Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Максимална честота на процесора - много странен проблем!?

Featured Replies

току-що, ExaFlop написа:

Той не бил първа младост тоя лаптоп. :) 

Т400 - 2009г. Аз предимно с такива машинки работя.
Сега си мисля, че имаше неписано правило да прави такива шашми, ако се ползва малкия адаптер - 65W вместо 90W-вия.

• Отговори 58
  • Прегледи 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, simtech написа:

ако се ползва малкия адаптер - 65W

се засича по-малък заряден ток и на слабия адаптер си "налива" постоянно.

преди 23 минути, ExaFlop написа:

се засича по-малък заряден ток и на слабия адаптер си "налива" постоянно.

Да бе, ама интересното е, че само на батерия(която държи само 10 минути в момента) вдига нормалните си гигахерци - 2.4

А само на адаптер, без батерия?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 2 минути, ExaFlop написа:

А само на адаптер, без батерия?

Не съм пробвал!

Да си купи нов. Чудеса няма да станат. 
Първото нещо което бих направил да да извадя батерията и да пробвам на адаптер, както е посочено по горе.
В някой от постовете видях нещо от типа на " достатъчно съм грамотен" :D
Ах какво хубаво его ;)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 3 часа, Tanner Foost Foust написа:

Да си купи нов. Чудеса няма да станат.

Купи ми нов. Един нов ThinkPad струва повече от колата ти и компютъра ти взети заедно, гарантирам ти. Аз си го обичам тоя лаптоп.
Имам и други 2, но тоя си го обичам.
И да, достатъчно съм грамотен. Може да реша да му пипам BIOS, защото е ненормално да не може да вдигне честотата до макс. И то само на зарядно, което е проблем на BIOS, не на операционна система. Щом под Linux пак прави така.

преди 4 минути, simtech написа:

Купи ми нов. Един нов ThinkPad струва повече от колата ти и компютъра ти взети заедно, гарантирам ти. Аз си го обичам тоя лаптоп.
И да, достатъчно съм грамотен. Може да реша да му пипам BIOS, защото е ненормално да не може да вдигне честотата до макс. И то само на зарядно, което е проблем на BIOS, не на операционна система. Щом под Linux пак прави така.

От къде гледаш колко му е честота на CPU? 

преди 5 минути, Charlie_Harper написа:

От къде гледаш колко му е честота на CPU? 

С HWINFO и през Windows Resource Monitor. Windows познава процесора, значи трябва да знае как да го управлява.

преди 12 минути, simtech написа:

Ммм сигурен ли си?

Обаждам се на аутсорс фирма и правя чудесна сделка за използвам бизнес клас лаптоп  между 600 и 900 лв?
Обаждам се на фирма която се занимава само с поправени и възстановени бизнес клас серии и също правя чудесна сделка за между подобни цени.

Не преувеличавай, да не е Boing 747 това.

Ама нали си ти знаем егото ти си пърсъна с най доброто :D

Накрая ще ти писне и ще си вземеш друг ;)

Линуксът е красноречив.

На това му викам аз нещо:

преди 1 час, Tanner Foost Foust написа:

Не преувеличавай, да не е Boing 747 това

Аз говоря за нов лаптоп бизнес клас. От магазина. Машинката, от която ти пиша в момента нова е почвала от 1800 до 2600долара.
Вариантът със замяната го знам много добре, но поради естеството на работа можеш да забележиш защо съм забелязал чак година по-късно, че лаптопчето не работи на максимални честоти.

преди 1 час, simtech написа:

Аз говоря за нов лаптоп бизнес клас. От магазина. Машинката, от която ти пиша в момента нова е почвала от 1800 до 2600долара.
Вариантът със замяната го знам много добре, но поради естеството на работа можеш да забележиш защо съм забелязал чак година по-късно, че лаптопчето не работи на максимални честоти.

