Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

преди 9 минути, Mr.n0b0dy написа:

Малко офф-топик ама..

И на на това място идват SSC-тата, SSC

300 лв. за една пръчка, пардон, плочка - аре нема нужда. Предпочитам това.

преди 10 минути, rado84 написа:

77 лв. не е никак лоша цена и доста близо до бюджетна такава. Само че като гледам тая снимка custompc.ie/ekmps/shops/pctech/images/thermaltake-versa-h15-gaming-case-with-usb-3.0-[4]-231356-p.jpg , нещо не ме радва с това разположение на хард дисковете (свързването им с дъното ще е голямо приключение и кабели ще стърчат извън кутията на всички посоки), а освен това няма и къде да закачиш SSD-та. А до края на годината смятам да се обзаведа с още 2 хард диска (освен наличния) плюс 2х SSD и с тая кутия, която може да събере само 3 хард диска не знам как ще се разберем. То и тая, дето си харесах - и тя е с такова разположение на хард дисковете, но поне има и шина за SSD.

По принцип, има 3 слота за хард диск и 1 за ССД. (нали я виждаш клетката, най-отгоре може да монтираш SSD-то)

Иначе, нищо не ти пречи да сложиш и един адаптер за 2 ССД-та в 5.25" слота.

Кабелите минават отзад и няма да ги виждаш.

Ее само давам пример не съм казал, че аз или някой друг е задължително да си купува това.. Безумно скъпо е а и може по-добри решения да се намерят на по-ниски цени.. 

Редактирано от Mr.n0b0dy (преглед на промените)

• Автор

Дъното ми е - Gigabyte 965GM-S2  Захранването -cooler master g500

Да за тази цена не е нищо особено но ето гледам между тези цък

Взимай Deepcool-а, който ти предложих. Има предостатъчно бракета за ССД, и ХДД-та. Монтажа на захранването е долу, и има място за добър кейбъл мениджмънт. Имай предвид версията - BF е с 1 вентилатор, а SW - 2. Имаш места за още 2 странични и 2 горни.

• Автор

Да то затова може да си сложа просто още един даже и от горе може да се сложи .

Не винаги оригиналните вентилатори са най - доброто. На предишната ми кутия Cooler Master K350 стоковия преден пак нa Cooler Master вентилатор не вътршеше ама никаква работа, никакъв поток не вкарваше, явно ги слагат само за декорация. Ето защо си взеx на Fractal Design, разликата е очевадна. Така че не вентилаторите трябва да определят избора на кутия според мен...

• Автор

Хубава е само ако някой може да ми обясни как да контролирам работата на 2та вентилатора да видя на какви обороти работят ? 

Как ще знаеш като не си потърсил?Зависи от биоса.Влизаш в настройките и търсиш.Аз не мога да ти кажа, щото тая операция съм я правил точно 1 път и това беше преди 2 години.Сега не мога да търся из моя, защото ако дъната са различни, кел файда.Па и ме мързи.Имам един отделен отзаде на кутията ма той е с молекс, а вече за тях не знам дали не трябва външен fan controller.Щото така правят зарибените.Взимат си някво такова ku-xlarge.jpg

преди 32 минути, Pamlea написа:

Как ще знаеш като не си потърсил?Зависи от биоса.Влизаш в настройките и търсиш.Аз не мога да ти кажа, щото тая операция съм я правил точно 1 път и това беше преди 2 години.Сега не мога да търся из моя, защото ако дъната са различни, кел файда.Па и ме мързи.Имам един отделен отзаде на кутията ма той е с молекс, а вече за тях не знам дали не трябва външен fan controller.Щото така правят зарибените.Взимат си някво такова ku-xlarge.jpg

Можеш да контролираш работата на вентилаторите чрез Speedfan или през Bios-а ако са свързани към дъното. Това на снимката ти е Fan Controller - не е само за зарибените, понеже като закачиш вентилатора на 12V/7V/5V той върти на максимални обороти за съответния волтаж. Чрез фан контролера можеш да им регулираш оборотите - когато работиш ги вдигат, а когато примерно просто си цъкаш в нета - ги намаляваш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.