Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на лаптоп.

Featured Replies

Здравейте,предстои ми покупка на лаптоп и се колебая най-вече между тези два модела:
http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_VX5_591G-acer_aspire_vx5_591g_NH_GM2EX_019_256gbssd

http://laptop.bg/laptops-asus-ROG_G551-asus_rog_g551vw_fy315t_256gbssd

Който и модел да избера ще е с 256gb SSD и 16gb RAM.

Лаптопа няма да го ползвам за играене на игри,а основно за програмиране,гледане на филми и чат пат за обработка на видео.
Интересуваме най-вече лаптопа да е здрав и ако може по-малко проблемен.Затова не знам на коя марка да се доверя,защото нямам опит с нито една от двете.Ако имате и други предложения моля дайте препоръка.

Вторият е по-старо поколение въпреки това е по-добър.

преди 14 минути, JoRkA написа:

Без SSD е нормално да е по-евтин. Без Windows би бил още по-евтин...

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 11 минути, Roujin Z написа:

Без SSD е нормално да е по-евтин. Без Windows би бил още по-евтин...

Не съм обърнал внимание :) За Asus Rog знам че със много добро охлаждане, затова ти препоръчвам него :)

От двете марки, бих те насочил към асус. Също така бих ти предложил да разгледаш и HP като марка, и най-вече бизнес лаптопите им ProBook или Elitebook. Избягвай само Pavilion сериите. Понеже виждам, че ще заделиш бюджет от около 2400лв. Това http://laptop.bg/laptops-hp-Omen_15-hp_omen_15_ax004nu_X7H55EA също ме е лошо. 

• Автор

А мнението ви за този:

http://laptop.bg/laptops-lenovo-IdeaPad_Y700_15-lenovo_ideapad_y700_15isk_80NV00U2BM

Защото го намирам на много ниска цена - 1900 лева.Нов уж с международна гаранция.Има ли наистина международна гаранция и здрави ли са тези Леновота.

преди 47 минути, dermon написа:

А мнението ви за този:

http://laptop.bg/laptops-lenovo-IdeaPad_Y700_15-lenovo_ideapad_y700_15isk_80NV00U2BM

Защото го намирам на много ниска цена - 1900 лева.Нов уж с международна гаранция.Има ли наистина международна гаранция и здрави ли са тези Леновота.

Международна гаранция да към производителя. Намираш къде имат офис/сервиз във България и при проблем го носиш там. Добър е и би трябвало да ти върши работа :)

Като компоненти,този не се различава кой знае колко от другите.  

Към днешна дата незнам какво е качеството на Леново, но аз съм си патил от тази марка. Преди време имах G555, вярно е че беше бюджетен, но пък и много дефектен излезе. За 1 година работа с него, беше 3 пъти на ремонт.

В рамките на посочения бюджет мога да те посъветвам да си вземеш Lenovo ThinkPad W540. Ако се поразтърсиш, имаш шанс да го откриеш втора ръка за 2200 лв. Процесор i7 4-то поколение, 16 GB RAM (с възможност за ъпгрейд до 32GB - 4 слота за памет), 256 GB SSD, възможност да поставиш втори хард в чекмедже на мястото на DVD-то и трети mSATA хард на мястото на 3G модема. FullHD дисплей, втора професионална видеокарта Quadro K1100M. Панти на дисплея, проектирани от IBM и издържащи един милион отваряния. Плюс възможност за 30-40 лв да си вземеш докинг-станция, която го превръща в пълноценен заместител на настолната машина. Здрав и надежден колкото си искаш - можеш да стъпваш отгоре му като е затворен и да заливаш клавиатурата с вода, докато работи... И никакви проблеми с драйверите за Win 7.

преди 32 минути, Win_user написа:

В рамките на посочения бюджет мога да те посъветвам да си вземеш Lenovo ThinkPad W540. Ако се поразтърсиш, имаш шанс да го откриеш втора ръка за 2200 лв. Процесор i7 4-то поколение, 16 GB RAM (с възможност за ъпгрейд до 32GB - 4 слота за памет), 256 GB SSD, възможност да поставиш втори хард в чекмедже на мястото на DVD-то и трети mSATA хард на мястото на 3G модема. FullHD дисплей, втора професионална видеокарта Quadro K1100M. Панти на дисплея, проектирани от IBM и издържащи един милион отваряния. Плюс възможност за 30-40 лв да си вземеш докинг-станция, която го превръща в пълноценен заместител на настолната машина. Здрав и надежден колкото си искаш - можеш да стъпваш отгоре му като е затворен и да заливаш клавиатурата с вода, докато работи... И никакви проблеми с драйверите за Win 7.

Вярно е че тая машина е железна, ама аз лично не бих дал толкова пари за техника 2-ра ръка, със вече компоненти които остаряват, и най-важното няма гаранция.   

• Автор

Истината е че в момента имам MacBook Pro Late 2013 Retina 8GB 256ssd i5 и ми се иска да го махна,защото ми се налага да ползвам Windows постоянно(в момента съм с Windows и MacOS),иначе съм супер доволен :(

Искам да махна Mac-a и да взема нещо без да доплащам много пари.

А какво ви е мнението за това:

https://www.olx.bg/ad/lenovo-x260-ips1920x1080-8ram-256ssd-4g-intel-i7-100-nov-garantsiya-ID6gdso.html#9a872dfbe9

И дали наистина си има такава гаранция,която ще важи за България?

Редактирано от dermon (преглед на промените)

Това е двуядрен процесор с ХТ. Може да са го кръстили I7 но е I3. 

Ето ти спецификациите на избраните до тук - https://ark.intel.com/compare/97185,88967,88194

Липсата на видеокарта, двойно по-малкото рам и по-малкия дисплей предполагам си ги забелязал?

Батерията също е смотана но без видеокарта и слаб енергоспестяващ процесор не е кой знае какъв проблем.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.