За бизнес има и по 420лв. Къде тос лаптоп е струвал 5 бона бе. :D Я покажи снимка на работата на CPU 

преди 15 минути, Charlie_Harper написа:

За бизнес има и по 420лв. Къде тос лаптоп е струвал 5 бона бе. :D Я покажи снимка на работата на CPU 

Цитат

Though Lenovo's ThinkPad T400 costs more than Acer's TravelMate 6293, this all-purpose laptop is a pretty compelling package. At $1419 (as of March 9, 2009), the Thinkpad T400 gives you sturdy construction, great battery life, smart design, and some useful special features--all in all, a good deal.

1500 долара...Ама само с 2GB RAM, без син зъб, без 3G модем и с малък диск. Моят е ъпгрейднат до 4GB, с 3G HSPA модем, голям диск, bluetooth, 802.11a/b/g/n карта и други глезотии. Това е фулл ъпгрейд турбо-мурбо лаптоп.
Такъв лаптоп и днес няма да си купиш НОВ за малко пари. Да не говорим, че има ExpressCard и мога да си добавям периферии като тунер за телевизия, да си добавям портове, функционалности и квот се сетиш.

преди 6 минути, simtech написа:

1500 долара...Ама само с 2GB RAM, без син зъб, без 3G модем и с малък диск. Моят е ъпгрейднат до 4GB, с 3G HSPA модем, голям диск, bluetooth, 802.11a/b/g/n карта и други глезотии. Това е фулл ъпгрейд турбо-мурбо лаптоп.

Mного се вживяваш, системата си е систама, няма да я занесеш на онзи свят.
Ползваш системите до като си жив за съответните цели, ако издъхнат и не подлежат на поправяне ги заменяш с нови или използвани според бюджета.
Не се вманиачавай.
Ползваш система за 2 бона, аз ползвам система за 800 лв.
И мога да кажа че върша доста повече работа на този  мой бюджетен  от колкото ти на твоя бизнес.
Не разбирам тази мания.
Нещо ти има сериозно :)
Ще поработиш и ще си вземеш друг какъвто си поискаш, ти какво си мислиш че скъпото не се разваля ли.
;)

преди 2 минути, Tanner Foost Foust написа:

Ползваш система за 2 бона, аз ползвам система за 800 лв.
И мога да кажа че върша доста повече работа на този  мой бюджетен  от колкото ти на твоя бизнес.

Не, мисля си че евтиното е боклук. Работи си с бюджетното, аз не го ползвам марковото просто защото е марково. Ползвам го, защото клавиатурата ми е 10 пъти по-удобна, не е чиклет тип, защото тъчпадът е изключително отзивчив и бутоните му не са слети с тъчпада, като на новите евтини, ами са отделно и са удобни. Защото като цяло ми е удобен.
Ползвал съм нов евтин. Стрелката на тъчпада подскачаше така, че беше неизползваем. Беше си изнервящо и мъка да работиш без външна мишка. Да не говорим за клавиатурата - как се пишеше на нея...ръцете ме заболяха за 10 минути.
Така  че, моят не е нов. Новият струва торба пари. Ама стар мерцедес с климатроник е по-добре от нова дачия без климатик.

преди 6 минути, simtech написа:

Не, мисля си че евтиното е боклук. Работи си с бюджетното, аз не го ползвам марковото просто защото е марково. Ползвам го, защото клавиатурата ми е 10 пъти по-удобна, не е чиклет тип, защото тъчпадът е изключително отзивчив и бутоните му не са слети с тъчпада, като на новите евтини, ами са отделно и са удобни. Защото като цяло ми е удобен.
Ползвал съм нов евтин. Стрелката на тъчпада подскачаше така, че беше неизползваем. Беше си изнервящо и мъка да работиш без външна мишка. Да не говорим за клавиатурата - как се пишеше на нея...ръцете ме заболяха за 10 минути.
Така  че, моят не е нов. Новият струва торба пари. Ама стар мерцедес с климатроник е по-добре от нова дачия без климатик.

