Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ЕС направи важна стъпка към отпадането на роуминг таксите

Featured Replies

преди 3 часа, dkmi написа:

Всяко чудо за три дни до вчера тръбяха как "махнали роуминга", а днес:
https://news.bg/economics/roumingat-nyama-da-otpadne-promenya-se-taksuvaneto-mu-obyasni-shefat-na-krs.html
"Роумингът няма да отпадне, променя се таксуването му, обясни шефът на КРС"

Оффф, ама си и ти. Роуминга е услуга - все едно да искаш да ти „отпадне“ телефонния апарат и пак да си провеждаш разговори.

Цитат от сайта на Теленор, за ЕС регулацията

Цитат

От 15.06.2017 г. е в сила изменение на Регламент № 531/2012 на Европейския парламент и на Европейския съвет (Регламента), с което отпадат надценките за разговори, SMS и данни в рамките на Зона Европейски съюз (ЕС, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия). С Регламент за изпълнение (ЕС) 2016/2286 се определя политика за справедливо ползване, която операторите могат да прилагат по отношение на регулирани роуминг услуги на дребно. Операторите имат право да приложат регулирани надценки за всички регулирани роуминг услуги, в случай че бъде нарушена политиката на справедливо ползване.

По-долу на сайта има въпроси и отговори и ето един интересен:

Цитат

Ами ако имам само минути в мрежата на Теленор? (респективно - вашия оператор)
Ако не сте в България, разговорите ви ще се таксуват като разговори към други национални мрежи съгласно абонаментния ви план в България.

И накрая - стандартните цени за предплатен план (на ваучер).

Цитат

Зона Европейски Съюз - нови цени*
(Австрия, Белгия, Великобритания, Гваделупа, Германия, Гибралтар, Гърция, Дания, Естония, Ирландия, Исландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Лихтенщайн, Люксембург, Малта, Мартиника, Норвегия, Полша, Португалия, Реюнион, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Финландия, Франция, Френска Гвиана, Холандия, Хърватия, Чешка Република, Швеция)
Изходящо обаждане към България, Европейски съюз и страна на пребиваване                    0,4459 лв.
Изходящо обаждане към страни извън Европейски съюз и Номера с добавена стойност     6,00 лв.
Входящи обаждания                                                                                                                      0,024 лв. 
SMS                                                                                                                                                 0,0469 лв.
MMS                                                                                                                                                 0,46 лв.
Мобилен интернет (MB)                                                                                                                 0,4693 лв.

Това означава, че ако сте на предплатен план и нямате активиран пакет с минути - роуминга ще ви е по-скъп!

Аз ползвам предплатена карта на Холандски оператор,входящи р-ри - 2цента/м.,изходящи - 19цента/м.,независимо къде в EU звъня.Когато е презареждам - 10е.-20е. получавам,за 20е.-40е и за 50е.-100е.Ако 92дни не съм презареждал ми спират разговорите,но НЕ МИ ВЗИМАТ парите,просто презареждам и си ползвам цялата налична сума,която ми е останала +презаредената.

преди 5 минути, dimi073 написа:

Аз ползвам предплатена карта на Холандски оператор, входящи р-ри - 2 цента/м.,изходящи - 19 цента/м.,независимо къде в EU звъня.Когато е презареждам - 10 е. - 20 е. получавам, за 20 е.-40 е и за 50 е. - 100 е. Ако 92 дни не съм презареждал ми спират разговорите, но НЕ МИ ВЗИМАТ парите, просто презареждам и си ползвам цялата налична сума, която ми е останала + презаредената.

Хммм...

Едната ми е на Водафон, ЮК. Входящи - free, изходящи - 4 пенса (или 4,6 евроцента), SMS - 1 пенс (1,15 евроцента)
Заредените пари нямат срок за използване - само ако активирам пакет с минути, той е за 30 дни.

преди 17 минути, jhoro написа:

Хммм...

Едната ми е на Водафон, ЮК. Входящи - free, изходящи - 4 пенса (или 4,6 евроцента), SMS - 1 пенс (1,15 евроцента)
Заредените пари нямат срок за използване - само ако активирам пакет с минути, той е за 30 дни.

Същата работа на EE :) В пъти по-евтино и по-изгодно, и с по-ясни условия от тези на ншите иззедници. Предплатена услуга от английски оператор излиза по-евтина от услуга на договор на БГ оператор :Д И това ако не е куриоз.

преди 1 час, jhoro написа:

Оффф, ама си и ти. Роуминга е услуга - все едно да искаш да ти „отпадне“ телефонния апарат и пак да си провеждаш разговори.

Цитат от сайта на Теленор, за ЕС регулацията

улуга, ама нали до скоро тръбяха как щял да отпадне, и каквото имаш включено като минути и гигабайти - да си го ползваш в целия ЕС без да плащаш допълнително?

Сега заговориха за пари, и за "злоупотреби", за въвеждане на забрана за купуване сим карти от други оператори? Ами ако ми е по-изгодно? Що да е забранено, нали в ЕС има нещо, наречено "единен пазар" - аз няма да я открадна тая сим карта, а ще си я плащам? И точно пък теленор....

Цитат

Операторите имат право да приложат регулирани надценки за всички регулирани роуминг услуги, в случай че бъде нарушена политиката на справедливо ползване.

Какво означава "справедливо ползване", кой и как го регламентира? Ами ако решат, че "справедливо ползване" е 10 минути и 10 мегабайта на ден? Абе, хубава работа, ама операторска :) Няма оператор у нас, който да не цака клиентите си с всевъзможни врътки и вратички в договорите. Голяма част от нещата са написани така, че да се чуди човек как да ги разбира... Та, интересно ми е колко минути и мегабайти ще отпуснат като "справедливо ползване".

И, извинявам се ама - в страни извън ЕС таксата стига до 8 лева/минута и 27 лева/мегабайт. Не, че нещо ама... ебаси златния роуминг :)

преди 17 минути, dkmi написа:

... Абе, хубава работа, ама операторска :) ...

Иначе казано - Шукар боке, романе!!!  Хубава работа, ама... циганска!

преди 11 минути, jhoro написа:

Иначе казано - Шукар боке, романе!!!  Хубава работа, ама... циганска!

В интерес на истината, по-вероятно е да те излъже оператор, отколкото циганин :) 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.