Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

VR Headset проблем..

Featured Replies

Здравейте трябва ми VR Headset, но прочетох, че  ми е нужен телефон с Жироскоп. С майкрософт лумия 550 съм, проверих няма такова нещо в телефона.  :18: Знаете ли друг начин без телефон да си ползвам VR Headset? Може би има VR Headset с вграден жироскоп който да е възможно най-евтин(да речем до 100-150лв макс)?

Тия за 100-150 са хед-сет-ти с качествени лупи и добро оплътнение ама ако искаш с вграден жироскоп си купи окулус или HTC Vive. Ти и така можеш да ползваш очилата, но картината ще е статична и се губи от самото преживяване. Има и друг вариант, но се отнася за андроид (не знам дали има такива приложения за Windows Phone) инсталирваш програма и приложение с помощтта на които картината от компютъра се доблира на екрана на телефона и е разделена на две и така движиш глава и контролираш мишката, по този начин в игра става доста по-ефектно, но ако е телефон без жироскоп може и да движиш мишката ръчно и само да гледаш с очилата.. Ноо общо взето няма смисъл да си купуваш някакви VR очила за телефон който няма жирископ..

• Автор

Ами затова питам за очила с вграден жироскоп, защото нямам на телефона. А да купувам нов телефон отива много скъпо. Ще се ползват на улицата  и няма да има компютър с мишка. Трябва всичко да е вградено в очилата :( Можете ли да ми препоръчате евтини, оптимално евтини варианти за такива очила с вграден жироскоп?

Редактирано от ignorant (преглед на промените)

Другият вариант е да си купиш блутуут джойстик с който да управляваш нещата когато си в игра и със очилата, нещо такова:

https://www.amazon.com/Android-Gamepad-Bluetooth-Controller-Smartphones/dp/B01BXP7314

Иначе не ми е известно за телефон да има такива очила.. с вграден жироскоп.

Преди имаше някакви по-евтини за компютър когато VR индудтрията прохождаше, но след като ги носиш те боли глава и ти се вие свят, бяха неусъвършенствани. Това може да довете и до здравословни проблеми.

Получава се така поради разликата във времето на реакция на сензора в очилата и твоите реални движения..

Иначе наистина не си струва нов телефон да си купуваш, по-добре си събери за Oculus по-евтин е от Vive а и Vive го няма все още в България. Макар, че Vive е по-добрият според мен.

Редактирано от Mr.n0b0dy (преглед на промените)

• Автор

Няма да е игра а показване на видеоклипчета :) варианта с джойстика не важив гледането на клипчета

Важи ако гледаш 360 градусово и искаш да въртиш погледа. Иначе ако е за клипове няма проблем просто няма да можеш да се въртиш свободно.  

• Автор

e идеята е да се въртя ида гледам все едно съм там в клиповете.. по-реалистично е

• Автор

добре вариант е и втора употреба супер евтин боклук телефон с Gyroscope . Ако може да помогнете в търсенето на такъв, мерси :)

Редактирано от ignorant (преглед на промените)

Еее.. ама тогава няма да ти е кеф щото дисплея ще разваля всичко.  Може екрана да е надраскан или да е с по-ниска резолюция.. което оказва влияние.. И най-малката точка се вижда когато сложиш телефона в кутийката и погледнеш през тези лупи. 

преди 4 часа, ignorant написа:

супер евтин боклук телефон

ми супер евтиния боклук нито ще има резолюцията нито хардуера да върти реално два клипа едновременно. 

То с пръдня боя не става VR си е гъдел за който се налага да се вложат не малко средства за качественно изживяване, а имам усещането, че ще последва съдбата на 3D мониторите и тия с тъч.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.