Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Клас на смартфона - Samsung - S, A, Note ...др. и избор

Featured Replies

Каквото и да си говорим тук и да си препоръчваме, най-важно е кой апарат ви пасва в ръката най-добре и кой усещате като вашия апарат.
Идете в магазина, отделете време на всеки от тези 3-4 модела, поразцъкайте ги, поснимайте и тогава продължавайте смело напред.
Ако има още въпроси, ще се постараем да отговорим, но който и да си харесате, няма да сбъркате.

• Автор

Благодаря! Ще пиша, като ги разгледам :)

Отлична тема за избор на телефон. Водена от двете страни - питащ и отговарящи. Единствената, която за толкова години ми харесва.И с колко малко приказки е насочена към един много добър избор. Тенденционно няма да пиша плюсове, но си ги имате всички вкупом с питащата дама!

• Автор

Благодаря за оценката :)

Не съм ходила, все още, може би в неделя ще успея!  Не знам дали няма ме гледат странно, ако поискам да направя снимка с няколко телефона. Очаквам да мога да разгледам включени телефони, да докосна дисплея и т.н. все едно ползвам своя телефон :) Нямам идея други хора как избират телефон :)

преди 1 час, divna написа:

Благодаря за оценката :)

Не съм ходила, все още, може би в неделя ще успея!  Не знам дали няма ме гледат странно, ако поискам да направя снимка с няколко телефона. Очаквам да мога да разгледам включени телефони, да докосна дисплея и т.н. все едно ползвам своя телефон :) Нямам идея други хора как избират телефон :)

Аз ти предлагам да разгледаш тези телефони в офис на оператор, защото на тези места повечето телефони са включени и можеш да ги разглеждаш на воля, особено флагманите,

които са отделени от другите телефони.

В техномагазините, според мои скорошни наблюдения, повечето модели не са включени, а най-скъпите модели стоят заключени в остъклени рафтове.

• Автор

Добър съвет, ще се възползвам :)

И да добавя, да разгледай ги на живо това ще ти е от помощ, но го купи от онлайн магазин защото в офис ще ти одерат кожата.

преди 1 час, Mr.n0b0dy написа:

И да добавя, да разгледай ги на живо това ще ти е от помощ, но го купи от онлайн магазин защото в офис ще ти одерат кожата.

И как ще и отдерат кожата в офиса това ми стана интересно.? 

Ами ако го вземеш на изплащане примерно и с договор.. щото 100% ще ти го пробутат. Преди 2-3г когато си купувах моя телефон в офисите беше със едно 100лв по-скъп.

преди 5 минути, Mr.n0b0dy написа:

Ами ако го вземеш на изплащане примерно и с договор.. щото 100% ще ти го пробутат. Преди 2-3г когато си купувах моя телефон в офисите беше със едно 100лв по-скъп.

Ами, не е така.

На изплащане с преподписване излиза дори по-евтин.

Зависи от таксата де.

Редактирано от Momolord (преглед на промените)

• Автор

Аз съм със служебна SIM карта, друга няма да взимам, та този риск отпада :) Съответно и условията на договора не подлежат на промяна от мен. Явно няма да им харесам, като клиент :)

преди 7 минути, divna написа:

Аз съм със служебна SIM карта, друга няма да взимам, та този риск отпада :) Съответно и условията на договора не подлежат на промяна от мен. Явно няма да им харесам, като клиент :)

Хич, даже... :)

• Автор

Всеки понякога тегли късата клечка :whist: Но ще се постарая да им бъде приятно, докато ми съдействат :)

• Автор

Благодаря :)  , на А5, камерите, като на S7 edge ли са? Аз така и не разбрах какви са разликите между различните класове A, J, S ... :shy11:  

Новият А5 ще е по-скъп от кое? От стария, от S7 edge, от цените в статията? :rolleyes:

Плановете ми бяха да взема новия на пролет, т.е. не бързам, стига да не възникне причина да го направя по-рано - било то - изгодна оферта, настоящият ми телефон да се прецака или нещо друго. Затова обмислям и проучвам от сега, за да не действам в последния момент или ако утре остана без телефон да взема нов прибързано :) 

преди 9 минути, divna написа:

Благодаря :)  , на А5, камерите, като на S7 edge ли са? Аз така и не разбрах какви са разликите между различните класове A, J, S ... :shy11:  

Новият А5 ще е по-скъп от кое? От стария, от S7 edge, от цените в статията? :rolleyes:

Новите А3 и А5, като характеристики не изглеждат зле, но въобще не могат да се сравняват с S7 Edge - в друг ценови клас и сегмент са.

