Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко струва да сложиш газов инжекцион/уредба

Featured Replies

Така харесах си едно автомобилче bmw 320i e46 2000г 150коня 6 цилиндъра,взимам го на тънка лайсна обаче проблема е че не е на газ,въпроса е колко ще ми излезе най евтиния вариант да я направя на газ,нямам претенции да е инжекцион или уредба просто искам да знам колко ще ми излезе всичко.

С тая газ ще изтровиш половината коне, изобщо не ги разбирам такива като тебе дето си купуват мощна кола и й слагат газова уредба.

преди 54 минути, ined написа:

С тая газ ще изтровиш половината коне, изобщо не ги разбирам такива като тебе дето си купуват мощна кола и й слагат газова уредба.

Колега, моля обясни малко повече къде и как изчезват при газифициране на кола 50% от мощността й. Ще е интересно за мен и предполагам за всички останали, защото доста хора и аз караме на газ и не сме забелязали такова нещо.

преди 1 час, ined написа:

Газта е далеч по-екологично гориво (отделя по-малко вредни газове, естествено това зависи и от останалата подръжка на колата) и да, мощността спада, но не е баш на половина.

преди 18 минути, alex701 написа:

Аз питах колко ще струва не дали ще падне мощността

Отиваш при газаджия и питаш.

Отиваш във форума на твоята "каруца" и четеш. Пише го. Примерно 1000 лв. има и по-скъпи, и по-евтини.

При метан мощността пада, още повече ако се сложат по-тежки бутилки. На газ няма спад на мощността. Като пари за разстояние на газ е наполовина спрямо бензин, на метан е 1/3.

преди 19 часа, ined написа:

изобщо не ги разбирам такива като тебе дето си купуват мощна кола и й слагат газова уредба.

150 ps вече към мощните коли ли спадат !

преди 20 часа, alex701 написа:

150коня 6 цилиндъра

В моя град си имаме сервиз със съвсем народни цени! Нова газова уредба + монтаж изилиза на цена 400лв. Нов газов инжекцион с монтаж, 700лв. Говоря за цена - минимум. Иначе имам познат бизнесмен, който търси реставрира , че дори използва антични автомобили сред, които и американски! по едно време беше подкарал един "кораб" 8000 кубика мисля беше! Дори и на бизнесмен карането на бензин се оказа предизвикателство, та сложи газ! Нищо лошо и срамно няма да си сложиш газ, макар, че някога много се дърпах!

Е това не го разбирам, сигурно няма аналог никъде в света - бизнесмен, колекционер на ретро и американски автомобили да ги газифицира, с това си действие просто колата губи своята парична и ретро стойност, става непродаваема и прочее, но да не броим парите на човека.

Ако говорим за обикновено газово, да 400-500 лева сигурно ще е нейде цената, но от ГИ според мен не трябва да се пести и да се слагат най-евтините изпарители, маркучи, бутилки, компютър и прочеее, защото всичко това ще ти се върне рано или късно като бумеранг и ще ти излезе в крайна сметка същите пари или повече от по-скъпият вариант. Да кажем ориентировъчно за ГИ поне 800-900 лева.

Някои май не четат. Става дума за 6 цилиндъра - цените са малко по-други спрямо масовите за 4. Не си заслужава "икономията" от 200 - 300 лв. за газов инжекцион.

преди 44 минути, Филипов написа:

Някои май не четат. Става дума за 6 цилиндъра - цените са малко по-други

Признавам, че не прачетох. Тогава цената минимум  1000лв.

" Е това не го разбирам, сигурно няма аналог никъде в света - бизнесмен, колекционер на ретро и американски автомобили да ги газифицира, с това си действие просто колата губи своята парична и ретро стойност, "        Тази я беше оставил като за ежедневно ползване, но разхода огоромен и човека въпреки че е бизнесмен се сети че е тъпо да храни това "животно" с бензин. Другите коли с които се явява по паради и  или препродава са в оригинален вид. Вярно има далеч по добри реставратори от него, но  всеки с хобито и възможностите си!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

В наше село има 2 фирими поставящи газови уредби. Едната работи само с Ланди-Ренцо и Ловато /висок клас/ и газов инжекцион за 4 цилиндъра струва 1250 лв. с бутилка и монтаж. Ето линк:

http://gazoviuredbi.com/bg/цени-газови-уредби.html

Другата работи с най-евтините /бюджетни/ и газов инжекцион струва 650 лв. с бутилка и монтаж.

Редактирано от andreygg (преглед на промените)

Ловато не е висок клас при газовите инжекциони, а на Ланди Ренцо инжекторите им тракат толкова силно,че могат да събудят и мъртвец! На всичкото отгоре струват по 120 лева парчето.

Най- високия клас който се предлага у нас, са системите на БРЦ.

преди 50 минути, язе написа:

Ловато не е висок клас при газовите инжекциони, а на Ланди Ренцо инжекторите им тракат толкова силно,че могат да събудят и мъртвец! На всичкото отгоре струват по 120 лева парчето.

