Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с видеокарта r9 280x

Featured Replies

Здравейте, имам  следния проблем при включване на игра по тежка watch dogs 2, BF Hardline други не съм пробвал, целия екран става на вертикални линии и после тъмен чува се звук иначе и после not responding, също така дори и сега когато пиша ми се появяват разни черти които веднага изчезват и части от как да го опиша от екрана се копират на друго място и изчезват както и курсора за писане го показва понякога на друг ред или го копира заедно с написаното. 99% проблема е във видеокартата, понеже свалих преди малко моята 7970(всичко си работи нормално с нея) и преинсталирах win7 64 не ми се вярва да е от  драйвера който инсталирах AMD-Catalyst-15.11.1Beta-64Bit-Win10-Win8.1-Win7-Nov14

Най вероятно ти загрява. Провери дали вентилаторчето се върти и при възможност изчисти прахта.Иначе не знам от какво друго може да е ... Не е overclock-ната нали ? 

Може да се разчовъркаш в настройките на Catalyst Control Center и да деактивираш Overdrive ..

Редактирано от Stemoll (преглед на промените)

• Автор

интересното е че го прави има няма 20-30 секунди след стартирането на играта, зарежда нормално и после линии на цял екран , радиаторите са чисти, не вярвам да е от термопастата за има няма максимум 2 минути зареждане и игра да изкарва черти

gigabyte r9 280x OC производителя и дава BASE:1000MHz / BOOST:1100 MHz

клокната е на 1100mhz  заводски предполагам или ?

Field    Value
Graphics Processor Properties    
Video Adapter    AMD Radeon HD 7970 (Tahiti)
BIOS Version    015.041.000.000.000000
BIOS Date    11/28/2013
GPU Code Name    Tahiti XT
Part Number    xxx-xxx-xxx
PCI Device    1002-6798 / 1458-3001  (Rev 00)
Transistors    4313 million
Process Technology    28 nm
Die Size    365 mm2
Bus Type    PCI Express 3.0 x16 @ 1.1 x16
Memory Size    3 GB
GPU Clock    300 MHz  (original: 1100 MHz)
RAMDAC Clock    400 MHz
Pixel Pipelines    32
Texture Mapping Units    128
Unified Shaders    2048  (v5.0)
DirectX Hardware Support    DirectX v11.1
Pixel Fillrate    9600 MPixel/s
Texel Fillrate    38400 MTexel/s
PowerControl    0%

Memory Bus Properties    
Bus Type    GDDR5
Bus Width    384-bit
Real Clock    150 MHz (QDR)  (original: 1500 MHz)
Effective Clock    600 MHz
Bandwidth    28.1 GB/s

Utilization    
GPU    0%
Dedicated Memory    32 MB
Dynamic Memory    16 MB

ATI PowerPlay (BIOS)    
State #1    GPU: 1100 MHz, Memory: 1500 MHz  (Boot)
State #2    GPU: 1100 MHz, Memory: 1500 MHz
State #3    GPU: 1000 MHz, Memory: 1500 MHz  (UVD)

Не разбирам много по тази тема, но на твое място бих си поиграл с performance настройките

• Автор

пробвах с овердрайва намалих от 1100мхз на 900 gpu-то същата работа, fifa 15 поиграх без проблеми, но rise of tomb rider, watch dogs 2, bf hardline ми изкарват вертикалните черти после бял и черен екран, понякога и ми изкарва надпис за драйвърите че липсват , да не би след като преинсталирах уиндоуса да е имало някакви програми, драйвъри на C: дяла свързани с игрите като physX или нещо от сорта, но в случая би трябвало без тях да не тръгват изобщо игрите, както имам други инсталирани новия Sherlock Holmes, BF1, Life is strange и т.н. които ми изкарват file is mising и разни dll, и просто не тръгват?

в момента като пиша пак изскачат черти и отделни прозорчета се копират за скунда две и изчезват, курсора понякога се копира и това което пиша го пиша на два реда после се оправя, след рестарт на компютъра при писането този проблем изчезва напълно, появява се ако пиша както сега без рестарт, след като замръзне картината

Пробвай да й подновиш биоса, както и биоса на дънната платка.

Ами ти си си сложил бета драйвери - какво очакваш...

1. Преди преинсталацията имаше ли проблем?

2. Въобще не се разбра тази карта работила ли е добре някога с тези игри? Ако да - кога престана да работи добре - след преинсталацията или преди нея по време на игра например?

3. На колко време е видеокартата - колко време е използвана и чистена ли е и как?

4. Останалата част от конфигурацията каква е? Снимайте лепенката на захранването като отворите страничния капак?

Има и други възникващи въпроси - ама като за начало отговори на тези, да се опитаме да се ориентираме проблема хардуерен ли е или софтуерен?

• Автор

смених драйвъра с такъв от страницата на амд AMD_Catalyst_13.10_WHQL

1. Картата е закупена 2-ра ръка просто това е първия ми допир с нея , имам 7970 кочто е почти идентична, просто ги смених, но не ми зареждаше уиндоуса само до надписа и логото и замръзва и реших да преинсталирам уиндоуса и драйвърите

2. Какато съм написал за първи път я пробвам дадена игра би трябвало изобщо да не тръгне ако има софтуерен проблем, тръгва без проблем само фифа 15 но тя не е толкова тежка

3. Радиаторите са чисти, не съм я отварял да проверя пастата, може и да има проблем с допира до охлаждането защото човека от когото я купих каза че трудно я вкарвал в кутията и е съвсем малко крива откъм радиаторите си личи, но ме уверяваше че работи безпроблемно в такъв вид 

4. Захранването е nexus nx-5000 v.1 550w с една линия на 12v 42А, 2-рия кабел за захранването е тип молекс от харда мисля 6-пина, защото има само една 6+2 букса която свързам с 8-те пина на видеото, може и да съм объркал тука, но с 7970 си работи така има идентичните конектори от повече от половин година

Ако имаш възможност да я върнеш и да си вземеш парите - направи го. Това е моя съвет.

Иначе - трябва ти квалифициран сервиз според мене за твоя град и човек, който да се съгласи на се занимава поне ден с твоя проблем, за което ще платиш много...

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

преди 16 часа, domball написа:

Здравейте, имам  следния проблем при включване на игра по тежка watch dogs 2, BF Hardline други не съм пробвал, целия екран става на вертикални линии и после тъмен чува се звук иначе и после not responding, също така дори и сега когато пиша ми се появяват разни черти които веднага изчезват и части от как да го опиша от екрана се копират на друго място и изчезват както и курсора за писане го показва понякога на друг ред или го копира заедно с написаното. 99% проблема е във видеокартата, понеже свалих преди малко моята 7970(всичко си работи нормално с нея) и преинсталирах win7 64 не ми се вярва да е от  драйвера който инсталирах AMD-Catalyst-15.11.1Beta-64Bit-Win10-Win8.1-Win7-Nov14

Ето това ви трябва

AMD Radeon Software Crimson™ ReLive 17.3.1 Beta

Ако нестане вероятно картата е с фабричен дефект !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.