Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за настройка на 42-инчов TV Turbo-X

Featured Replies

Здравейте, имам следното питане: наскоро си купих 42-инчов телевизор Turbo-X от Plesio. Бюджетен и нискокачествен е, това е ясно. За толкова пари - толкоз.

http://www.plesio.bg/televizori-c-69980053/turbo-x-led-tv-txv-4244d-42-full-hd-p-318957.html

Само ще попитам по настройките му. В секцията Advanced options на изображението има две настройки - Noise reduction (NR) и Dynamic contrast. Те в каква позиция трябва да са, защото заводските настройки по подразбиране са на позиция medium, а в интернет чета тук-там, че трябва да са изключени (off). Мерси

Редактирано от cybercrackerbg (преглед на промените)

Когато фабричните настройки са в medium ( или фабрично) това значи, че телевизорът сам възприема едно средно положение на настройка на тези функции.  Изключеното положение или off ви дава възможност да правите корекция посредством дистанционното управление така, както на вас Ви харесва. И едното и другото положение е правилно и не е фатално Лек ден от мен и честито!

Здравей, 

тамън се чудех дали да си го поръчам и аз въпросния телевизор. 

Я си кажи мнението, доволен ли си от покупката, как е картината и ако трябва сега да си го купиш и вече го знаеш какво представлява би ли го купил.

Поздрави и благодаря!

• Автор

При мен водещи бяха няколко критерия: да не надхвърлям мизерния си бюджет от 450 лв., които имах. Второ, сервизното обслужване, ако се наложи, да е на ниво. Аз имам наблюдения от Плесио от години и мисля, че са коректни. Третият показател е  бързата и безплатна доставка.

В интерес на истината, когато го купувах видях още по-добра оферта в сайта им - LG 43-инчов Full HD за 549 лв., но нямах тези пари.

На въпросите ти: гледам ефирната безплатна телевизия (DVB-T) със стайна антена Philips SDV5228. Трябва да имаш антена с добро усилване, около 36-42 dB да е, ако ще гледаш ефирно програмите. Нямам кабелна и това ми е достатъчно.

Недостатъците на този модел са: няма българско меню и трябва да зададеш английски език, по подразбиране е на гръцки. Също недостатък е, че няма DVB-T2 и S тунери. Има DVB-T и С.

Недостатък е също 50 Hz опресняване на картината, трябва да е поне 100, но все пак е бюджетен телевизор за малко пари. Иначе съм доволен като цяло, нямам забележки. Може да записва върху флашка или външен харддиск, вече го изпробвах. Друго, ако те интересува, питай.

Сега, ако трябваше да купувам, щях да избера 43-инчовия Turbo-X с 400 Hz опресняване на картината, той е на 539 лв. А ако имах 599 лв., щях да си взема Turbo-X 49''Full HD 400hz. Харесвам телевизори с големи екрани.

Аз го купих за спалнята Турбото, която е малка стая, но обичам да се зарибявам преди лягане с филмче. Иначе в хола имам също бюджетен телевизор STRONG 39'' HD Ready, също е китайски и съм много доволен от него. Взех го за 399 лв. лятото на м.г. Бачка по седем-осем часа на ден, пушка е.

Аз не съм на зор, ама за тези пари ми се стори примамлива офертата, а и искам да си взема по-голям телевизор (имам 32" финлукс..)

Езика не ме притеснява, както и само DVB-C ми трябва.

Това с честотата на опресняване не знам дали няма да е проблем, въпреки, че не знам финлукса ми дали не е на същото дережде (за 330лв май го взимах). Пише 100 Hz FMX, но не съм сигурен дали става дума за честота на опресняване.

Никакви функции не ми трябват освен HDMI вход, ще е свързан с компютър.

Решението за покупката го взех спонтанно, като цената ме устройва, повече не бих дал. :D

Редактирано от amxcs (преглед на промените)

• Автор

Няма смисъл да се вкарват повече пари, защото телевизорите стареят с дни, винаги излиза нещо ново. Финлукса също е вариант. Ти от колко време имаш 32-ката, доволен ли си?

Аз бих взел този, ако имах пари: http://www.plesio.bg/televizori-c-69980053/turbo-x-led-tv-txv-4340smt-43-full-hd-smart-p-317282.html?orderSource=1&utm_source=Criteo&utm_campaign=Techno_Logical&utm_medium=Remarketing

Продължавам да се чудя кой телевизор е по-добър - сглобен в Китай или в Турция, от евтините?

