Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

С коя операционна система ще ми вървят по хубаво видеата

Featured Replies

преди 1 минута, fantoma написа:

спъва некъдърника и го кара да се оправдава!

Спъва тоя който иска да надгражда! Заради алчността на един, може да се затрие човешката цивилизация!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 5 часа, simtech написа:

Спъва тоя който иска да надгражда! Заради алчността на един, може да се затрие човешката цивилизация!

А ти съгласен ли си да ме караш всеки ден до работа с твоята кола ,безплатно ..........само щото съм със сини очи : ) ?

Микромеките им е през центъра на гащите колко домашни потребители имат легална ОС ,тях ги вълнуват корпоративните лицензии.Демек да продават продуктите си на частни компании,държавни учреждения и прочие ,там е лапането на голяма пара .Представи си в цивилизования свят /ние не сме там/ как е организирана администрацията и как всичко става онлайн..сещай се колко компютъра са във всеки град,община,полиция и т.н.И масово са на Джам.Чичко ти Бил Гейтс му дреме на шапката ,че някой си Ганьо му ползва продуктите безплатно .Ако чакаше на домашни потребители досега да е станал бедняк :) .Ако искаше неговите ОС да не могат да се ползват нелегално щеше да го направи

преди 6 часа, simtech написа:

Като не може да си го позволи, тогава какво? А ти защо не си купи MAC, а ползваш Шакинтош? Ами сега ако дойдат командосите и ти го набият?
Относно авторското право - авторското право спъва развитието на цивилизацията ни. Защото всеки трябва да се възползва в обозримо бъдеще от новостите и на база на тях да гради нови неща, които да се използват за основа на трети. Но на практика открития, трудове, софтуер се оказват с ограничен достъп и това ограничава развитието на човек.
Мен ако питаш авторското право е абсурдно. 70 години след неговата смърт. Кажи ми, едно ВАЖНО откритие от обществено значение като се затвори за 70години(колкото ще живее например автора) плюс още 70години след неговата смърт - след колко по-точно време то ще може да влезе в свободно обръщение, така че цялата ни цивилизация да може да се възползва от него? Аз ако чакам на падане на авторското право, отдавна ще съм в гроба! Значи информация важна за оцеляването ни ще я научим след 140 години, така ли?! За да може някоя корпорация да богатее и да си налага монопола?!
За софтуер авторско право трябва да бъде с много по-скорошен лимит! Така и ще се стимулират творците да не лежат на стари лаври! Същото се отнася и за патентите!
Значи художник на платно прави картина ВЕДНЪЖ. Не му изплащат дивиденти цял живот за 1 картина.

Знам, че много хора ще ми се озъбят като кажа това, но навремето, по време на социализма, всеки един електронен продукт идваше и с електронната си схема. Телевизори, радиоапарати, грамофони, касетофони, та дори най-дребната джаджа с батерии, си идваше с електронна схема на устройството. Не знам дали това бе закон, но ето ти едно предимство на социализма, който всички отричат и не виждат доброто в него ;)

И двата лагера сте прави. Не е приятно да се трудиш и накрая никой да не заплати труда ти подобаващо. Но не е и приятно да си с 500 лева заплата, а за най-дребна джаджа, дето излиза 5 лева на производителя при производство, да ти искат 1000 лева. Цялата работа е в това, че голямата част от тия 1000 лева отиват по веригата при хора, които богатеят на гърба на други. Дори работниците, произвели тия продукти, са главно в Азия и вземат заплатки, колкото да не умрат от глад. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

преди 4 часа, Иво Димов написа:

А ти съгласен ли си да ме караш всеки ден до работа с твоята кола ,безплатно ..........само щото съм със сини очи : ) ?

Мисля, че до сега дадох няколко примера. Художник рисува картина на физическо платно. Продава я един път и му се плаща един път. В същото време цифровата картинка се copy/paste-ва безброй пъти и всеки път за това се искат пари.
Чисто комерсиалното използване, за правене на пари трябва да се различава от използване за развитие на технологията ли използване за не комерсиални цели от домашни потребители.
Аз като отида на работа, всеки ден трябва да правя нещо ново. Не мога да кажа "Шефе, аз вчера правих това, за това повече няма да работя" и да му покажа картинка, направена на копира, копие от снимка на вчерашния обект.

преди 3 часа, sennheiser написа:

Знам, че много хора ще ми се озъбят като кажа това, но навремето, по време на социализма, всеки един електронен продукт идваше и с електронната си схема. Телевизори, радиоапарати, грамофони, касетофони, та дори най-дребната джаджа с батерии, си идваше с електронна схема на устройството.

И така трябва. А днес, за да можеш да изтеглиш сервизното ръководство, ако въобще ма такова, често трябва да платиш. Аз съм домашен или "малък потребител", който ще си ремонтира устройството 1-2 пъти през целия си живот. Но не, трябва да платиш някакви неразумни суми, за да получиш документацията на продукт, който вече си си купил.
Така само едни преференцирани лица получават възможността да ремонтират, а информацията за останалите е недостъпна.

