Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Добра идея ли е да си ъпгрейдна компютъра

Featured Replies

Много ми е чудно как по-горе предлагат каквото и да е било без определен бюджет, без дадена информация за това дали компютъра се ползва за игри, браузване или някакви програми. Отделно, ако е за игри - какви ? На каква резолюция ? На какви настройки ?, а ако пък е за програми кои програми ? От всичко единствено ясно, е че трябва да се смени захранването, а не само то, ами и кутията, за което ще отидат около 120-130 лева - цък. Сега в зависимост от бюджета аз бих взел RX 470 4GB и още 4GB DDR3 и чак след това да добавя SSD (това, е ако компютъра се използва за игри, което предполагам, че е така).

• Отговори 53
  • Прегледи 2,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Чудя се дали да не го продам за 700 да добавя 700 и да си сглобя един идеален компютър

Категорично - НЕ. Както казах по-горе, не си уточнил доста неща, ще помоля да драснеш 2 реда с информация за тях. А пък и едва ли, някой ще го вземе за 700 лева (ся зарад тоз коментар, ке ме оплюят 1001 човека...)

Ефекта ще е по-слаба машина. Реално само процесор като сегашния ти струва 700 лв.

http://nikem-bg.net/computer-components/I7-4790--3.6G-8MB-BOX-LGA1150/description.html

Трябва ти захранване, видеокарта, рам и няма да е лошо да смениш кутията. 

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор
преди 5 минути, Roujin Z написа:

Ефекта ще е по-слаба машина. Реално само процесор като сегашния ти струва 700 лв.

http://nikem-bg.net/computer-components/I7-4790--3.6G-8MB-BOX-LGA1150/description.html

Трябва ти захранване, видеокарта, рам и няма да е лошо да смениш кутията. 

А кутия по какво се гледа дали е хубава

Не е нужно да е хубава а да е функционална. Тоест гледай да е с долен монтаж на захранването а не като сегашната и да има два 120 мм вентилатора (най-добре да са вкл. в цената а не просто с такава възможност).

Естествено гледа се да събира видеокартата както и колко големи охладители събира но в твоя случай това едва ли е толкова важно.

Бюджетна като тази е напълно достатъчна -   DEEPCOOL DUKASE, Window, USB 3.0 и може да я комбинираш с модулно захранване - http://www.vario.bg/corsair-cx-series-modular-cx450m-450w-cp-9020101-eu

• Автор
преди 18 минути, Roujin Z написа:

Не е нужно да е хубава а да е функционална. Тоест гледай да е с долен монтаж на захранването а не като сегашната и да има два 120 мм вентилатора (най-добре да са вкл. в цената а не просто с такава възможност).

Естествено гледа се да събира видеокартата както и колко големи охладители събира но в твоя случай това едва ли е толкова важно.

Бюджетна като тази е напълно достатъчна -   DEEPCOOL DUKASE, Window, USB 3.0 и може да я комбинираш с модулно захранване - http://www.vario.bg/corsair-cx-series-modular-cx450m-450w-cp-9020101-eu

Към тази вървят ли вентилатори

http://www.emag.bg/kutija-nzxt-phantom-410-atx-mid-tower-bez-zahranvasht-blok-cherna-ca-ph410-b1/pd/E5YTKBBBM/

Тази кутия добра ли е или въобще да не има се доверявам на емаг

Вървят но е безсмислено да даваш 100 лв. отгоре при положение че ще купуваш бюджетна видеокарта като 1050TI.

Вземи си кутията и захранването за които ти дадох линк именно от там където сочат линковете. 

Останалите пари ги вкарай в 8ГБ рам и не махай сегашната 4ГБ плочка и каквото остане във видеокарта колкото по-добра толкова по-добре.

п.п. Добавяйки видеокарта процесора ще почне да грее доста сериозно тоест въпреки добрия въздушен поток дължащ се на новата кутия

е хубаво да се вземе бюджетен охладител ако си със заводския. И отново ще повторя да последваш съвета ми не значи да се оливаш.

Ето ти пример за евтин бюджетен охладител но сравнение със заводския е разкошен - DEEPCOOL GAMMAXX 200T Тоест нагоре всичко си е лукс за заключен процесор.

