Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен проблем със събуждане на лаптоп

Featured Replies

Здравейте

Имам малко странен проблем с лаптопа ми. След като му дам да заспи от копчето от което е настроен ( на лаптопа от където се вкл. е направен с натискане да заспива а не да се изключва.) Лаптопа след определен период от време се включва сам. Имате ли идея каква настройка може да е , мислих че е от мишката да се мърда или клавиатурата да прави проблем Спрях ги предварително за да проверя дали е от тях но не е .... Когато му дам да заспи след известно време се включва сам което ме дразни ,  защото понякога вечер се чува въпреки че е чисто нов ... Windows 10 е инсталирано 

Марка/модел на лаптопа, версия на операционната система.

Говорим за "Заспиване" точно, нали ? За мене хибернацията е най-добрият вариант, особено от гледна точка на бързина на стартиране след това. Всичко остава точно както е оставено... но не се препоръчвала за SSD, макар че могат да се намерят и различни мнения - например в англоезичните форуми.

преди 42 минути, Freem@n написа:

особено от гледна точка на бързина на стартиране след това

Малко не мога да се съглася. Осбено, ако системата е на бавен твърд диск.
Провери в настройките на мишката дали има отметка за управление на захранването. Ако има - махни я.
Провери настройката на Power бутона и на капака
Провери заспиването от менюто за изключване.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Кликни с десен бутон по старт бутона, избери search, в полето напиши power - ще се появят няколко икони - кликни с десен бутон по тази с текст Windows PowerShell и избери Run as Administrator.
Като се отвори синият прозорец, в него напиши powercfg -energy и натсни Enter.
Като завърши процесът ще се появи нов ред.
Отвори папката C:\WINDOWS\system32 и търси файл energy-report.html - копирай го на работния плот
Отвори линка
http://dox.abv.bg/files/sharenof
кликни Choose file - посочи
на работния плот файла energy-report.html. Сега кликни КАЧИ ФАЙЛ. Кликни с десен бутон по синия линк срещу етикета Линк за сваляне : и избери Copy link adress
Влез тук, постави и публикувай линка.

Windows10 никога не изключва напълно лаптопа. Изпада в състояние на дълбоко заспиване, но де факто лаптопът си работи. Нищо, че си му дал изключване.

преди 3 минути, simtech написа:

Windows10 никога не изключва напълно лаптопа. Изпада в състояние на дълбоко заспиване, но де факто лаптопът си работи. Нищо, че си му дал изключване.

Това е, ако не е изключено бързото зареждане.

преди 2 минути, ExaFlop написа:

Това е, ако не е изключено бързото зареждане.

Ай на бас, че при него не е спряно. И ай на бас, че никъде не се предоставя опция при инсталацията да си го избереш сам.

Нямаш си нещо и си го търсиш от облог? ;) 
(just kidding)

12684d1424033491-turn-off-fast-startup-w

Поне не е заровена настройката дълбоко в Grop policy или само в регистратрата.
Въпреки, че може да се спре и с ключ в регистратурата:
Копира се редът по-долу, кликва се с десен бутон по Старт бутона, избира се Command prompt (Admin) и в новоотворени прозорец се кликва с десен бутон. Натиска се Enter и след това се рестартира.
REG ADD "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Power" /V HiberbootEnabled /T REG_dWORD /D 0 /F

• Автор

на 30.03.2017 г. в 13:38, ExaFlop написа:

Кликни с десен бутон по старт бутона, избери search, в полето напиши power - ще се появят няколко икони - кликни с десен бутон по тази с

Eто линк с резултата. Междудр. какво ще рече това с процесора.. доколкото до Инсталацията той пристигна така от ардесс без  да правя реклама, защото предния не издържа и 2 седмици след като объркаха адреса за 2ри път и го пратиха в СФ и после в Стз. което е уникално.... В момента имам чувството че този новия има малко странен звук на вентилатора , предния не се чуваше.... И както вървеше направо му изгасваше монитора и го смениха ... Сега този идва с този косур... ако мога да го кажа така както бях оописал по горе 

http://dox.bg/files/dw?a=5c553f1a86 хелппп

Редактирано от hristokolew (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Пусни в админска конзола

powercfg -requests >%userprofile%\desktop\power.txt
powercfg -devicequery wake_armed >%userprofile%\desktop\power_wake.txt 