Нито клавиатурата ми е неудобна нито тъчпада но все тая, ти си влюбен в твоята машина :D

току-що, Tanner Foost Foust написа:

Нито клавиатурата ми е неудобна нито тъчпада но все тая

Като не ти е удобна клавиатурата на лаптопа за 800лв нов, нито ти е удобен тъчпада, а екранът ти е с най-евтината лед подсветка, която свети като електрожен и те облъчва докато ти изкапят очите, за какво го ползваш тоя  лаптоп, взет НОВ за 800лв?
Още ли не се е разпаднал, защото обикновено блокират или се чупят около пантите пластмасите и капакът пада и къса лентовите кабели или направо пантите ти се чупиха? Ако не са, до кога мислиш ще са здрави?

Екранът ми е матов :D, вързал съм го към LED 45 инчов телевизор, ползвам очила и те саса със защита.
Нищо не е мръднало за година. Редовно си пътувам с него  в раница.
Когато избирах бюджетният модел внимавах за пантите, и не са от онзи лесно чупещ се тип които са в двата края, при мен е едно по средата и е дебела пластмаса.

Нали се досещаш че зависи от това  в какви ръце е и как се експлоатира.

Трябваше ми мобилна уоркстанция  с intel I процесор с хайпъртрейдинг интелско видео и второ видео и държах да е чисто нов.

След още няколко години нещата ще се променят, не  си струва инвестиция в супер скъпа система, тъй като технологиите се менят бързо и ще си взема нов.

Да кажем моят бюджетен изкара 5 години, твоят бизнес клас изкара години, та след 10 години нито твоят нито моят ще са актуални.

Няма да имаш поддръжка за новите операционни системи които ще са излезли, разработчиците няма да пишат софтуер и драйвери, ти стой и продължавай да ми обясняваш как ще живееш с тхинкпада си 25-40 години :D

Имам здрав десктоп от преди 10 години. Хардуерът е слаб но здрав и надежден, но за нищо не става днес след 10 години. Хващаш ли ми логиката?
Преди 10 години този хардуер е бил актуален и не е бил слаб защото технологиите които масово се ползваха консумираха по малко ресурси. Днес това е съвсем друго и утре ще е по същаъа схема защото тази индустрия печели от това страшно много ;)

За мен скъпа инвестиция, в скъп хардуер е оправдан само ако се гонят бизнес и сигурност цели, във всички останали случаи си е глезотия.

Защо не пробваш с тази програма ThrottleStop

Ето и как работи.

преди 27 минути, Tanner Foost Foust написа:

След още няколко години нещата ще се променят, не  си струва инвестиция в супер скъпа система, тъй като технологиите се менят бързо и ще си взема нов.
...За мен скъпа инвестиция, в скъп хардуер е оправдан само ако се гонят бизнес и сигурност цели, във всички останали случаи си е глезотия.

Качеството подсигурява работоспособност за по-дълго време. И не е въпрос дали хардуерът ще е стар след 10 години, въпросът е да има по-малък шанс лаптопът да умре утре. За това си купуваш нещо по-качествено.
А ти можеш да си свържеш към лаптопа външна мишка, външна клавиатура, външен монитор и да го заковеш като десктоп. Аз си купувам лаптопи не толкова да са мощни, а да ми вършат работа и а ми е кеф, удобно да работя с тях.
Помисли, моят лаптоп е с HT, VT-X и VT-D. А ти се радваш на тия неща сега.
И не на последно място - гледам ги лаптопите до 1000лв с какво качество са. Редовно ми носят такива насипни. Например има едни Тошиби със склонност да им блокират пантите и като се опитваш да го отвориш се чупи на 2.
Та, лаптоп до 1000лв е с умрял целерон или някакво апу, с минимум рам - 3гб например, с вградено в процесора видео, слаби панти, тънка пластмаса, гадна клавиатура, гадно охлаждане.. Прегрява, чупят се пантите, екранът е гаден, колонките са гадни и посредствени.
Ти ще си вземеш друг, ама ако утре се счупи евтиняка и загубиш важна информация или не можеш да си свършиш работата?
И да знаеш - НЕ Е глезотия. За мене ръцете и очите са ми по-важни от това да спестя от техника, на която ежедневно работя.

преди 10 минути, FR13ND написа:

Защо не пробваш с тази програма ThrottleStop Ето и как работи.