• Автор
преди 3 минути, Roujin Z написа:

Вървят но е безсмислено да даваш 100 лв. отгоре при положение че ще купуваш бюджетна видеокарта като 1050TI.

Вземи си кутията и захранването за които ти дадох линк именно от там където сочат линковете. 

Останалите пари ги вкарай в 8ГБ рам и не махай сегашната 4ГБ плочка и каквото остане във видеокарта колкото по-добра толкова по-добре.

А към тях вървят ли вентилатори

преди 1 час, techmaniac написа:

Решението е твое. Процесора ти е производителен за още доста време напред. Едно ново захранване, и видеокарта и си готов. По-насетне още РАМ, и ССД. Това е мое мнение.

Абе паметта му е малко за игри!!!! Дори да е с 32 битова седмица, пак е малко. Примерно един BF 3  отпреди ...колко години стана, пак ще му сече над 720p.  резолюция, което е лудост при положение, че е дал толкова пари за конфигурация с такъв процесор!

Ако ще се ъпгрейдва нещо, то нека това нещо е заедно с продажба на калпавата и никому ненужна 4ГБ РАМ, освен за някой офис компютър и купуването на поне 8 GB,  а най-добре 2х8 GB RAM! 

Видеокарта че няма, няма, амна и да има, тия 4ГБ РАМ направо ще го убият.  SSD  е накрая за игри. Ползата му е най-вече да живне системата. При игри е необходимо дотолкова, доколкото ако играе някоя игра с много файлове в инсталационната му директория( над 50-100 000), да зарежда бързо малките файлчета, свързани главно с текстурите. Другата полза е, да зарежда малко по-бързо нивата на определени игри, но не на всички, защото повечето игри пускат реклама докато се зареждат и това обезсмисля бързото SSD!!!

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

Аз бих ъпгрейднал захранване/видео/една плочка рам(ако остават пари 2)х8ГБ и си готов.

Ако все пак решиш да го продаваш ми пусни лично съобщение , може да измислим нещо.

• Автор
преди 12 часа, Roujin Z написа:

А тези включват вентилатор кутията нали?

А захранването не трябва ли да е над 500вата

Сложи 600 w компа си е твой аз съм с 550w не го нося на гръб да ми тежи работи на 50-60 процента натоварване ,не грее и не бучи но има резерв от мощност за бъдещо надграждане.А не на всяка нова тема да ти пишат първо смени захранването китайска бомбичка е , и е слабо и вземи 300-350w което било пре достатъчно,затова вземаш си 500-550 w и ти си човека .

Редактирано от chelsea.2012 (преглед на промените)

• Автор
преди 31 минути, chelsea.2012 написа:

Сложи 600 w компа си е твой

Пичага аз не знам за тея работи много и питам а ти се зъбиш.

преди 8 минути, Пекатаа написа:

Пичага аз не знам за тея работи много и питам а ти се зъбиш.

И аз така направих на времето. От към захранвания съм бос и питах насам на там. И всички ми предлагаха някакъв Seasonic 350W. Но си взех една Evga 600W и пак си ми върши работа. Даже лятото си включвам един вент даме разхлажда :D

Сложи си едно 200 w резерв да си спокоен.Така че 500 или 550W е най разумно а разлика в цена от 2 или 3 кутии цигари не се коментира

Виш ся и 1000W да вземеш все тая. То си консумира колкото ти е нужно няма ти гори повече ток ;) Но според мен под 500W недей взема :)

• Автор

Хора имам 600 лв. За ъпдейт и мога да го продам за 900(излезе оферта такаче) и за 1500 лв. Нов мисля, че ще е по добре. Вие как мислите

преди 23 минути, Пекатаа написа:

Хора имам 600 лв. За ъпдейт и мога да го продам за 900(излезе оферта такаче) и за 1500 лв. Нов мисля, че ще е по добре. Вие как мислите

Да, даже и ще ти остане някой лев ;)

Ето ти една тема за захранванията, аз лично както съм написал и по-горе бих взел това - Evga 430W, евтино, качествено (поне за парите си, да не ме оплюете сега), а пък и достатъчно за твоята конфигурация.

преди 2 часа, Пекатаа написа:

Запази си машината(конфигурацията може да ти изкара още минимум 3 години и да е актуална) за 1500лв. в момента няма да вземеш по-добър от сегашния ти. Послушай съветите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.