пари. 

Това е заради лошата икономика и лошият бизнес, заради лошото образование и лошата политика, заради лошият модел на държавата. 

Няма  как да забогатееш на гърба на бедния клиент. 

Можеш да забогатееш на гърба на беден народ ако си в политиката, че там задколисието и непрозрачността са актуални, че на всички ни е ясно какво работят и каква заплата вземат и как развиват собствен бизнес и правят чадъри и източват финанси през програми, проекти..  използвайки вратички, контакти инструменти, практики законни и незаконни но в частният сектор трудно можеш да забогатееш от бедния човек. 

Частният сектор печели от богати клиенти, и не от толкова богати, разликата е в съотношението цена-качество. 

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Корпоративен урок 1: 
Мъж влиза под душа, докато съпругата му точно привършва със своя, когато на външната врата се позвънява. Жената набързо увива една кърпа около себе си и тича да отвори. Отвън стои Боб - съседът. Преди да е казала и една дума, той предлага: 
Ще ти дам 800$ ако свалиш тази кърпа!. 
След като помислила за момент, жената свалила кърпата и застанала гола пред Боб. 
Секунди по-късно той й връчил 800$ и си тръгнал. Жената се загърнала отново и се върнала в банята. 
- Кой беше? - попитал съпругът й. 
- Боб - съседът - отговорила тя. 
- Чудесно! - казал мъжът - Спомена ли нещо за 800-те долара, които ми дължи? 
Бизнес поука: Ако навреме споделите с акционерите си важна информация, отнасяща се до кредит и риск, бихте могли да избегнете изобличаване.

Корпоративен урок 2: 
Свещеник предложил на монахиня да я откара до манастира. В един момент, тя скръстила крака, така че единият й крак се оголил. Отецът едва не катастрофирал. След като овладял колата, той леко прокарал ръката си по крака й. 
- Отче, припомнете си Псалм 129 - казала монахинята.
Свещеникът отдръпнал ръката си. Но малко по-късно, докато сменял скорости, той отново поставил ръката си върху крака й. 
- Отче, припомнете си Псалм 129 - казала монахинята отново. 
- Прости плътската ми слабост, сестро" - извинил се отецът. 
След като пристигнали в манастира, монахинята се прибрала. 
Свещеникът бързо изтичал в църквата за да погледне Псалм 129. Същият гласял: "Давай напред и търси, нагоре ще откриеш благоденствие." 
Бизнес поука: Ако не сте добре информирани в професията си, рискувате да пропуснете чудесни възможности.

Корпоративен урок 3: 
Търговският представител, деловодителката и управителят на фирма отиват да обядват заедно. По пътя намират старинна маслена лампа. Разтриват я и отвътре се появява един Джин. "Ще изпълня по едно желание на всеки от вас" - казва той. "Първо аз! Първо аз!" - скача деловодителката - "Искам да бъда на Бахамите, да карам джет, без да се интересувам от нищо". Пуф! И изчезнала. "Сега аз! Сега аз!" - крещи търговският представител -"Искам да бъда в Хавай, да разпускам на плажа с личен масажист, безкраен запас от коктейли и любовта на моят живот". Пуф! И той изчезнал. "Твой ред е" - казал Джина на управителя. "Искам тези двамата обратно на работните места след края на обедната почивка" - отговорил той. 
Бизнес поука: Винаги оставяйте първата дума на шефа.

Корпоративен урок 4: 
Гарванът седял по цял ден на дървото, без да прави нищо. 
Заекът го попитал: 
- Мога ли и аз като теб да седна и да не правя нищо по цял ден?. 
- Разбира се, защо не - отговорил гарванът. 
И така, седнал заекът на земята и си почивал. Унесъл се, една лисица изскочила от храстите и го изяла. 
Бизнес поука: За да седите без да правите нищо, трябва да сте на висока позиция.

Корпоративен урок 5: 
В Африка всяка сутрин газелата се събужда с мисълта, че трябва да надбяга най-бързия лъв, за да остане жива. Всяка сутрин лъвът се събужда с мисълта, че трябва да надбяга най-бавната газела, за да не умре от глад. 
Бизнес поука: Няма значение дали си газела или лъв: когато слънцето изгрее, по-добре да станеш, за да изпревариш другите.

Корпоративен урок 6: 
Мъж отсяда в хотел в Австралия. В стаята има компютър и той решава да изпрати електронно писмо на жена си. Обаче случайно сбърква адреса и без да осъзнае грешката си изпраща писмото. В същото време някъде в Хюстън, вдовица се връща от погребението на съпруга си. Вдовицата решава да си провери електронната поща за писма от роднини и познати. След като прочита първото писмо, тя пада възнак в безсъзнание. Синът на вдовицата дотърчава в стаята, намира майка си на пода и хвърля поглед на екрана, на който пише: 
До: моята любяща съпруга 
Тема: пристигнах 
Дата: 7-ми септември, 
Знам, че ще се изненадаш да ме чуеш. И тук имат компютри вече, и можеш да изпратиш писма на своите любими. Току-що пристигнах и отседнах тук. Виждам, че всичко е приготвено и за твоето пристигане утре. Нямам търпение да се видим! Надявам се твоето пътуване да е също безпроблемно, като моето. 
Послепис: Адски е горещо тук долу! 
Бизнес поука: Уверете се, че комуникацията се осъщестява между правилните страни. Иначе резултатите могат да не отговорят на очакванията ви.

на 26 декември 2016 г. в 10:20, Tanner Foost Foust написа:

Това е заради лошата икономика и лошият бизнес, заради лошото образование и лошата политика, заради лошият модел на държавата.

Горчивата истина! Тука си много прав. Но за съжаление модела на държавата не се променя от днеска за утре... Пък и политиците от парламента, не полагат никакви усилия за промяна!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.