Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помогнете с избора на рутер

Featured Replies

Аз бих избрал това. MikroTik RouterBOARD 951G-2HnD. 100% Най - добрия рутер, до 150 лв а за обхват направа пръска. 

https://www.senetic.bg/product/RB951G-2HND

Слагаш го в средата на жилището и си направо очарован, дори ако няма ток от където да го захраниш, можеш да го захраниш и с POE.

Редактирано от Belfegor4o (преглед на промените)

802.11g?  Съвременен рутър - не бих казал, че изобщо е удачно.

преди 36 минути, ExaFlop написа:

802.11g?  Съвременен рутър - не бих казал, че изобщо е удачно.

Надявам  се че това не е свързано към моя отговор, защото ако е така нещо се бъркаш:

Мрежов стандарт

IEEE 802.11b,IEEE 802.11g,IEEE 802.11n,IEEE 802.3,IEEE 802.3ab,IEEE 802.3u  

Един от най - подходящите рутери на пазара в момента за тази цена, а да не говорим за възможности, където издухва конкуренцията от всякъде.

Разбира се по скъпите варианти като https://www.senetic.bg/product/RB962UIGS-5HACT2HNT са доста по добри.

Ето и ревю за него https://www.senetic.bg/blog/162,ревю-на-mikrotik-routerboard-hap-ac-rb962uigs-5hact2hnt/

Да, явно аз съм недогледал. За което се извинявам.
Но от друга страна вградените антени (не, че не съм предубеден към тях) ме притесняват като функционалност. Особено ако има бетонни прегради в средата за пренос.

преди 6 минути, ExaFlop написа:

Да, явно аз съм недогледал. За което се извинявам.
Но от друга страна вградените антени (не, че не съм предубеден към тях) ме притесняват като функционалност. Особено ако има бетонни прегради в средата за пренос.

Не трябва да те притесняват. Има уникално добра покривност, даже е леко плашеща колко добре излъчва. На скоро го монтирах в заведение на два етажа + лятна градина с доста дебели бетонени стени и  има пълно покритие в цялото заведение.

Веднъж като го пробваш и забряваш всяка друга марка.

Ако имаш възможност пусни някоя снимка на нива на сигнала в двата обхвата от различни позиции около рутъра.
Примерно
9056605t.png

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 2 минути, ExaFlop написа:

Ако имаш възможност пусни някоя снимка на нива на сигнала в двата обхвата от различни позиции около рутъра.

Ок. но ще е доста по късно да не казвам след седмица, може и 2

• Автор

Следя темата и всички коментари. Благодаря за всяко предложение, за сега съм поръчал две рутерчета. Надявам се да вършат работа, ако ли не продължавам. Микротика по принцип са хубава марка нямам наблюдения, а вътрешните антени не ме радват, но може и него да пробват. Много се надявам да давате само изпробвана техника..

Днес направих един бърз тест с TP-LINK TL-WR841N  и MIKROTIK RB951G-2HND 

Двата рутера седяха на една и съща маса (за сега нямам снимки, другия път, като имам повече време).

Това е в същата стая с рутерите :

123444.jpg

Следващата снимка  е на разстояние към 25-30 м извън сградата. (Първата снимка е от първи етаж на сграда).

1231231.jpg

Въпросът по-скоро беще през стените какво минава. И ако има възможност в двата обхвата.

преди 5 минути, ExaFlop написа:

Въпросът по-скоро беще през стените какво минава. И ако има възможност в двата обхвата.

Редактирах си отговора. И двата модела работят само на 2,4 Ghz. Като имам повече време ще сръвня малко повече рутери от различни марк.

Резултати от нов тест. Същият tp-link и микротик + Synology Router RT1900ac (с 3-антени, работи и на 5Ghz).

1.Една и съща стая.

1.jpg

2.Другата стая.

2.jpg

3.Извън сградата.

3.jpg

4.jpg

на 3/4/2017 в 6:52, * СТЕФАН * написа:

Младеж!

Пусни си нова тема и не пиши в чужда, защото темата на питащият не касае твоите проблеми. Прочети първият пост!

Добре, извинявам се :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.