Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изгубен малък талон на автомобил

Featured Replies

Здравейте ! Не зная дали това е правилният адресат, към който мога да подам запитването си. Преди два дни загубих малкият талон на колата на автомобила на сина ми, който живее с постоянен адрес в София , а колата е със Силистренска регистрация и я ползваме аз и съпруга ми в Силистра. В КАТ Силистра не искат да издадат дубликат на талона, защото постоянният адрес на сина ми е в София. Може ли да ми кажете какво е необходимо да се направи и има ли санкции за това, че адреса в талона на колата и постоянния адрес на притежателя на автомобила са различни. Необходимо ли е също да се подменят регистрационните табели на автомобила при промяна на постоянния адрес ?

Според мен е най-добре да се регистрира в софийския КАТ, но ще се наложи и смяна на номерата.

Мисля че няма санкции.

преди 1 час, Снежи Веско Димови написа:

Необходимо ли е също да се подменят регистрационните табели на автомобила при промяна на постоянния адрес ?

Никой не може да те накара да си смениш талона на колата при смяна на постоянния адрес. Ако настояваш, минаваш канал, даваш 80лв за номера, чакаш 3 дни на опашката в КАТ където са особено бавни, плащаш си таксички на банката и потегляш с новия номер и новия талон,
Иначе, изгубен малък талон - издава се дубликат. Можеш да караш и само с големия талон, но ако го изгубиш нещо - сменяш номерата пак даваш 80лв, таксички, канал и нерви.

Добре какъв е проблема да се прехвърли с софийски номера заради застраховката ли ? Да ще има малко дигане на цената заради номера на МПС то

simtech според мене няма проблем да кара с големия талон но представи си ако катаджията му иска и малкият ?

Тъй като сте в София обърнете се км Бъчварова за съдействие за дубликат на малък талон доста некоретно отношение от страна на КАТ Силистра пестят хартия ли кво

Вдигни скандал. По принцип ми е неудобно, но някой път просто се налага заради мързела на персонала.

преди 4 часа, Снежи Веско Димови написа:

Колата е обявена за продажба и ще са излишни разходите

Както и за нови талони - при смяна на собствеността се сменят. Ако е в друга обkласт - и номерата. Като искаш карай с големия талон, и да  не го носиш при евентуална проверка (ако се случи) глогбата е минимална.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Сина ти си взема големия талон отива в София-КАТ и му преиздават нов малък .Не е възможно кола регистрирана в една област да и бъде издаван документ в друга .Освен ако не е продадена .Тогава се прави цялата процедура ,голям ,малък и табели .Все едно някош софиянец да дойде на гости у Шумен да си загуби документите и да искат от тукашните катаджии да му издадат нови :)  или аз да отида у София да си извадя шофьорска книжка или лична карта на жител на Шумен  :)

преди 5 часа, Снежи Веско Димови написа:

Колата е обявена за продажба и ще са излишни разходите за нови регистрационни табели.

За продажба е необходим само големия талон.

преди 38 минути, Иво Димов написа:

Сина ти си взема големия талон отива в София-КАТ и му преиздават нов малък .Не е възможно кола регистрирана в една област да и бъде издаван документ в друга .Освен ако не е продадена .Тогава се прави цялата процедура ,голям ,малък и табели .Все едно някош софиянец да дойде на гости у Шумен да си загуби документите и да искат от тукашните катаджии да му издадат нови :)  или аз да отида у София да си извадя шофьорска книжка или лична карта на жител на Шумен  :)

Проблема е, че колата е регистрирана в Силистра, а собственика по документи е с постоянен адрес в София.

И как е станал тоя комар :) Станал е жител на София след като вече е имал колата вероятно ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.