Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя видеокарта ще е по-добра ?

Featured Replies

Не са нови картите но коя ще е по-добра за игри и по принцип .. ?   GeForce GTS 250 1 GB   или   Radeon HD 5670 1GB .

По принцип избягвай да купуваш толкова стари видеокарти, освен ако не ти ги дават за двайстина лева. Причината е, че вече може да са сдали багажа и да са минали през печката. А ако не са го напрвили, съвсем скоро ще го направят, ако ги ползваш за игри. Колко пари ти искат? Ако е нещо от сорта на 80-100 лева, не се навивай. Дори 50 лева са много. 

преди 10 минути, ncl написа:

Едва ли някой ще ги продава за 20 лева. По-вероятно цената да е около 60 лева.

Хм. Аз примерно продавам моята GTX460  за 50 лева.  Смятам това за напълно коректна цена с 1 месец гаранция, че ако се счупи, връщам парите. След това не отговарям. Все пак това е карта на 7 години с отдавна изтекла гаранция. GTS 250  е дори по-старо поколение. 60 лева за таква карта, която пък е на нивото на 8800GT от 2007  година, са си голям риск. По- скоро подобни карти трябва да се подаряват, а не продават! Всъщност, ако никой не купи картата ми за 50 лева, ще я подаря ;) Естествено, аз ще си избера на кого.

преди 3 минути, Neli Asenova написа:

intel hd 530  има подобна  или по-добра производителност

Изобщо не е така. Интел имат добри вградени решения само при архитектурата си Braswell, но те не се продават в България или поне аз никога не съм виждал.

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

http://gpuboss.com/gpus/Radeon-HD-5670-vs-GeForce-GTS-250

nvidia-та харчи почти 3 пъти повече ток.

Но все пак е чудно от къде ще намериш работещи такива карти,дори и да тръгнат ще умрат съвсем скоро.

преди 6 минути, sennheiser написа:

Хм. Аз примерно продавам моята GTX460  за 50 лева.  Смятам това за напълно коректна цена с 1 месец гаранция, че ако се счупи, връщам парите. След това не отговарям. Все пак това е карта на 7 години с отдавна изтекла гаранция. GTS 250  е дори по-старо поколение. 60 лева за таква карта, която пък е на нивото на 8800GT от 2007  година, са си голям риск. По- скоро подобни карти трябва да се подаряват, а не продават! Всъщност, ако никой не купи картата ми за 50 лева, ще я подаря ;) Естествено, аз ще си избера на кого.

Изобщо не е така. Интел имат добри вградени решения само при архитектурата си Braswell, но те не се продават в България или поне аз никога не съм виждал.

ами продай му я

преди 1 минута, KoiAzLiWe написа:

http://gpuboss.com/gpus/Radeon-HD-5670-vs-GeForce-GTS-250

nvidia-та харчи почти 3 пъти повече ток.

Но все пак е чудно от къде ще намериш работещи такива карти,дори и да тръгнат ще умрат съвсем скоро.

леко с умирането

За 50 лева си заслужава. Бих я купил за брат ми(аз не играя игри), той играе някакви стари, но е със слабо и ментеливо захранване, Athlon 64 X2 4000+ и 9500GT и няма смисъл.

• Автор

Това са ми характеристиките --Intel Xeon X3220 2.40Ghz  Рам- 5гб ..Захранването ми е Cooler Master G500  и е достатъчно да подкара ГТС 250 защото я пробвах . Само се чудя дали 5670 няма да е по-добра .. Играя почти само Euro Truck Silumator 2   И  LFS  . Понякога малко по тежки като Мафия или Call of duty 

преди 30 минути, ncl написа:

За 50 лева си заслужава. Бих я купил за брат ми(аз не играя игри), той играе някакви стари, но е със слабо и ментеливо захранване, Athlon 64 X2 4000+ и 9500GT и няма смисъл.

Напълно си прав. С тоя Атлон тая карта ще е доста зле. А и захранването е 6+6 pin. Иначе ето какво може с добър процесор, в случая i7 6700K. 

В плейлиста повечето клипчета са на 1280х720, но съм показал и на 2560х1440.  Проблемът е, че картата е производство 2010 година, тоест доста старичка. И както казах, не е ясно колко време ще издържи в добро състояние. Затова предпочитам да я подаря, а не да я продавам. 

преди 3 минути, GoShEtYwE написа:

Това са ми характеристиките --Intel Xeon X3220 2.40Ghz  Рам- 5гб ..Захранването ми е Cooler Master G500  и е достатъчно да подкара ГТС 250 защото я пробвах . Само се чудя дали 5670 няма да е по-добра .. Играя почти само Euro Truck Silumator 2   И  LFS  . Понякога малко по тежки като Мафия или Call of duty 

GTS 250  е по-добрата. И то доста по-добрата.  Вече останалото важи. Рискуваш, купувайки такава карта. Зависи също за колко пари ти я дават. Аз за повече от 20-30 лева не бих я взел. 30, защото не е чак толкова зле като HD5670.

• Автор

Значи да зема ГТС и без това ми е без пари .. А нещо по хубаво от нея и ефтино намира ли се  ?

Overclok смятам да направя ама трябва да внимавам :D

преди 6 минути, GoShEtYwE написа:

Значи да зема ГТС и без това ми е без пари .. А нещо по хубаво от нея и ефтино намира ли се  ?

Overclok смятам да направя ама трябва да внимавам :D

Овърклок на карта втора употреба без да знаеш как е използвана и колко живот има в нея. Направо нямам думи.

• Автор

1 месец я пробвах ..при условие че кутията ми няма охлаждане и капака беше отворен държеше 50-55градуса и при тежка игра най-много 88 градуса. Само мога да и смена охлаждането да е по-добре

Момчето вече взе да се излага и чак ме е срам да му чета постовете.Или е от Най бедният район на Европа ( ВИДИН) или нещо му се  е случило ( баба му е хвърлила всичките им пари през терасата на телефонните измамници).

Голяма драма се развива тука и дискутира за едни 20 лв.Предлагам да пусне и тема "Имам 5 лв каква марка цигари да си взема,че не се набутам нещо"

• Автор

Не съм от най-бедните и какво лошо има да питам ..като е стара картата голяма работа реших да питам защото един приятел ми я даде..беден съм бил..абе човек аз тръгвам ли да говоря ти какъв си..недей да четеш поста и готово ..благодаря на хората все пак че отговориха на(бедния с карта от 20лв)..Поздрави от Дубай :P

Не мога да не отбележа странното "напасване" на никовете на горните двама потребители :)

Редактирано от m16 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.