Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно PayPal

Препоръчан отговор

Здравейте, искам да ви попитам едно нещо относно paypal. Не знам дали е тук мястото, ако има някакъв проблем моля да ме извините.

Преди 2 дена си продадох акаунта на World Of Warcraft, да знам, че ппц не може, но да ги оставим тези глупости. Продадох го в eBay, за 105 британски лири. Човека ми изпрати парите по PayPal. И видях, пише в акаунта ми Payment Received, +100.70... (Има 4.30 такса.. тва е тъпото на paypal с техните такси). Обаче от страни ми пише, че имам 100.70 ON HOLD и в момента не мога да ги използвам. Попрочетох в Google, какво пише. Пише че има някво време за изчакване 3-21 дена докъто си получа парите. Нямам проблем да чакам, обаче се чудя дали не може да стане по няккъв начин човека да върне плащането или нещо такова. Аз му дадох акаунта след като видях че уж е направен трансфера, и го питах защо е ON HOLD той ми каза че когато прави покупки или получава трансфер и при него е така и няма никакъв проблем. Аз съм му дал аккто, но не съм му дал емайла с който е направен. Така, че според мен ако има някъв проблем мога веднага да си го върна... Та дойдох тук да ви попитам какво мислите и дали има някакъв проблем?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, velislavvasilev написа:

В смисъл имам лиценз, не съм платил за него и не могат да ме съдат за тази работа.

Сигурно ebay  чака Купувачът дали не е нещо фалшива стоката.

Ти си голям магьосник. Как ги правиш тия работи? Тук в Германия е  ПРЕДИ 14 дена. Не ме кефи нещо  и го връщам. След 14 дена не става.  Изпуснах си влака когато бях в БГ, но не по моя вина и си платих и билета, и глобата.За какво и така и не разбрах?. Взех си такси. И платих по-малко спрямо влака и глобата. Забравих, че не съм в Германия.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Банки, манки, ако плащането е станало Paypal -> Paypal банките нямат никъде място в схемата.
Ако продаваш за пръв път в ибей, докато не натрупаш позитивни коментари си под paypal jail, което означава, че не можеш да оперираш с парите в определен срок (до 21 дни, ако купувача не се оплаче). Ако купувача потвърди сделката, парите ти се освобождават и отиват в свободния баланс, където можеш да правиш каквото си знаеш с тях.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Миналата седмица един от ибей ми върна пари, че нещо забави пратката с 20 дни през "пейпал". Сумата стоя 3 дни в акаунта и след това мина по сметка от която бяха преведени. Да знаеш, че банката ме одра 1% такса за получен превод от чужбина. И както    в горния пост е писано ще трябва да изчакаш положителния отзив за сделката, за да ти освободят сумата.

поздрави!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 година по-късно...

Здравейте.Имам следното питане.Имам акаунт в Pay Pal,наскоро направих две плащания към продавач като на следващия ден продавача ми каза че няма стоката в наличност и ми върна парите.Сега ми стоят с + но как да си ги прехвърля в дебитната ми карта-Master card.Второто ми питане е как мога да ги ползвам за друго плащане?Пробвах но ми взима пари от картата а не ми ги приспада.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, Ицо14 написа:

Сега ми стоят с + но как да си ги прехвърля в дебитната ми карта-Master card.

Цитат

Второто ми питане е как мога да ги ползвам за друго плащане?

По спомен, изчакваш малко време,  за  да се обработи транзакцията там. Сумата се възстановяваше в paypal акаунта и може да се ползва при бъдеща покупка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, Ицо14 написа:

Здравейте.Имам следното питане.Имам акаунт в Pay Pal,наскоро направих две плащания към продавач като на следващия ден продавача ми каза че няма стоката в наличност и ми върна парите.Сега ми стоят с + но как да си ги прехвърля в дебитната ми карта-Master card.Второто ми питане е как мога да ги ползвам за друго плащане?Пробвах но ми взима пари от картата а не ми ги приспада.

Можеш да направиш refund към банковата ти карта, но paypal те прецаква с курса, който е доста занижен и го ползва като комисионна едва ли не.
Освен това можеш да използваш парите от paypal директно. Виж дали обаче сумата ти не е On hold, тогава може да се наложи да чакаш няколко дни, докато действително можеш да оперираш с тях.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...
на 7.08.2018 г. в 10:49, Ицо14 написа:

Промени настройките за "Your preferred way to pay" в PayPal акауната си. Има опция чрез която избираш дали да ползваш PayPal баланса или конкретна карта или банкова сметка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 7.08.2018 г. в 21:22, Хитрейшио написа:

Можеш да направиш refund към банковата ти карта, но paypal те прецаква с курса, който е доста занижен и го ползва като комисионна едва ли не.
Освен това можеш да използваш парите от paypal директно. Виж дали обаче сумата ти не е On hold, тогава може да се наложи да чакаш няколко дни, докато действително можеш да оперираш с тях.

Освен към банкова карта можеш да прехвърлиш сумата от PayPal баланса към банкова сметка. Тогава няма комисионна, но курса е много занижен. Освен това сумата се превалутира в EUR. По необясними причини са приели че официалната ни валута е EUR и не приемат никакви пазарлъци. - ..." You are only able to withdraw funds in your local currency ( EURO ). Any funds withdrawn from your balance in another currency will be converted."  :(

на 7.08.2018 г. в 19:39, Zaza Zaraza написа:

По спомен, изчакваш малко време,  за  да се обработи транзакцията там. Сумата се възстановяваше в paypal акаунта и може да се ползва при бъдеща покупка.

Можеш да прехвърляш суми само към карта VISA или директно към банкова сметка.

"A. How do I withdraw money from my PayPal account?

Due to local regulations and guidelines from the issuing bank, it is not currently possible for customers to withdraw money to a MasterCard or American Express. Currently it is only possible to withdraw to a Visa card."

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

Здравейте,искам да попитам за проблем относно моят Пейпал.Той имаше негативен баланс от около 1000 и няколко $ но беше блокиран,сега не мога да вляза в него,какво може да се случи за в бъдеще има ли някакви лихви върху тези пари или какво?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 години по-късно...

Screenshot_20230202_105002_Royal Translate.jpg

току-що, марио111980 написа:

Здравейте, някой знае ли дали това наистина го спечелих

преди 16 минути, марио111980 написа:

Здравейте, някой знае ли дали това наистина го спечелих

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...