Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте,имам бюджет около 1300лв,та искам да си поръчам части,но проблема е че не знам какви са най-добрите възможни с този бюджет и не знам от кой сайт мога да ги взема най-евтино,ако може да дадете някакъв приличен компютър на тази цена за ГЕЙМИНГ! :)  Благодаря предварително! :) 

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

преди 1 час, Ultimate Computers написа:

Това добре,само не разбирам защо рамта е на 2133MHz,след като дъното поддържа 2400MHz.

преди 13 часа, Слави Маринов написа:

Това добре,само не разбирам защо рамта е на 2133MHz,след като дъното поддържа 2400MHz.

Защото разликата е минимална, и човека само ще даде допълнителни пари за вятър..

• Автор
преди 7 часа, Ultimate Computers написа:

Защото разликата е минимална, и човека само ще даде допълнителни пари за вятър..

Благодаря ти много,а исках да попитам ако вдигна бюджета на 1500 ще има ли някаква коренна промяна или ще е минимална ? :)

Е,зависи какво разбираш под коренна-това повишение на бюджета е малко над 10%,та логично не можеш да очакваш 50%(примерно)или повече прираст в пройзводителността.За тези пари можеш да вземеш по-добра карта,или по-добър процесор или ссд диск и разлика ще има и в трите случая,но можеш да вземеш само едно от трите,а не и трите неща,така че трябва да знаеш какво търсиш и съответно да си правиш сметка.......;)

• Автор
преди 22 часа, Слави Маринов написа:

Е,зависи какво разбираш под коренна-това повишение на бюджета е малко над 10%,та логично не можеш да очакваш 50%(примерно)или повече прираст в пройзводителността.За тези пари можеш да вземеш по-добра карта,или по-добър процесор или ссд диск и разлика ще има и в трите случая,но можеш да вземеш само едно от трите,а не и трите неща,така че трябва да знаеш какво търсиш и съответно да си правиш сметка.......;)

Ами ти какво би избрал в този случай за геймниг ? :) 

Мисля да е за процесора,защото не съм сигурен дали 3.4Ghz са достатъчно или греша ? :)

преди 2 минути, Tosho55 написа:

Ами ти какво би избрал в този случай за геймниг ? :) 

Мисля да е за процесора,защото не съм сигурен дали 3.4Ghz са достатъчно или греша ? :)

Също исках да попитам,дали I5-7500k e много по-скъп от обикновения 7500 ? :)

Понятието "гейминг"е много общо и отново не може да ти се даде конкретен отговор.Всяка играе е различна,едни товарят повече процесора,други искат по-добра видеокарта,трети искат и двете,пък и доста рам........така,че напиши какви игри играеш и да се надяваме,че тези дето са запознати(аз не играя игри)ще ти дадат пропоръки дали по-добра карта или процесор ти трябва.Цените на процесорите и сам можеш да си намериш като потърсиш с гугъл,но за клокърски процесор ти трябва и съответното дъно,което също е по-скъпо........

Тоя с К е за клок тоест имаш по-скъп процесор отделно се продава без охладител тъй като заводското не е предвидено за клок тоест още пари и отново двойно по-скъпо дъно за целта.

Тоест дори да се действа икономично и внимателно (за да не си биеш тия части у главата после) ще ти излезе малко над 1 600 лв. и видеокартата остава същата.

DEEPCOOL CPU Cooler LUCIFER V2, Intel/AMD 
 DEEPCOOL Кутия DUKASE, Window, USB 3.0, w/o PSU 
 ASROCK Z270 Pro4, Z270, DDR4 3733+(OC)*/2133, VGA, DVI, HDMI, M.2 Socket, LGA1151 
 CRUCIAL 8GB DDR4 2400 Ballistix Sport LT Gray CL16, BLS8G4D240FSB 
 SEAGATE 1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1000DM010 
 COOLER MASTER B500 V2, 500W Active PFC /BULK/ 
 GIGABYTE 4096M GTX1050Ti, N105TD5-4GD PCI-E 3.0 
 INTEL CORE i5-7600K, 4.20GHz, 6MB, BOX, (no FAN) LGA1151, Kaby Lake 

Крайна цена 1 618 лв.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор
на 1/18/2017 в 20:04, Roujin Z написа:

Тоя с К е за клок тоест имаш по-скъп процесор отделно се продава без охладител тъй като заводското не е предвидено за клок тоест още пари и отново двойно по-скъпо дъно за целта.

