Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Поръчка от чужбина

Featured Replies

Здравейте, от много време на сам искам да си поръчам Andorid tv box поръчвал съм доста малки неща от Aliexpress и Wish но съм чел в няколко форуми че ако поръчаш стока на стойност над 30 или повече от 30 ако не се лъжа трябва да плащаш и други разни неща. Та въпроса ми е ако си поръчам това ЛИНК колко реално ще платя ?

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Би трябвало около 55 лева общо да стане... това е като добавя 20%... в случай че задържат пратката на митница.

преди 37 минути, Swisis написа:

Какъв е шанса да не мине митница

Ако посочената от търговеца цена е под 30 лв, почти сигурно няма да има мито ДДС.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

• Автор

Unregistered Air Mail това променя ли нещо гледам има и други опции там ...

Няма да можеш да проследяваш пратката. Другите са платени за по-бърза доставка, както има и някакъв вид застраховка, която може пак с безплатната доставка, само че се добавят 2Евро някъде беше и ще имаш и проследяващ номер. Поне от посочения сайт е така.

• Автор

Добре а ако поръчам повече от 2 продукта колко ще платя пак също ли?

преди 1 минута, Freem@n написа:

Няма да можеш да проследяваш пратката. Другите са платени за по-бърза доставка, както има и някакъв вид застраховка, която може пак с безплатната доставка, само че се добавят 2Евро някъде беше и ще имаш и проследяващ номер. Поне от посочения сайт е така.

С всяка екстра : по-бърза доставка, застраховка, увеличавате шанса за минаване през митница.

преди 2 минути, Swisis написа:

Добре а ако поръчам повече от 2 продукта колко ще платя пак също ли?

Да, ако ги пращат заедно... защото има и случаи когато разделят поръчката на 2 или повече пратки, ако ги няма някои неща в момента в наличност или поради друга причина, за да не бавят. Ако са по отделно - не знам, но щом са от една поръчка би трябвало да важи... имат поддръжка сайтовете, може да се пита там.

Просто кажи на продавача да напише ниска стойнсот примерно 10EUR :) И мито няма, ддс зависи ако я спрат да :)

Май всичко си зависи от митничарите на смяна. Наскоро ми дойде у нас пратка за $36 по пощата. Нищо допълнително за плащане.

От много неща зависи, кефа на тия, разните им разпореждания, големината на пратката, тегло и тн.

Внимавай с опцията "plug" - да е твоя.

Защо не го поръчаш от EU склад, ще дойде до вратата ти без мито, ддс и всякакви такива. Има тая опция, гледам.

преди 48 минути, XYconstant написа:

Защо не го поръчаш от EU склад, ще дойде до вратата ти без мито, ддс и всякакви такива. Има тая опция, гледам.

Точно това щях да кажа.

преди 54 минути, ExaFlop написа:

Май всичко си зависи от митничарите на смяна. Наскоро ми дойде у нас пратка за $36 по пощата. Нищо допълнително за плащане.

Вероятно е било от склад в EU или декларираната стойност е под 36$.

преди 1 час, JoRkA написа:

Просто кажи на продавача да напише ниска стойнсот примерно 10EUR :) И мито няма, ддс зависи ако я спрат да :)

Това важи само за Aliexpress и подобни сайтове. Gearbest декларират реалната стойност.

преди 1 час, Freem@n написа:

Да, ако ги пращат заедно... защото има и случаи когато разделят поръчката на 2 или повече пратки, ако ги няма някои неща в момента в наличност или поради друга причина, за да не бавят. Ако са по отделно - не знам, но щом са от една поръчка би трябвало да важи... имат поддръжка сайтовете, може да се пита там.

Евтините неща ги пускат в 1 пакет. Скъпите в 2 отделни пратки. (продавача се застрахова, за да не каже купувача, че е получил само 1)

преди 19 минути, niki292002 написа:

Вероятно е било от склад в EU или декларираната стойност е под 36$.

Не - от Китай и не - беше без декларирана стойност

Преди години съм поръчвал разни "джаджи" от DealExtreme - вентилаторчета, зарядни за батерии, батерии(презареждаеми), усилвател за USB ток, преносимо "зарядно-динамо" и други "боклучки" и дойдоха на 2, ако не и на 3 пъти... Говоря когато имат проблем с наличността или друго.. но не съм поръчвал от GearBest друго, освен телефона от тази тема - 

Там съм писал - телефона е за 70 + EUR, а са го обявили на плика като 15 EUR, има и снимка, а иначе някаква фактура ми дават електронна, на нея пише 22.60.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.