От около 1 година. Много съм доволен и не съжалявам за покупката.

Сега се чудя за 42ката да я взимам ли. Тези 50hz само ме притесняват?

• 10 месеца по-късно...

Момчета може ли да кажете след като го ползвате дълго време  как е има ли проблеми искам да закупя 32 инча за подарък на баба ми 

• 5 седмици по-късно...
  • Автор

Няма никакъв проблем с 42-ката Турбо-Х, вече работи една година. Преди 10 дни си купих 32-ка Турбо-Х модел 3264 за 249 лв. на промоция, доволен съм. Никакви проблеми. 32-ката има вграден  DVB-T2 тунер.

Всички тези допълнителни настройки трябва да са изключени. Те изкуствено изчистват картината и я размазват и движенията на бързо движещи се обекти се насичат и стават на опашки, все едно гледаш като пиян. Подсветката също трябва да я намалиш наполовина, дори и по-малко, защото тя е слабото място на новите телевизори. Силата на подсветката ще се компенсира с усилване на контраста, така при по-слаба подсветка черното става по-тъмно и градациите по-отчетливо се изобразяват.

• 9 месеца по-късно...

Аз пък вчера си вземах един 55"  Turbo-Х. Преди това две години гледах Finlux 42", не робувам на марки и съм доволен, не съм имал никакви ядове. Vestel са се постарали и при моделите от 2018, всичко в менюто е на български. Е, тук там има малки правописни грешчици, но това е разбираемо. За сега съм доволен, за 749 лв. толкова! Моля, ако има някой друг с подобен телевизор да сподели впечатления.

750лв за 55 инча о.О - че толкова ли им паднаха цените. Последно, като разглеждах телевизори - преди около 2-3 години - най- евтините 50 инчови бяха по 1300-1500лв. Да не е съвсем менте тази марка, защо е толкова евтин?

Погледни в pazaruvaj.com и си свери часовника.  Вече няколко дена ползвам телевизора и не мисля, че съм сгрешил.

• 1 година по-късно...
Spoiler

Здравейте!

Вече сме 2020, Август.
Обмислям да си взема телевизор Turbo-X Android TV TXV-U4380SMT 43" 4K Ultra HD,  модел излезнал 2020, на цена 499лв. Дали си струва за 500лв. да си взема такъв телевизор и как се държат вашите от тази марка или ще препоръчате друга марка и конкретен модел за около 500лв.? Още не съм абсолютно убеден за този телевизор защото много данни са скрити и не знам къде да намеря, писах и на магазина, но не ми отговарят. На жена ми взех монитор преди три години на тази марка и добра картина вади, работи още. Дали този модел телевизор подкарва картина с плавни кадри на 60fps или 120fps? Това ще ми е първи смарт телевизор и въобще първи тънък. До сега сме били с едно много качествено и не мръднало LG на около 17 години, плосък екран, обаче с "голямо дупе", а за друга стая трябва нов телевизор. Конкретно за този модел Turbo-X TXV-U4380SMT 43"  може ли някъде да видя следните данни:

Каква е плътността на пикселите PPI - примерно 100ppi, 110ppi
Колко милисекунди е времето за реакция?
Колко бита е матрицата - 8 или  10
Какъв тип е матрицата - VA, MVA, IPS?
Колко бита са цветовете - 30 или друго?
Подсведката Direct LED ли е или Edge LED?
Колко е стойността на динамичният и статичният контраст?
Каква е яркостта - 280cd/m2, 300cd/m2 или повече?
Това 2600 CMP на каква честота опресняване се равнява в реални Hz, има ли 100Hz, повече или по-малко?
Какъв вид е процесора?
Колко броя ядра е процесора?
Колко MHz е честотата на графичният процесор?
Колко гигабайта RAM памет има?
Колко гигабайта е вградената памет?

Това съм питал и в чат в магазина "Плесио" и дано отговорят. Поне в книжката с упътването дали ще има тази данни?

Spoiler

• 8 месеца по-късно...

Здравейте искам да питам Turbo-X Android TV дали е бавен че имам един starwind smart tv като картина супер ама е много бавен 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.