Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся една игра някъде от края на 80-те

Featured Replies

Опитвам се да се сетя името на една игра, която съм играла някъде 89-90 г. на Правец 82. Искам да я играя онлайн, ако евентуално я открия, но без името няма да стане. Представляваше лабиринт от пещери, през които се преминаваше в определен ред и се събираха от сандъци парчетата от нещо (май беше някакъв скъпоценен камък), докато те преследват призраци. Накрая се стигаше до последната пещера, в която се сглобяваха парчетата и чак тогава ти отварят врата, през която се тръгва през друга част от лабиринта.  Много ме кефеше тая игра. Даже си бях нарисувала карта за минаване през началните пещери, защото иначе не успявах да стигна до последната с достатъчно животи, за да мога и да изляза от нея. Така и не можах да я изиграя до края, защото втората част на лабиринта се променяше при всяко преминаване през врата и ме "изяждаха".

Значи аз си нямам и представа коя е играта, но може да я потърсиш с гугъл изображения, като пишеш отделни думи които може да се асоциират с играта (примерно: "old-80's-games-cave-labyrinth")

и така ще ти е по-лесно да търсиш защото ако видиш някакъв скрийншот ще ти привлече погледа веднага, а и е почти сигурно, че името на играта ще е в сайта от който си видял картинката.. Аз поне така търсех една игра която бях играл още преди да имам собствен компютър, отнеми час поне ама успях да я открия..

п.п Има и архивни сайтове с точно такива стари ретро игри и са разделени по категорий, но в момента не се сещам просто трябва да потърсиш..

преди 1 час, MayaV написа:

Опитвам се да се сетя името на една игра, която съм играла някъде 89-90 г. на Правец 82. Искам да я играя онлайн, ако евентуално я открия, но без името няма да стане. Представляваше лабиринт от пещери, през които се преминаваше в определен ред и се събираха от сандъци парчетата от нещо (май беше някакъв скъпоценен камък), докато те преследват призраци. Накрая се стигаше до последната пещера, в която се сглобяваха парчетата и чак тогава ти отварят врата, през която се тръгва през друга част от лабиринта.  Много ме кефеше тая игра. Даже си бях нарисувала карта за минаване през началните пещери, защото иначе не успявах да стигна до последната с достатъчно животи, за да мога и да изляза от нея. Така и не можах да я изиграя до края, защото втората част на лабиринта се променяше при всяко преминаване през врата и ме "изяждаха".

Да не е тази?

Spoiler

преди 11 минути, Богатир написа:

Да не е тази?

преди 5 минути, totovar написа:

http://www.dosgamesarchive.com/ + емулатор dosbox ;-)

някой да прочете че става дума за Правец 82

• Автор
преди 2 часа, Mr.n0b0dy написа:

Значи аз си нямам и представа коя е играта, но може да я потърсиш с гугъл изображения, като пишеш отделни думи които може да се асоциират с играта (примерно: "old-80's-games-cave-labyrinth")

и така ще ти е по-лесно да търсиш защото ако видиш някакъв скрийншот ще ти привлече погледа веднага, а и е почти сигурно, че името на играта ще е в сайта от който си видял картинката.. Аз поне така търсех една игра която бях играл още преди да имам собствен компютър, отнеми час поне ама успях да я открия..

п.п Има и архивни сайтове с точно такива стари ретро игри и са разделени по категорий, но в момента не се сещам просто трябва да потърсиш..

Не знаех, че може да се търси и така. Thank's. Иначе прегледах бая сайтове за ретро игри и не я видях, та реших да питам тук. Графиката е супер елементарна - 2D, играех си я на черно-зеления монитор.

Именно.. освен да се надяваш някой да е направил нейно съвременно копие.. даже не знам дали въобще е възможно някои да държи кода на толкова стара игра някъде онлайн.. Но нищо не те спира да търсиш де..

преди 16 часа, capnemo написа:

някой да прочете че става дума за Правец 82

... не става дума за Правец 82, а за игра играна на Правец 82. Разликата е като между цигулка и гъдулка...

преди 7 минути, totovar написа:

... не става дума за Правец 82, а за игра играна на Правец 82. Разликата е като между цигулка и гъдулка...

Да, ама по-горе предлагат ДОС игри.... напи правите разлика?

преди 18 минути, capnemo написа:

Да, ама по-горе предлагат ДОС игри.... напи правите разлика?

Играл съм Каратеката на 8 битовия Правец 82, след това и на Правец 16. Сега я имам и на win 7... сега, ако идеята е да се правиш на ... дръж ми шапката, това е друг въпрос.... и още нещо. Защо някои хора мислят, че светът започва от тях? Хайде със здраве ;-)

• Автор

Не е тази. Графиката не беше чак толкова проста. "Помещенията" бяха с неравни очертания като пещери, а вратите от едно в друго - като решетки на портала на замък. Междувременно търсих в нета нещо подобно, намерих една, но не е моята.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.