Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с принтер Canon mx300

Featured Replies

Здравейте, колеги.

Имам следният проблем: На принтер canon mx300 преди около 2 месеца му сложих CSPP (система за непрекъснато мастилоподаване). Преди и след това, всичко си работеше нормално.. До миналата седмица.. Обадиха ми се (принтера се използва за нуждите на едни специални дечица..), че принтера не работи нормално и аз посетих детското заведение и какво да открия: Когато се печата черно, всичко е нормално, НО когато се печата (или снима) нещо цветно, копието е пълна боза, в смисъл цветовете много се разминават.. Понеже там много се печата и често купуваха касети, след като монтирахме CSPP, всички стари касети са изхвърлени и няма с какво да го тествам..

Сетих се да пусна "nozzle check" от опциите на принтера - и изненада - всичко работи нормално, НО слагам същия този лист и натискам копчето да го "снимам" - и копието пак е с други цветове, включително и черното се опитва в синьо да го дава.. Същият ефект се получава и когато се опитам да разпечатам нещо от компютъра..

Знаете ли на какво може да се дължи това? След като на нормалния си тест печата с правилните цветове, значи не е изгоряло управлението на цветовете в главата, но защо не иска да ми конфигурира правилно цветовете когато печатам?

Прикачвам и картинка на която се вижда "nozzle check'а" и до него копието - черното синее, циян'а става син, Маджентата става червена, жълтото леко зеленее, но основно си синее и то..

2017-02-18 11.42.22.jpg

Редактирано от adamsg (преглед на промените)

Да не са сменени мастилата и от тм да е проблемът?
Пробвано ли е задаване на нстройки на драйвъра по подразбиране?
Виж това видео:

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 53 минути, adamsg написа:

Прикачвам и картинка на която се вижда "nozzle check'а" и до него копието

Първо пробвай да сканираш "nozzle check'а" и да го запазиш в компютъра.Ако повредата е в скенера,полученият образ в компютъра,също ще е с променените цветове.Другата по вероятна причина, може да е в зададените настройки,преди копиране.

• Автор
преди 1 час, ExaFlop написа:

Да не са сменени мастилата и от тм да е проблемът?
Пробвано ли е задаване на нстройки на драйвъра по подразбиране?

И аз първо реших така, но ако бяха объркани, на nozzle check'а нямаше да ми излезат коректно. Също така повече от месец е печатало нормално, после се е случило нещо.. ?!?

Аз не ползвам драйверите на компютъра - пробвам директно да копирам това, което е в скенера към принтера  - не минава през PC, иначе и аз първо мислех в тази посока докато не се усетих, че на практика го ползвам като stand-alone устройство за теста..

преди 1 час, Димитър 59 написа:

Първо пробвай да сканираш "nozzle check'а" и да го запазиш в компютъра.Ако повредата е в скенера,полученият образ в компютъра,също ще е с променените цветове.Другата по вероятна причина, може да е в зададените настройки,преди копиране.

Ето това и аз се сетих, но след последното ходене - ще опитам утре да отида да видя като сканирам нещо, с какви цветове ще ми ги подаде към компютъра, иначе за настройките - бедно ми идва менюто, не знам как да го ресетна, макар, че намерих подробна инструкция как се връща във фабрични настройки "factori mode 3" всеки път при слагане на пиратски (презареждани) мастилници.. Иначе твърдо си реве за оригиналните на Canon..

Редактирано от adamsg (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.