Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Днес чух двама колеги да си говорят за телевизия и единият спомена, че можело ако имаш поне 50 мегабита интернет - да гледаш телевизия чрез това устройство. На първото търсене един от първите резултати беше този. Доколкото разбрах - след като се купи самото устройство, трябва да се направи и платен акаунт. Може ли някой да даде повече информация за самото устройство, както и за абонамента?

• Автор

Хубаво - има избор от над 12000 устройства... Интересува ме следващата стъпка - как се плаща за това, което ще се гледа. Поне това знам - че няма да е безплатно. :) Сигурно всеки производител на такова устройство предлага и съответните оферти за ТВ канали? Освен това - не знам доколко е свързано, но - наскоро четох, че разни трети страни, добавящи пиратски функции към KODI вредят по този начин на оригиналната идея.

Редактирано от sten90 (преглед на промените)

Тия устройства преобразуват всеки TV в Smart TV - internet директно в телевизора.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

В момента плащам месечна такса на оператор на кабелна телевизия(бившият Близу). Как става това с ТВ-бокса? Мога ли да гледам приблизително същите канали? Имат ли субтитри?

Не меси кабелна с iptv+youtube...
Или по-скоро мисли за TV Box като за андроид таблет/сматфон на екрана на телевизора.

• Автор

Значи по-скоро не ми върши работа...

А да попитам (за да не отварям нова тема) - имам интернет и кабелна от Нет1, кабелната е по коаксиал. Въпросът ми е какво външно устройство ми е нужно за да мога да гледам телевизията на компютъра ми. Монитора ми е с вграден тунер (Samsung T200HD) но приема само аналоговите канали. Идеята ми е това устройство да вържа през рутера и да го ползвам примерно с VLC плеъра за да гледам каналите. Иначе в момента монитора трябва да го ползвам или само като монитор или само като телевизор. Не може и двете едновременно.

Трябва да имаш DVB-C TV тунер, който може и да е в компютъра или самостоятелно устройство.

• Автор

Аз съм свързал цифровия приемник чрез HDMI към монитора(той самият няма тунер). Компютъра е свързан чрез DVI. Съответно когато искам да гледам телевизия - превключвам входа на монитора.

преди 11 минути, ExaFlop написа:

Трябва да имаш DVB-C TV тунер, който може и да е в компютъра или самостоятелно устройство.

Да, по-скоро ми трябва самостоятелно устройство

преди 3 минути, sten90 написа:

Аз съм свързал цифровия приемник чрез HDMI към монитора(той самият няма тунер). Компютъра е свързан чрез DVI. Съответно когато искам да гледам телевизия - превключвам входа на монитора.

И това е вариант, в момента съм на същия принцип, само че с вграден тунер, обаче не ми е оферта да превключвам... Ще се търси някакво устройство с вход за кабелна и изход за LAN кабел като минимум

• Автор

Всеки с предпочитанията си, но - ако картината от телевизията и от компютъра ще излиза на един и същи екран - защо трябва да се минава и през компютъра? В моят случай мога да си гледам телевизия и при изключен компютър. Една подробност е, че трябваше да взема разклонител за 3,5 мм букса, защото моите колонки имат само един комплект жакове.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.