Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Lenovo B5030 - оптимизация

Featured Replies

Здравейте, може ли да се оправи такъв лаптоп да работи нормално, или си е боклук?

Не го ползвам за игри и нищо сериозно. Има един огромен недостатък за единственото нещо за което го ползвам.

Ей сега като пиша и буквите ми изостават в прозореца. Ползвам вайбър на лаптопа, като пиша текст в прозореца и всичко замръзва, после излиза със закъснение.

Страниците в браузъра също зареждат в пъти по бавно от на десктопа.

В смисъл, може ли да се оправи или е боклук? Единственото нещо за което го ползвам е да зяпам картинки, да браузвам, и чат пат с големи мъки да пиша нещо.

Въобще тези процесори celeron N и вградените графични карти, кокито наистина имат ниска консумация, май са един огромен компромис?

Още не мога да преглътна и да повярвам, че старата ми тошиба с 0т 2006-та, с 2 гб рам, вървеше в пъти по-добре. Може би графичната карта много точи, тошибата си миаше нвидия, не някакво вградено лайно за управление на елка.

Сега съм с 4 гб и ссд, но положението е много много зле.

Първо сподели с каква операционна система е!
Причините може да са много:
1. Повредена ОС
2. Зараза с адуер.
3. Динамично управление на виртуалната памет
4. Неоптимизирана система с пуснати всички графични финтифлюшки
5. Работеща във фонов режим услуга за актуализиране на операционната система
6. Проблем във файловата система
7. Проблем със SSD

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

уиноус 7/64, наскоро пак го преинсталирах.

Графично е оптимизиран за best performance, никакви ефекти, класическа тема (т.е. без тема)

Услуги и сървиси, не знам какво да търся, мисля че съм спрял де що може стартиращо с уиндоуса.

Сега пак се сетих какъв боклук е - с такава смотана техника не си спомням да съм се набутвал. Дано да е само това :D.

Eй сега засича курсора като пиша поста, а вайбър на десктоп забива преди всяко съобщение. След рестарт също.

Не може да пишеш и да браузваш като хората, ЗА ТАКЪВ БОКЛУК става въпрос. И отначало си беше горе долу така...

С колко памет е, че виждам 2GB конфигурация.
Мини на W8.1 32(2-3GB)/64(4+GB)

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Човек какво да ти кажа ........

Тия Celeron-и N2*** са си мизерия имат производителността на настолни процесори от 2006 год.

Няма какво да очокваш от лаптоп с цената на среден клонящ към нисък клас телефон. То и електрониката вътре е колкото в телефон. Ако модела е без ОУ половината корпус е празен. 

С тия процесори забрави за мултитаск, те едвам понасят ОС и ако не си поорязал бая неща само ОС го товари на 50-60%.

Другото е, че и Viber е ....... това просто не е писано за РС, а е телефонно приложение и честно казано недоумявам какво намират в него хората, а не ползват скайп. Не можеш да правиш конферентен разговор, не можеш да редактираш вече изпратено съобщение, получаваш звукова нотификация само на устройството от където последно си изпратил съобщение абе ..... и не на последно място яде не малко ресурс особенно при такъв процесор.

Защо пък трябва да ползват Скайп, като пълен боклук? Сложи си Линукс и не полвай М$ боклуци, процесорът е достатъчен за нормална работа.

• Автор

4 gb (3.68) рам и ssd... И работи по зле от кор дуо на 1.73 (от най първите), 2гб рам и нормален хард.

Мисля че графичното ядро го скапва.

Стария с кор дуото и 2гб рам имаше нвидиа, макар и с 256 мб споделена памет. Друга работа беше :D.
Всъщност, ако не беше изгорял (след 9 години работа), въобще нямаше да се набутвам с този.

САМО ЗА БРАУЗВАНЕ И ПИСАНЕ НА ТЕКСТ МИ ТРЯБВА, И СЕ ДЪНИ !!! Браузъра бави, като пишеш текст изостава.

БТВ, 4-те ядра явно за нищо не стават, никакъв мултитаскинг. Сега изключих слак, вайбъра не е пуснат, и пак изостава докато пиша.

Имам... 2 таба на хрома отворени. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.