Тоест дори да се действа икономично и внимателно (за да не си биеш тия части у главата после) ще ти излезе малко над 1 600 лв. и видеокартата остава същата.

DEEPCOOL CPU Cooler LUCIFER V2, Intel/AMD 
 DEEPCOOL Кутия DUKASE, Window, USB 3.0, w/o PSU 
 ASROCK Z270 Pro4, Z270, DDR4 3733+(OC)*/2133, VGA, DVI, HDMI, M.2 Socket, LGA1151 
 CRUCIAL 8GB DDR4 2400 Ballistix Sport LT Gray CL16, BLS8G4D240FSB 
 SEAGATE 1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1000DM010 
 COOLER MASTER B500 V2, 500W Active PFC /BULK/ 
 GIGABYTE 4096M GTX1050Ti, N105TD5-4GD PCI-E 3.0 
 INTEL CORE i5-7600K, 4.20GHz, 6MB, BOX, (no FAN) LGA1151, Kaby Lake 

Крайна цена 1 618 лв.

А има ли разлика между видеокартата Gigabyte и Palit ? :):D 

Да една година повече гаранция. Смятам че си струва да дадеш 67 стотинки повече но ти си преценяваш...

Иначе и двете марки имат различни варианти на картата тоест разликите варират и само гаранционния срок е валиден за всички.

Например моделите на Zotac са с пет години което само по-себе си не значи че са по-добри просто получаваш по-голяма сигурност.

Аз например бих се ориентирал към - http://www.vario.bg/msi-geforce-gtx-1050-ti-4gt-oc-v809-2277r

п.п. В Скай ще ти сглобят безплатно машината ако имаш затруднения по-въпроса дори да не купиш видеокартата от там.

Нея лесно ще я монтираш и сам на слота дори досега да не си го правил в случай че решиш да пазариш от различни места.

преди 45 минути, Tosho55 написа:

А има ли разлика между видеокартата Gigabyte и Palit ? :):D 

За да избереш марка на видео картата върви питай в https://www.reddit.com/r/nvidia/. Там ще получиш далеч по адекватен отговор отколкото в този форум. Иначе разлики във видеокартите от различните производители има големи. Добро охлаждане и тиха работа са далеч по важни от 1 година гаранция.

• Автор
на 1/21/2017 в 17:23, GyurovTech написа:

Благодаря ти,приятел,но мисля да остана с компа на Roujin,но ако мислите,че е по-хубав всички тук моля дайте мнения кой да си взема от 3 те компа и кой е най-силен от тях? :) 

на 1/20/2017 в 16:34, Roujin Z написа:

Да една година повече гаранция. Смятам че си струва да дадеш 67 стотинки повече но ти си преценяваш...

Иначе и двете марки имат различни варианти на картата тоест разликите варират и само гаранционния срок е валиден за всички.

Например моделите на Zotac са с пет години което само по-себе си не значи че са по-добри просто получаваш по-голяма сигурност.

Аз например бих се ориентирал към - http://www.vario.bg/msi-geforce-gtx-1050-ti-4gt-oc-v809-2277r

п.п. В Скай ще ти сглобят безплатно машината ако имаш затруднения по-въпроса дори да не купиш видеокартата от там.

Нея лесно ще я монтираш и сам на слота дори досега да не си го правил в случай че решиш да пазариш от различни места.

Благодаря ти но много често обърквам много неща и предпочитам да си я поръчам от никема,защото най-вероятно нещо ще се оплеска :) 

От Никем няма как да поръчаш някой от частите но ти си знаеш.

Например картата на MSI във Варио е на промоция в момента а в Никем просто не е налична. 

Аз поне не бих дал повече пари за Палит... 

http://nikem-bg.net/computer-components/PALIT-GTX1050TI-DUAL-OC-4G-GD5/

http://www.vario.bg/msi-geforce-gtx-1050-ti-4gt-oc-v809-2277r

Не знам на какво от останалите части си се спрял но имай предвид че актуалните процесори няма да тръгнат на дъната със старите чипсети.

Тоест ще трябва да носиш дъното до близкия сервиз и да даваш пари за да му обновят биоса.

• Автор
преди 10 часа, GyurovTech написа:

Реално моя конфиг от към performance е най-добър.

Какво ще рече това ? :D Извинявам се,но не съм много запознат с компютрите имам предвид,че не трябва ли техните,които са по 1600 лв да са по-добри,защото имат повече бюджет? :) 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.