Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте,
Конфигурацията ми е от подписа, но тези 8GB са ми вече малко и ми трябват 16 GB.
В момента съм с тази: Памет Kingston HyperX BEAST 8GB (2x4GB), DDR3, 1600MHz, CL9, 1.65V, XMP
И съм решил да си взема: G.SKILL 2x8 Aegis 1600M 1.35 F3-1600C11D-16GISL
Сайт на производителя

Би трябвало дъното да я поддържа, но не намерих инфо в сайта на gskill за моето дъно в секция QVL

Не намерих по-евтина 16-ка. Не мисля, че има значение дали ще е 2 x 8GB или 4 x 4GB

Приемам и други предложения за RAM горе-долу около тази цена 150-160 лв.

Благодаря!

Коя ревизия е дъното? 1.0 или 2.х ?

Гледам, че има 4-тири слота - сложи от същата марка кит 2 по 8гб и ще оставиш и старите и ще имаш много рам...24гб....

• Автор

Извинявам се, ревизия 1.0
Обмислях го и това, но от същата марка не намирам под 200 лв. :(

За твоята ревизия на дъното 1.0 не пише, че се поддържа паметта, която сте посочили в линка на пост1. Това не значи, че няма да работи, но е възможно. Също така не е ясно какво ще се случи, ако оставиш и старите модули... Предлагам ти да отидеш с компа на място във фирмата и да пробвате модулите преди да ги купиш, ако те с съгласни де...

• Автор

Аз купя ли новата, старата се продава. Няма да си правя експерименти :D

Аз съм със 32гб рам. В момента не се нуждая от толкова, и без това имам планове за ъпгрейд уш в близко бъдеще, тъй и тъй след време ще продавам. Тъка че мога да ти продам две от моите Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL9 HyperX Savage Red XMP, двуканални с доживотна гаранция. В момента една осмица се намира за 140лв, аз ще ти продам и двете за 150лв. Рам паметите не са клоквани, и са в изключително добро външно състояние, чистя пц-то от прах на всеки 4 месеца, или 3 пъти на годината. Ако проявяваш интерес и имаш въпроси, не ми пиши на ЛС можеш тук в темата, спокойно ще ти отговоря.

Едит:

Ако се чудиш защо толкова евтино ти ги продавам че едната идва почти като подарък, ами взех ги на добра цена миналата година. Давам ти срок от 7 дни в които можеш да ми върнеш плочките. Но повярвай няма да ти се наложи.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

Това е част от тъй наречения списък, в който са споменати памети които са тествани от самите производители на дъното. Мислиш ли че хората ще седнат в место да си правят дънни плати, да се занимават с тестване на всички видове памети на стотици производители и хиляди видове памети. Ако погледнеш моето дъно какви рами поддържа, ще видиш че тази рам с която съм в момента, също я няма в списъка, но тя ми върви повече от добре нали?

• Автор

Здравей goodly,
Мерси за предложението, но вчера поръчах RAM-та. Днес сигурно ще я взема. Ако има някакви проблеми, ще ти пиша да взема твоята.

Благодаря!

Хубав и успешен ден!

преди 21 часа, goodly написа:

Това е част от тъй наречения списък, в който са споменати памети които са тествани от самите производители на дъното. Мислиш ли че хората ще седнат в место да си правят дънни плати, да се занимават с тестване на всички видове памети на стотици производители и хиляди видове памети. Ако погледнеш моето дъно какви рами поддържа, ще видиш че тази рам с която съм в момента, също я няма в списъка, но тя ми върви повече от добре нали?

И защо да рискува да си купува нетествана памет, след като в списъка има достатъчно богат избор? Или клиента е следващия, който трябва да попълни този списък? Разбира се за негова сметка, както аз на моя сметка разширих списъка с неподдържани SSD памети.

Peppone1

Къде видя риск? Дъното поддържа паметите от ddr3 до 2000MHz и памет до 32гб рам, което означава че максималната рам на плоча е 8гб. Не ти е нужно да попълваш никакви списъци.

Roujin Z разбирам намека ти за подписа, но той се отнася и за теб след запетаята както и за собственика му ;)

Също тъка производителите на памети са длъжни стриктно да спазват изискванията за текущата поддръжка и съвместимост. Както също тъка и те тестват своите рами върху различни модели и марки дънни платки, за да няма ойт какво направихме. Нали се сещаш че в този бранш са много и всеки иска да смуче, а за да смуче не трябва да допуска грешки. Въпреки всичко грешки се допускат, или както се казва война без жертви няма. Говоря за нещо дефектирало. То има видео карти от 600/700 лв с дефекти, пък да не говорим за други компоненти които са по евтини. Всичко е въпрос на късмет, дето се вика 1 на 100 ще има дефект, ама ще се падне на мене баш.

Данните може да отговарят, но не всички марки памети са съвместими. Чувал съм за една от тях Team Group Elite и не напразно вече производителите започнаха да дават такъв списък. И с видеокарти съм срещал несъвместимост. Въпреки че несъвместимостта при паметите е изключителна рядкост, все на някой ще се падне боклука.

Намека за подписа не може да се отнася за мен, най-малкото нямам такъв богат речник за да ръся словоизлияния в дълги плакати. Ако някой смята че с 5-10 реда много съм казал, това говори добре за съдържанието на поста ми.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Безсмислен спор водя в момента, но все пак да уточня че в днешно време шанса е минимален. Нещо като 1 на 10,000. Отгоре на това българския пазар работи със определени доказани марки рам памети, демек за да се внесе определена рам, трябва да има сигурност, а сигурността идва с времето на доказване от страна на производителя. А и не става дума само за рам, със всички части е тъка или поне тъка трябва да бъде.  

Точно пък нашият пазар продава най-големите боклуци и нови марки никнат като гъби, и с маркови ССД-та, харддискове и видеокарти си изпатих, само с Рам памет не съм, като изключим двустранните плочки.

Кот кажеш това ще бъде, прав си няма да споря повече.

• Автор

Взех RAM-та и я сложих. За сега нямам никакви проблеми.

Относно gskill ги попитах дали RAM-та е съвместима с моето дъно и те ми отговриха така:

"Dear Customer,
For memory kit working your system, we would suggest 4GBx2 memory kit running at 1600MHz.
Therefore, we would suggest F3-1600C11D-8GNS which runs at 1600MHz with total capacity of 8GB(4GBx2).

Thank you."

Аз ги попитах това с моя перфектен английски :D
Hello,
I have motherboard: GA-970A-UD3P rev. 1
I not see my motherbord in your QVL list. Can you tell me if this RAM will work correctly / normal on my motherboard?
I want to buy: G.SKILL 2x8 Aegis 1600M 1.35 F3-1600C11D-16GISL from Bulgarian market (i'm from Bulgaria).
I will used for Gaming and working with CorelDraw

Може би в събота или неделя ако има мвреме ще направя преинсталация на Windows-а и ако има проблеми ще си покаже...

Благодаря за предложенията!

Щом тръгне един път значи тъка и ще върви. Няма памет дето да не тръгне след като е съвместима с дънна платка. В твоя случай няма да имаш проблеми.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.