Баси, човека пита какъв Уиндоус да си сложи, а то се стигна до заплатите на работниците в Азия :D В крайна сметка който иска да ползва само лицензирани продукти, за да му е чистта съвестта или поради някакви други морални съображения, но няма пари да си купи Мак или Уиндоус, е свободен да ползва най-добрата безплатна алтернатива (засега) - Линукс. Има 1 милион дистрибуции, все някоя ще си хареса. А през това време, докато го разучава, да си вземе една касичка прасенце и да събира за легален Уиндоус. Но докато събере парите е много вероятно да се откаже от Уиндоуса и да си остане с Линукс :)

преди 5 часа, Isperih написа:

Баси, човека пита какъв Уиндоус да си сложи, а то се стигна до заплатите на работниците в Азия :D В крайна сметка който иска да ползва само лицензирани продукти,

Тя темата тръгна натам, затова. Иначе отговорът е Win 10. Причината е, че вече почти няма нови компютри с драйвери за win 7. Погледнете примерно марковите компютри на HP. Да не говорим, че новите процесори на Интел - Kaby Lake,  работят само с Win 10. Купуваш ново дъно и драйвери само за win 10. Опитваш се да инсталираш win 7  и удряш на камък. Вече минаха близо две години от полуофициалното излизане на win 10  и създателите на софтуер се насочиха към него. Заебаха така да се каже, поддръжката на win 7  и ще става по-лошо с всяка нова версия. Затова Win 10 по принцип, още повече, че при win 10  ядрата на процесорите се ползват по-равномерно при игри, отколкотои при Win 7. Това е едно косвено предимство за OBS, който има вероятност да не натовари точно това ядро, която се ползва от играта. Иначе аз бих предложил следното. Не знам дали ще работи с OBS,  но по принцип си работи с Shadowplay, Когато го пробвах, макар и доста отдавна. Взема се програмка за контрол на процесите като Process Lasso (  платена, имаща и безплатен вариант), назначава се едно ядро ( ако е четириядрен процесор) за OBS,  а останалите три ядра за играта. Все пак зависи и от играта, както и от това, дали OBS  ще работи добре само с едно ядро или си иска поне две. Затова тия неща е добре да се правят с 8 нишкови процесори, като се назначават две нишки за OBS  и 6 нишки за играта. Пробвай тоя начин и виж, ще има ли добър стрийм. Има и друго. Може да се зададе и по-нисък постоянен приоритет на OBS,  а за играта висок приоритет. Или обратното, в зависимост от това кое е нужно. Това също ми е помагало при стрийм в You Tube  навремето със Shadowplay. 

преди 9 часа, simtech написа:

Мисля, че до сега дадох няколко примера. Художник рисува картина на физическо платно. Продава я един път и му се плаща един път. В същото време цифровата картинка се copy/paste-ва безброй пъти и всеки път за това се искат пари.
Чисто комерсиалното използване, за правене на пари трябва да се различава от използване за развитие на технологията ли използване за не комерсиални цели от домашни потребители.
Аз като отида на работа, всеки ден трябва да правя нещо ново. Не мога да кажа "Шефе, аз вчера правих това, за това повече няма да работя" и да му покажа картинка, направена на копира, копие от снимка на вчерашния обект.

И така трябва. А днес, за да можеш да изтеглиш сервизното ръководство, ако въобще ма такова, често трябва да платиш. Аз съм домашен или "малък потребител", който ще си ремонтира устройството 1-2 пъти през целия си живот. Но не, трябва да платиш някакви неразумни суми, за да получиш документацията на продукт, който вече си си купил.
Така само едни преференцирани лица получават възможността да ремонтират, а информацията за останалите е недостъпна.

некоректни са ти сравненията и оттам ти куца логиката, ама не ми се обяснява ;)

преди 2 минути, fantoma написа:

некоректни са ти сравненията и оттам ти куца логиката, ама не ми се обяснява ;)

давай, обяснявай, че от такива мнения из форума, почват едни псувни на майка... :P

преди 2 часа, fantoma написа:

некоректни са ти сравненията и оттам ти куца логиката, ама не ми се обяснява

Не е некоректно. Аз работя всеки ден и всеки ден произвеждам. Моят труд не може да се копира с copy/paste и взимам пари от него само веднъж. Някакъв изнудвач прави нещо веднъж и после почва да събира пари за бинарни копия.
Много хитро. На мене ми се плаща веднъж, ама аз на него трябва да му плащам постоянно. После защо мултинационалните корпорации богати, обикновените хора бедни. И защо развитието на света се спъва - зашщито информацията я държат мултинационални корпорации, които я споделят само когато имат финансова изгода, в никакъв случай в името на благото на човечеството. Безскрупулни структури.
И помисли добре. Тия корпорации и лрек за рак да имаха, нямаше да го споделят с никого, освен със свои хора и платежоспособни господа. Такива като теб кучета ги яли, да умират.

преди 5 часа, sennheiser написа:

Тя темата тръгна натам, затова. Иначе отговорът е Win 10. Причината е, че вече почти няма нови компютри с драйвери за win 7.

Поддръжката на Windows7 все още е на дневен ред. Windows10 все още е нещо като beta версия/тестова платформа. Windows10 ползва същия WDM модел и WDDM за видео драйвери. Принципно повечето драйвери от WindowsVista нагоре трябва да са съвместими с всяка по-горна версия.
Редица хардуер все още пристига с драйвери или е съвместим дори с WindowsXP.

Моят труд не може да се копира с copy/paste и взимам пари от него само веднъж.

1 не може-> взимам

2 не може-> не взимам

3 може-> взимам

4 може-> не взимам

Абстрахирай се, влагаш чувства* и се подлъгваш ;)

* гадните корпорации

на 1/8/2017 в 14:43, Иво Димов написа:

Всеки един джам може да бъде изтеглен от сайта на Микромеките ,вече кой как ще си го легализира си е негов кахър :)

Бъркаш се 7-ца не можеш да изтеглиш- трябва ти легален ключ за да го изтеглиш лицензиран. Само 8.1 и 10 можеш да дръпнеш спокойно 

преди 10 часа, Charlie_Harper написа:

Бъркаш се 7-ца не можеш да изтеглиш- трябва ти легален ключ за да го изтеглиш лицензиран. Само 8.1 и 10 можеш да дръпнеш спокойно 

Знам аз ,говоря за тия де имат ОЕМ лиценз :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.