Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

R7 360 vs RX460 vs GTX1050

Featured Replies

Здравейте приятели.Наскоро си купих нов настолен компютър.Обаче не смених видео картата ами взех от стария която е GIgabyte GTX 260.Като цяло съм доволен от марката и от самата карта доста е силничка и проблеми с игри не съм имал,само където не подържа новите DX 11 и 12 иначе с DX10 всички игри вървят на макс и нямам проблем.Замислил съм да я продам и да си взема нова оглеждам за нещо около 250-300-320 лева максимум.Та съм се спрял на 3 модела GTX 1050 Р7 360 нитро или РХ 460 картите са с по 2гб памет 128 бита ГДДР 5  и 3 те поддържат ДХ 12!Има и от някой производители този РХ460 го има и с 4гб който е на 310 лв.Дайте мнение коя от 3 те е най-рационалния варянт защото макар и малка съм сигурен че имат разлики.Държа картата да е от по-големите смисъл по-дългите който са с 2 вентилатора понеже кутията ми е прозрачна и светещата и всичко вътре се вижда та искам да има по-готин вид.Загледал съм се главно в модела на XFX RX460...моля който има някоя от следните карти да сподели впечатление.Също така съм отворен и за други предложения. Конфигурацията ми е следната ако има значение:

CPU:AMD FX 6300 3,5ghz

Ram:8GB DDR3 1600MHz

HDD:1tb toshiba

PSU:Cooler master 500W

MB:Ashrock 970 Pro3 V2

GPU:Gigabyte GTX 260

http://nikem-bg.net/computer-components/MSI-VGTX-1050-GAMING-X-2G/

Святка си. 

Обаче за някои игри може да ти се наложи да си купиш още 8 GB RAM. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

• Автор

Това не е проблем рамта се добавя най-лесно и е евтина,а и аз не играя много много игри ама ей така като се сетя един път в месеца и ми се преиграе доста игри съм си харесал който отговарят на конфигурацията ми само,че искат ДХ11 а моята карта поддържа ДХ10...Значи ти предлагаш варянта на Нвидиа,а за останалите 2 на АТИ....какви са ви мненията

• 2 седмици по-късно...
  • 2 месеца по-късно...
  • Автор

Здравейте колеги!В крайна сметка реших бюджета ми да е до 320 лева в този диапазон се спрях на XFX RX460 4gb или Gigabyte GTX1050 G1 Gaming или MSI GTX 1050 Gaming X.По мой наблюдения GTX 1050TI е по-добрият от 2 та варянта но той отива на към 370-80 лева,а стигна ли до там с бюджета има Asus RX470 8GB и по-добре да взема нея.Но май ще остана до 320 лева.Изкажете вашите наблюдения коя карта е по-таферната RX460 4GB или GTX 1050 gaming 2gb(пройзводитела ще го избера по външния вид на картата).Иска ми се картата да е 4гб въпреки,че май това не е от голямо значение има честоти битове и много други важни фактори.....но знам ли.Ако ГТХ-а беше 4гб нямаше да се колебая изобщо само това ме спира,че е 2ка.Дайте съвет дали трябва да отдавам толкова голямо значение на това или не.Другото което е ще ми се да е възможно по-тихичка дори и при натоварване.Гледам от Гигабайт предлагат въпросния ГТХ с някаква уинфорс технология какво представлява това?

• Автор

Да там забелязах са значително по-евтини от другите сайтове с едно има няма 40-50 лева са на долу.И въпреки това 1050TI най-евтината е за 325 което не е никакъв проблем.Ами на тази GTX 1050 G1gamin или GamingX много по-зле ли са от TI версията.

Под GTX 1050 ТI не слизай. 20-30-50 лева отгоре е по добре  , отколкото да съжаляваш после.Карта не се купува всеки ден.

на 23.04.2017 г. в 11:45, DOHC16v написа:

Да там забелязах са значително по-евтини от другите сайтове с едно има няма 40-50 лева са на долу.И въпреки това 1050TI най-евтината е за 325 което не е никакъв проблем.Ами на тази GTX 1050 G1gamin или GamingX много по-зле ли са от TI версията.

Интересно наблюдение, но дали не гледаш друг сайт? Най-евтината 1050Ti, която гледам е 300 лева. Иначе не е проблем да си вземеш и GTX 1050. Парите са си твои. Но тогава възниква и въпроса - За чий питаш тук, като не се съобразяваш с мнението на отговарящите... 

• Автор
преди 6 часа, ncl написа:

Интересно наблюдение, но дали не гледаш друг сайт? Най-евтината 1050Ti, която гледам е 300 лева. Иначе не е проблем да си вземеш и GTX 1050. Парите са си твои. Но тогава възниква и въпроса - За чий питаш тук, като не се съобразяваш с мнението на отговарящите... 