Виж тази статия:
https://www.vistax64.com/tutorials/63567-power-options-sleep-mode-problems.html

на 30.03.2017 г. в 12:56, ExaFlop написа:

Провери в настройките на мишката дали има отметка за управление на захранването. Ако има - махни я.
Провери настройката на Power бутона и на капака
Провери заспиването от менюто за изключване.

Не знам дали е същото и при лаптопите, но някои компютри, вкл. и моят, имат в БИОС настройка за заспиването - дали да се събужда сам след определено време и дали да се позволява на хардуер от машината да я събужда. В БИОС на Лениво не съм имал случай да влизам (веднъж се опитах, но бутонът Fn липсваше и така и не успях), така че авторът на темата да провери това или някой запознат да му каже къде из БИОС да го търси.

преди 10 минути, rado84 написа:

Не знам дали е същото и при лаптопите, но някои компютри, вкл. и моят, имат в БИОС настройка за заспиването - дали да се събужда сам след определено време и дали да се позволява на хардуер от машината да я събужда. В БИОС на Лениво не съм имал случай да влизам (веднъж се опитах, но бутонът Fn липсваше и така и не успях), така че авторът на темата да провери това или някой запознат да му каже къде из БИОС да го търси.

Lenovo  имат бутон Novo (обикновено е отстрани) за рестарт и влизане в BIOS

преди 3 часа, ExaFlop написа:

Lenovo  имат бутон Novo (обикновено е отстрани) за рестарт и влизане в BIOS

По-новите сигурно, но Ленивото, в чийто БИОС исках да вляза беше с Fn, който липсваше от клавиатурата. :D

• Автор

За биосо не е проблем ще влезна Снощи махнах тикчето за мишката защото беше отбелязано но проблема продължава. Днес ще дам инфо с резултати :Д

на ‎30‎.‎3‎.‎2017‎ г. в 18:29, ExaFlop написа:

Поне не е заровена настройката дълбоко в Grop policy или само в регистратрата.

На мен настройката е в сиво - неактивно.
Изключил съм хибридно заспиване, защото с употреба на Deep Freeze компито си мучи и не спи. Какво ще рече това? Обърни внимание на следните фактори:

- Хибридно заспиване (Оff)
- Deep Freeze (в замразен и в размразен режим) и в двата са пробвани, настройката е в сиво. Не мога да пробвам деинсталиране, защото активацията ми ще си отиде. Но ти може да провериш с една инсталация да видиш какво се случва.

Компютъра е грижливо пазен, пресен Red Stone 2. Прави впечатление, че антивирусната също стартира много лагаво. Едвам се появява интерфейса, бутони, надписи, това се случва при всеки неин старт. Опитай да отвориш C:\Program Files\Windows Defender\MSASCui.exe , бъди търпелив, изчакай да мисли15/20 секунди, после чакай да се прояви интерфейса. Може пък да зареди бързо при теб, знам ли?

8ffd9a56cf7a966e8640e1764baff217.png

Редактирано от Mlechko (преглед на промените)

преди 35 минути, Mlechko написа:

На мен настройката е в сиво - неактивно.

Към мен ли е насочен този пост?
Щом е изключена хибернирането, бързото стартиране не е активно.

преди 5 минути, ExaFlop написа:

Към мен ли е насочен този пост?

Да. Предлагам да провериш за тези аномалии, защото изглежда не са ни ясни и такива ще останат. :(

Не ползвам DeepFreeze. Забрани го за един рестарт и виж.

Spoiler
  1. Hold down the SHIFT key and double-click the Deep Freeze icon. Alternatively, you can press CTRL+ALT+SHIFT+F6. ...
  2. Enter your password and click OK. ...
  3. Select "Boot Thawed" and click OK. ...
  4. The same steps can be used to enable (Freeze) Deep Freeze.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.