Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Sony vaio bios парола

Featured Replies

Здравейте, преди дни в Белгия си намерих лаптоп Sony Vaio, обаче е с парола. Казах си лесна работа ще го преинсталирам и готово, обаче нещо не ми се получава. Не мога да вляза в Bios- a и да стартирам диска. Когато включа лаптопа всеки път ми излиза профила с полето за парола. Пробвах с Аssist, Del, F2... - НЕ! Моля за съвет, как да го преборя. Благодаря.

Редактирано от mmarto (преглед на промените)

BIOS чипа е на дънната платка, колкото и системи да преинсталираш няма да го докоснеш.

При настолните е лесна работа, премахва се CMOS батерията и всичко заминава-връща се към фабрични защото чипа е енерго зависим. 

Ето какво може да пробваш за лаптопа: wikiHow to Reset a BIOS Password

Ако имаш проблем с превода кажи, но на кратко, включваш лаптопа опитваш се да познаеш паролата няколко пъти и това ще деактивира системата и ще те ти покаже екран на който пише, че системата е деактивирана и един код. И този код го въвеждаш в този сайт както е показано в публикацията. Надявам се да сработи.

имал съм такъв проблем само че със стар модел на Packard bell Отваряш лаптопа намираш батерията тя се намира някъде на дъното отваряш лаптопа внимателно и търсиш батерията тя прилича на стотинка махаш я за 10 минути и я поставяш пак и готово до колкото се сещам имаше и друг начин да искараш батерията на лаптопа за 30 минути и после я поставяш но не съм сигурен не съм пробвал този метод П.С късмет дано да успееш

преди 17 часа, mmarto написа:

намерих лаптоп Sony Vaio

А моделът кой е?

• Автор

Ми оставих го в един сервиз, казаха че ще го оправят. Като се зачетох по форумите реши че е по- добре този път да си платя 30лв. То не съм и сигурен че съм описал точно проблема. Става въпрос за паролата която си е сложил бившият ползвател на лаптопа. Тази на акаунта, ако така се казва. Включваш лаптопа излизате снимка на Иван примерно, отгоре пише Ивам@абв.бг, отдолу поле за паролата. За тази парола идеше реч. Благодаря.

преди 22 минути, mmarto написа:

Ми оставих го в един сервиз, казаха че ще го оправят. Като се зачетох по форумите реши че е по- добре този път да си платя 30лв. То не съм и сигурен че съм описал точно проблема. Става въпрос за паролата която си е сложил бившият ползвател на лаптопа. Тази на акаунта, ако така се казва. Включваш лаптопа излизате снимка на Иван примерно, отгоре пише Ивам@абв.бг, отдолу поле за паролата. За тази парола идеше реч. Благодаря.

Това мисля че е паролата на уиндоуса а не на биоса ако беше ни го казъл по рано това се оправя лесно но щом си го дал на ремонт ще го оправят  

Махни биос батерията, или ако е запоена, направи късо за 10 секунди, или разпои едното краче. Така трябва биоса да си е забравил настройките.

Иначе другия вариант е със свалянето на чипа и флашването с програматор.

преди 2 часа, mmarto написа:

Ми оставих го в един сервиз

преди 4 минути, Atanas Pachov написа:

Махни биос батерията, или ако е запоена, направи късо за 10 секунди, или разпои едното краче. Така трябва биоса да си е забравил настройките.

Иначе другия вариант е със свалянето на чипа и флашването с програматор.

След дъжд - качулка.
Абе, вие не четете ли? Или си пишете, колкото да сте писали нещо. И как предлагаш да тръгне да разпоява обикновен домашен потребител?

Четеш ли думичката "или". А може без проблем да направи късо на крачетата за едни 10 секунди. Проблема е че батерията се разрежда много бързо и не трябва да се задържа дълго време така, затова му предложих и другия вариант.

Каквото може - или да я разпои ил да направи късо.

Редактирано от Atanas Pachov (преглед на промените)

Примерно след като е вече в сервиз, нали? Трябва да четем демонстрация на знания?

на 4/1/2017 в 1:45, ExaFlop написа:

Трябва да четем демонстрация на знания?

Каза го ****** дришльо с 27к мнения, който няма тема, която да не е оспамил.

Случайност ? :)

Редактирано от Atanas Pachov (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички, потребителската парола за ОС е обаче нещо отдавна не съм се занимавал с преинсталиране, софтуери, чудесии и.... Ще трябва да наваксвам. А как лесно се оправя да знам за в бъдеще. Благодаря.

Ами вече знаеш, че има разлика между ОС парола и БИОС парола. За по-нататък си записвай паролата в тетрадка и подбери подходящ мейл за възстановяване. 

Има варианти с live инструменти със които се правят промени по регистрите и така изчиства паролата. Даже се продаваха такива флашки с преинсталиран софтуер на тях.

Ето информация: Lost or Forgot Administrator Password in Windows?

Редактирано от Mr.n0b0dy (преглед на промените)

на 4/1/2017 в 13:27, mmarto написа:

Благодаря на всички, потребителската парола за ОС е обаче нещо отдавна не съм се занимавал с преинсталиране, софтуери, чудесии и.... Ще трябва да наваксвам. А как лесно се оправя да знам за в бъдеще. Благодаря.

Има доста техники за преодоляване на забравена парола.
Едините ползват "заобикаляне", другите ползват нулиране.

от тук помощ не очаквай.големи спесиалисти на локуми само са тук.дето имахме една баба бог да я прости казваше голем го вадят ама мек.

Редактирано от chelsea.2012 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.