Разбира се,че се съобразявам тъй като не ми е ясно и след като ме съветвате да не взимам 1050 без ТИ на края няма да е в краен случай или ще се напъна за още 50-60 лева има за 400 РХ470 или ще спестя 100тина и за 250лв. има на гигабайт Рх470.Дай линк да видя тоз 1050Ti за 300 лева ако е така много ясно,че ще се засиля към нея ;)

Пак във Варио - http://www.vario.bg/komponenti-video-karta?32[]=GTX+1050+Ti&price=&orderby=

Само че за + 17 лв. получаваш 3 години допълнителна гаранция, по-добра перка и по-висок фабричен клок.

GAINWARD или иначе казано PALIT не е оферта освен ако 300 лв. не е наистина максимума.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор
преди 15 часа, Roujin Z написа:

Пак във Варио - http://www.vario.bg/komponenti-video-karta?32[]=GTX+1050+Ti&price=&orderby=

Само че за + 17 лв. получаваш 3 години допълнителна гаранция, по-добра перка и по-висок фабричен клок.

GAINWARD или иначе казано PALIT не е оферта освен ако 300 лв. не е наистина максимума.

Да де само,че както съм споменал още в първия пост теми мини варянтите не са ми оферта понеже кутията ми е прозрачна и се вижда всичко искам да е от по-големите карти с 2 перки.Държа да е така бих жертвал малко производителност за сметка на външния вид.А тези 1050ТИ до 300 лева са все малки и на фирмите палит зотак и гайнлард който изобщо не заглеждам.Спрял съм се на Гигабайт МСИ или ХФХ.Сега видях на гигабайт има за 330 тя също ми е добра оферта.....

Ами щом си решил да се набуташ защо пускаш тая тема? Първо очевидно не търсиш най-доброто а както се изрази външен вид пък майната и на производителността.

В същото време говориш за карти с цели две години по-малка гаранция тоест не виждам по-какъв начин са по-сигурни от Zotac която има и вариант с 2 перки?

http://www.vario.bg/zotac-geforce-gtx-1050-oc-zt-p10500c-10l

http://www.vario.bg/zotac-geforce-gtx-1050-ti-oc-edition-zt-p10510b-10l

п.с. GAMING модела на MSI се слави с тишината си тоест би бил отлична покупка на по-висок клас карта.

Само че тук говорим за изключително икономична-студена карта и да се дават 50 лв. отгоре за спорта е леко безсмислено.

XFX дори няма да ги коментирам тъй като от тях не съм видял карта с добро охлаждане и единствено ядове съм брал. По-скоро Палит ще си купя.

Ако говорим за изпипана карта това е Азис поне в този случай.

Примерно една от причините GAMING да е по-скъпа от Armor е задната планка. Само че MSI в тоя случай са икономисали и при високия клас.

Азис колкото и да ми е странно не са го направили а и перките са по-убави в същото време цената е същата като на GAMING.

Външният и вид вече си е до лична преценка...

http://www.vario.bg/asus-rog-strix-geforce-gtx-1050-strix-gtx1050-2g-gaming-90yv0ad1-m0na00

http://www.vario.bg/asus-rog-strix-geforce-gtx-1050-ti-strix-gtx1050ti-4g-gaming-90yv0a31-m0na00

За фабрично клокнат модел още 10 лв. но и сам може да си го направиш.

Между другото при АМД ситуацията е коренно различна и яко е играла теслата

а така или иначе скоро се чака RX 560 тоест ако ще е АМД по-добре изчакай.

• Автор
преди 3 часа, Roujin Z написа:

Ами щом си решил да се набуташ защо пускаш тая тема? Първо очевидно не търсиш най-доброто а както се изрази външен вид пък майната и на производителността.

В същото време говориш за карти с цели две години по-малка гаранция тоест не виждам по-какъв начин са по-сигурни от Zotac която има и вариант с 2 перки?

http://www.vario.bg/zotac-geforce-gtx-1050-oc-zt-p10500c-10l

http://www.vario.bg/zotac-geforce-gtx-1050-ti-oc-edition-zt-p10510b-10l

п.с. GAMING модела на MSI се слави с тишината си тоест би бил отлична покупка на по-висок клас карта.

Само че тук говорим за изключително икономична-студена карта и да се дават 50 лв. отгоре за спорта е леко безсмислено.

XFX дори няма да ги коментирам тъй като от тях не съм видял карта с добро охлаждане и единствено ядове съм брал. По-скоро Палит ще си купя.

Ако говорим за изпипана карта това е Азис поне в този случай.

Примерно една от причините GAMING да е по-скъпа от Armor е задната планка. Само че MSI в тоя случай са икономисали и при високия клас.

Азис колкото и да ми е странно не са го направили а и перките са по-убави в същото време цената е същата като на GAMING.

Външният и вид вече си е до лична преценка...

http://www.vario.bg/asus-rog-strix-geforce-gtx-1050-strix-gtx1050-2g-gaming-90yv0ad1-m0na00

http://www.vario.bg/asus-rog-strix-geforce-gtx-1050-ti-strix-gtx1050ti-4g-gaming-90yv0a31-m0na00

За фабрично клокнат модел още 10 лв. но и сам може да си го направиш.

