Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Идеи за програми/проекти

Featured Replies

Здравейте на всички!

Искам малко помощ - някой ако може да ми даде идеи за програми/проекти на C++. Вече съм тотално отчаян, поради причината че абсолютно никакви идеи не ми идват.
Но предложенията да не са безполезни ами използваеми, тоест потребни. Не например да се направи сортиране, ами да се направи система за менажиране на телефонни номера (просто пример)

Всякакво ниво - от бейсик до доста по-advanced.
Ако от всички трудности има по идея за проект ще е доволно.

Мерси предварително!

Ами първо трябва да видиш дали има конкурентен софтуер със същите функции.. Предполагам не си се насочил към мобилни устройства? А преносими и настолни машини. 

И какъв мислиш да е проекта? Freeware или платен софт? Трябва да си отбележиш целите и да се помисли на хората какво им липсва.. Дали ще правиш опростен вариант на някоя друга програма или има с какво да я надградиш или пък искаш да направиш друга с подобни функции, но безплатна.

• Автор

Не не, аз си работя по сериозен проект. Имах предвид нещо да чопля докато ми е скучно.

Сега като гледам май не съм си задал въпроса коректно, извинявам се за което.

Аа така кажи.. Ами примерно може да комбинираш някакви инструмента защото често се налага не само на мен ами и на други да ползват разхвърлят отделни портабъл тулчета и съм си мислел, че ще е хубаво да ги имама събрани в един софт.

Та си мислех да позачекна питон и да си събера това което  ми трябва в едно.. (тук говоря за моите си лични скриптове дето си тегля не за c++/C#) Иначе и за друго не е зле да се комбинира. 

Или пък да защо не се направи софт които да комбинира всички снимки в реално време вместо да се ползват няколко камери за панорама или ВР ама като се поразрових гугъл вече го бяха измислили..:D

Редактирано от Mr.n0b0dy (преглед на промените)

• Автор

Аа ясно, имаш предвид да си създам нещо като език?
Това е добра идея, и аз съм си го мислел докато кодя...на пример в c++ някои готови функции са ми тотално нелогични и само като ги погледна се сещам как може да се подобрят. Всеки език си има своите неудобства и недосмислици.
Ще се опитам, чел съм че трябва перфектно да разбирам как работят компилаторите. То ясно че като за начало по-добър вариант е интерпретатор ако не се лъжа.

Ами аз не съм много по хард коденето нито добър.. начинаещ съм и мигрирах към сркиптиращи езици, но това за недостатъците е вярно и предполагам, че си има причини после да не стане така да се пука от там от където не го чукаш, или ако направиш нещо и заради модификации си прецакал  функциите на езика.. Но имах предвид просто за функциите на много програми в една или нещо като фреимуърк на който да говорят програми написани на различни езици. Ако въобще това което казвам има логика де. :speak:

Редактирано от Mr.n0b0dy (преглед на промените)

• Автор

Абе има си логика.
Ама няма кой да го направи :D
Защото все пак за да направиш език, който ще събере най-доброто от всички други такива, и съшо така да стане масово използван и наистина да е добър и да си заслужава, то трябва хардкор програмирането за закуска да го ядеш, а такива хора май много няма...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.