Естествено, и камерите са по-лоши.

преди 49 минути, divna написа:

Тук има много разбирачи, ама отговарят по начин, който заобикаля определени въпроси.

Символите в апаратите на Самсунг определят класа.
Най ниския клас е J, след това A, после е C, после идва S и накрая е Note серията.
Това във възходящ ред да се разбира, естествено.

Ето тук подробности и с малко повече обяснения.

https://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_Galaxy

• Автор

Ами, между S7 edge и Note 7 - разликата в цената не е за пренебрегване. Бих взела по-скъпия, ако предимствата, които има - на мен лично ще са ми от полза. Есента на  Софийската седмица на модата имаше щанд на Самсунг и представяха най новия си смартфон, може би Note 7  да е бил. 7 нещо ,не помня кое и ме снимаха, трябваше после с някаква писалка да рисуват по снимката и да ми я дадат в рамка, но не успях да я взема. Тази екстра ми се струва, че рядко ще я ползвам :)

преди 7 часа, divna написа:

Ами, между S7 edge и Note 7 - разликата в цената не е за пренебрегване. Бих взела по-скъпия, ако предимствата, които има - на мен лично ще са ми от полза. Есента на  Софийската седмица на модата имаше щанд на Самсунг и представяха най новия си смартфон, може би Note 7  да е бил. 7 нещо ,не помня кое и ме снимаха, трябваше после с някаква писалка да рисуват по снимката и да ми я дадат в рамка, но не успях да я взема. Тази екстра ми се струва, че рядко ще я ползвам :)

Не бих ти препоръчал да си купуваш Note 7, защото има риск да ти се взриви до ухото, докато говориш.:D

• Автор

Ха ха, тези ли се запалваха :)  :shy11:

Днес минах през Технополис погледнах S7 и S7 edge.  Визуално доста се различават, и като, че ли S7 edge изглежда по-уязвим при изпускане. На моя телефон (S II) от 2011г. до сега не съм му слагала нищо предпазно и съм го изпускала само 3 пъти, заради бесотиите на друг човек :(

S7 изглежда по-близо до това.с което съм свикнала. S7 edge е някак по елегантен. Колебая се, но ако S7 edge е по-удобен за ползване - вероятно ще е той. А и различното ме привлича :)

преди 4 часа, divna написа:

Днес минах през Технополис погледнах S7 и S7 edge.  Визуално доста се различават, и като, че ли S7 edge изглежда по-уязвим при изпускане. На моя телефон (S II) от 2011г. до сега не съм му слагала нищо предпазно и съм го изпускала само 3 пъти, заради бесотиите на друг човек :(

S7 изглежда по-близо до това.с което съм свикнала. S7 edge е някак по елегантен. Колебая се, но ако S7 edge е по-удобен за ползване - вероятно ще е той. А и различното ме привлича :)

И двата са доста уязвими при изпускане, защото някой малоумник е решил, че и гърба трябва да е с gorilla glass покритие.

Наскоро бях свидетел, как на една позната, S7 Edge стана на сол, след като го изпусна на паважа. :D

Затова, задължително трябва да си купиш поне силиконов гръб.

За съжаление, на S7 Edge  не можеш да сложиш никакъв допълнителен протектор, поради извитите страни.

Но е по-красив, без съмнение.

• Автор

Благодаря ти! Ще се въздържа от такива рискове. :)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Да се ъпдейтна :)  Вече имам 5 посещения с цел разглеждане - 4 пъти в 3 магазина Технополис и един път в Самсунг (в молове :P ). Във всички тях има включени S7 и S7 edge - могат да се "разцъкат". Никой не ти пречи, от време на време някой поглежда какво се случва. Първите пъти се опитах да разгледам опциите за снимане. Нещо ми се видяха малко. Четох в нета, да не би да са някак "скрити" - отивам пак, гледам - е това, която виждам - няма общо с описанията в нета.  Днес на тръгване към колата минах край Самсунг - влизам, гледам - същата работа. Но имаше една жена и я помолих да ми покаже възможностите на камерата. Е, информира ме, че това са демо машинки и са с орязани опции - не мога да видя опциите на камерата ...

Е, на хората, които се интересуват, обикалят и избират - сигурно това им е ясно, като бял ден :D , но аз открих топлата вода по аборигенския начин. Споделям, в случай, че някой като мен попадне на темата - да го има предвид.

• 1 месец по-късно...
преди 20 часа, divna написа:

Да попитам имате ли впечатления от този https://oneplus.net/bg/3t  ?

Ако искаш добра камера бих ти препоръчал Google Pixel, която е по-добра от на Samsung 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.