Между другото при АМД ситуацията е коренно различна и яко е играла теслата

а така или иначе скоро се чака RX 560 тоест ако ще е АМД по-добре изчакай.

Цитат

Този Zotac дето си ми го показал с 2 перки да,но е къс малък е,а както споменах колкото и глупаво да е държа картата да изглежда красива и да е възможно по-голяма!Кутията е голяма място имам.Гаранцията изобщо не ми е фактор даже не бях и загледал кой пройзводител колко предлага.Ти ме отказа от ХФХ-а въпреки,че той най ми харесва.В крайна сметка загледах РХ460 на Гигабайт има за 250 лева 4гб. Или на промоция има сега MSI GTX1050TI GAMING X за 339.Или ще спестя 50 от тези 300 и ще взема гигабайта или ще прежаля 40 и ще скоча на ТИ-то.За МСИ ми каза,че са тихи и с добро охлаждане това ме радва много и е един плюс.За Гигабайт какво можете да ми кажете защото и той има на 339 или 334 мисля,че беше ГТХ1050ТИ 4гб и какво представлява екстрата WINFORCE тъй като този гигабайт я няма а този който я притежава е с 20лева по -скъп

.Благодаря за компетентното мнение :) !

Редактирано от DOHC16v (преглед на промените)

• Автор

Колеги избрах си въпростната карта и тя е MSI GTX1050TI GamingX.В Ardes я предлагат на 339лв.Въпроса ми е коректна ли е тази фирма понеже чета статуси от преди 5 години един се оплаква,че се набутал щото било по-скъпо там,а иначе имат много отзиви и то все хубави....Някой пазарувал ли е от там и има ли впечатление.

Да по-скъпо е и ако сглобяваш цяла конфигурация разликата става значителна. Това не значи че не пускат на добри цени някой части от време на време.

https://ardes.bg/product/msi-geforce-gtx-1050-ti-4gb-gaming-x-85868

Както виждаш картата излиза по-скъпо с 9 лв. но в момента е на промоция и спестяваш 31 лв. тоест си заслужава.

• Автор

Да де ясно точно затова питам защото в момента при тях е най-евтина.Това,че някой неща са по-скъпи други по-евтини не е фактор гледам конкретен компонент и при тях е най-евтина в момента.А и преди покупка се разпитва и разглеждат цени никой не е виновен,че някое е шаран... :) Мисълта ми беше дали са коректна фирма да не са някой измамници....

На тия пари картата е най-добре. RX 470 отива към 400 лв ;) По-добра, но и по-скъпа. За фирмите в БГ можеш да четеш тонове го*на и в повечето случаи са верни, но и от "коректни" фирми получавам некоректно отношение всеки ден, така че това не е гаранция, а Ardes ми изглеждат прилична фирма. 

• Автор

Другото което искам да попитам е на въпростната карта пише,че е слот PCI Expres 3.0 а на дъното ми е 2.0х16 (Ashrock 970 pro3 R2.0) Какво означава това и дали ще е някакъв проблем.И друго сегашната ми видео карта е с 2 6пинови конектора,а този МСИ изисква един в случая единия го оставям да стърчи из кутията ли?Защото от единия в другия ми влизат кабели.

преди 1 час, chelsea.2012 написа:

Все пак избра GTX1050TI.

Еми да с вас и с много други се съветвах и стигнах до извода че за тези пари това е най-доброто.Можех да взема на Гигабайт с 80 лева по евтина РХ460 но тя е доста под ГТХ-а.А както каза ти карта не се купува всеки ден.Аз дадох преди година 900 лв за компютър сега за 50-60 лв да се циганея...

преди 17 часа, DOHC16v написа:

Другото което искам да попитам е на въпростната карта пише,че е слот PCI Expres 3.0 а на дъното ми е 2.0х16 (Ashrock 970 pro3 R2.0) Какво означава това и дали ще е някакъв проблем.И друго сегашната ми видео карта е с 2 6пинови конектора,а този МСИ изисква един в случая единия го оставям да стърчи из кутията ли?Защото от единия в другия ми влизат кабели.

Единия дойди тука и другия там и връъъъъъъъъъм ! :D 

Какво питаш точно? Дъното ти поддържа видеокартата. Захранването не го мисли, ограничена и се храни от слота на дъното само. Няма допълнително захранване към нея.

Аз ли нещо не зацепвам или пише в сайта на Ardes 75 вата MAX TDP, което е максимума от дъното? 

П.П. Явно има, просто не е описано в сайта им. 

Редактирано от Монката (преглед на промените)

За това се гледа на страницата на производителя а не на магазините (там цената е важната информация).

https://www.msi.com/Graphics-card/GeForce-GTX-1050-Ti-GAMING-X-4G.html#hero-specification

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.