Не знаех за програмчето! Интересно е. Браво! С негова помощ мога да си увелича честотата на процесора.
Търся начин хем да си запазя Speed Step-а, хем да мога да използвам при нужда максимума.
С програмчето може, но е неудобно да го пускам. Мислех, че тоя проблем е решен още в WindowsXP със SpeedStep-а...

На ръцете ти нищо няма да и ти се случат, на ушите също, на очите мммм няма нито един тип дисплей който да ти ги опази здрави, за да са не вредими стой далеч от дисплеи!

Имам си копие на твърдият диск на друг твърд диск който е офлайн и не с еползва.
Имам си копие на твърдият диск в облaк.

Бюджетният който е до 1000 лв, който избрах, нито дисплеят му е по вреден от останалите, нито клавиатурата му е неудобна, нито  тъчпада му е неудобен, нито  пък ми липсва виртуализация инструкции и какво да е по процесора.
Нито пък ми прегрява. Нито пък звъкът е зле.

IceCool технологията се грижи да не ми прегрява бюджетната евтина система до 1000 лв.
SonicMaster се грижи бюджетната система да  вади clear and powerfull sound.
Intel I серията се грижи за добра производителност и виртуализация.
Облаците и външните сториджи се грижат за данните ми.
Матовият екран се грижи за по малко натоварване на очите.
Добрият дизайн се грижи за лентовите кабели и пантите да са изправни.
Имам 12 GB RAM.
Честотата на процесора е над 2+ GHZ.
Имам си блутот.
ДВД.
Терабайт твърд диск.
Лед индикатори.
USB 3  и 2.
Поддръжка на 10 и всички сървъри ми вървят.

Сигурен съм че ако ти подаря Asusa ми ще ти хареса :D
Няма да си признаеш но е факт че има бюджетни добри продукти ;)

преди 7 минути, Tanner Foost Foust написа:

Сигурен съм че ако ти подаря Asusa ми ще ти хареса :D
Няма да си признаеш но е факт че има бюджетни добри продукти ;)

Бюджетни добри продукти няма. Винаги, ама винаги нещо е спестено.
Имай предвид, че нивото на твоят "бюджетен лаптоп" в Thinkpad го предложиха още 2010 година.
А цялото ти мнение ми звучи като прекопирано от рекламна брошура. Sonic master, ICECool - глупости.
Кой е тоя лаптоп, кой му е модела? Asus кога пък почнаха да правят лаптопи? Известни са с боклуците си.
О да, - моят също поддържа Windows10. Който никога няма да си сложа обаче.
И да знаеш - "облакът" е за пиене...или от него вали дъжд. Компютърен облак няма. Облачно е в главата на тоя, който казва облак. Данни на външни услуги не поверявам.

преди 3 минути, simtech написа:

Бюджетни добри продукти няма. Винаги, ама винаги нещо е спестено.
Имай предвид, че нивото на твоят "бюджетен лаптоп" в Thinkpad го предложиха още 2010 година.
А цялото ти мнение ми звучи като прекопирано от рекламна брошура. Sonic master, ICECool - глупости.
Кой е тоя лаптоп, кой му е модела? Asus кога пък почнаха да правят лаптопи? Известни са с боклуците си.
О да, - моят също поддържа Windows10. Който никога няма да си сложа обаче.

Аз не ползвам десктоп осове, ползвам сървърни микрософт и линукс операционни системи и по изключение 7..

преди 2 минути, Tanner Foost Foust написа:

Аз не ползвам десктоп осове, ползвам сървърни микрософт и линукс операционни системи и по изключение 7..

Явно не си разбрал, че такова нещо като сървърна операционна система няма. Всеки Linux може да стане сървър, всеки Windows може да стане. Просто от Microsoft слагат изкуствени ограничения в по-евтините си версии, които ограничения може да бъдат заобиколени. Дори има пач на ядрото на Windows7 x86, който му позволява да вижда над 4GB RAM.
Мисля, че те попитах - кой е тоя Acer?
Иначе аз имам акаунти и могат да си дръпна свободно повечето MS продукти, включително и сървърна версия с лиценз.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.