Най- високия клас който се предлага у нас, са системите на БРЦ.

Прав си, но все пак всичко си става в майсторлъка при монтажа. Разбира се, че и самата уредба с всичките там чарколяци трябва да са качествени. Преди време карах на газ и бях с Ловато, ако не се лъжа. Карах около 3 г. ако някъде, колата продадох на приятел след това и вече я кара 5-6 години без никакви проблеми. Редовна профилактика, смяна на каквото трябва и т.н. Просто я монтираха хора в сервиз, който се занимава само с това, а не в някой квартален гараж от самозванци. Имаше 2 години пълна гаранция + 2 смени на филтри някакви за газта безплатно. След монтажа ходих само с един проблем, ако може да се каже проблем, за да донастроят нивомера. Някакви лампички там светеха. Искам да кажа, че когато се прави нещо такова не трябва да се гледа само да е евтино, а и да е качествено, за да няма човек проблеми на пътя. За мен реномиран сервиз с име и някаква история си остава по-добрия вариант за такъв тип услуги, пред това да спестиш някой лев и да ти я монтира някой, който уж бил добър, а после се почва с разправиите. Тогава, уредбата ми струваша около 1000 - 1100 лв. Газов инжекцион говоря. Никакви проблеми с мощност, обороти, зареждане, разход и т.н. 

Много автомобили ( да не кажа повечето) позволяват и по- нисък клас уредба, като това изобщо не се отразява на експлоатацията им. Добрия газаджия, освен че ще монтира качествено избраната система, ще знае и коя система е подходяща за конкретния автомобил. Всички гоним цена в крайна сметка...

Има и друго. Хората имат различни разбирания за безпроблемна работа- някои са доволни ако изобщо върви, други обаче са крайно претенциозни. Та, не е и само до автомобила...

преди 1 час, язе написа:

Много автомобили ( да не кажа повечето) позволяват и по- нисък клас уредба, като това изобщо не се отразява на експлоатацията им. Добрия газаджия, освен че ще монтира качествено избраната система, ще знае и коя система е подходяща за конкретния автомобил. Всички гоним цена в крайна сметка...

Има и друго. Хората имат различни разбирания за безпроблемна работа- някои са доволни ако изобщо върви, други обаче са крайно претенциозни. Та, не е и само до автомобила...

Абсолютно не е само до автомобила. Твърдя също, което и ти. Добър газаджия е истината, който ще даде препоръка и съвет, както и варианти за различни уредби със съответните цени. Все пак в такъв момент се доверяваме на хора, които са вещи в сферата, в която работят и би трябвало да дадат правилния съвет, след което и да довършат работата си, като направят и самия монтаж. Да, прав си за цената, но в някои случаи не само тя е определящата величина. Когато избирах моята газова, по-скоро избирах сервиз, в който да ми дадат професионален съвет, а не толкова самата уредба. Проучването ми беше в тази насока. Четох повече за сервиза в който ще отида, от колкото за самата уредба която ще монтират. 

Аз съм от крайно претенциозните и ме дразнят тези дребни недоразумения, когато ги има и точно за това се връщах за да ми настроян нивомера. Една лампа да ми свети грешно в колата и ме побърква. До скоро модула на ръчната не ми работеше. Нямах търпение да го докарат в сервиза, за да ми го сменят. То го нямаше де, откраднат, ама това е друга тема. Не че ми пречеше по някакъв начин на шофирането, но просто тази лампа на таблото, която светеше постоянно ме влудяваше. 

Лично за мен тази кола не си струва пари за ГИ ,особено ако се кара на кратки растояния ,докато прехвърли на газ то трябва да спреш,особенно зимата .Ако е с метални входящи колектори да и слага обикновенна газова .

преди 8 часа, Иво Димов написа:

Лично за мен тази кола не си струва пари за ГИ ,особено ако се кара на кратки растояния ,докато прехвърли на газ то трябва да спреш,особенно зимата .Ако е с метални входящи колектори да и слага обикновенна газова .

На, служебната бе сложен най - евтиния инжекцион и проблеми никога не е имало! Проблемите излизаха повече от запалителната система на автомобила.  Бързо влизаше в режим дори при къси градски разтояния

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 11 часа, Иво Димов написа:

Питащият никакъв не се вясва в темата.

Моята е с метални колектори и въпреки всичко сложих инжекцион. Колкото и добре да е направено, веднъж да гръмне и икономията е назад. Има там някакъв MAF сензор или подобно, който е с платина и дори втора употреба е над 200 лв. Та като гръмне го отнася и трябва да се упражняваш с търсене и замяна. Прехвърля си автоматично на 34 градуса и съм забравил че има газова уредба. Дадох идея за нещо среден клас около 1000 лв.

Аз за това попитах за спецификата на автомобила :)

на 9.02.2017 г. в 0:09, Иво Димов написа:

Тази не е. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.