Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мебелно фолио

Featured Replies

Здравейте, закупих едно самозалепващо фолио от Mr. Bricolage, но то изобщо не залепва и в момента в който го разтеля после се разлепва по сгъвките и по ръбовете. Трябва ми да облицовам тонколони, които са от ПДЧ с матирано покритие и да покрие липсата на кантове. Опитах да мина само с кантиране, но кантовете пък увеличават размера на плосостите и грозно изпъкват. Къде мога да намеря здраво самозалепващо фолио, което плътно да приляга както тиксо или може и несамозалепващо фолио, което да залепя с лепило?

преди 13 минути, peppone1 написа:

Здравейте, закупих едно самозалепващо фолио от Mr. Bricolage, но то изобщо не залепва и в момента в който го разтеля после се разлепва по сгъвките и по ръбовете. Трябва ми да облицовам тонколони, които са от ПДЧ с матирано покритие и да покрие липсата на кантове. Опитах да мина само с кантиране, но кантовете пък увеличават размера на плосостите и грозно изпъкват. Къде мога да намеря здраво самозалепващо фолио, което плътно да приляга както тиксо или може и несамозалепващо фолио, което да залепя с лепило?

Във почти всеки град има дърводелски предприятия, които изработват мебели. Там може да си намериш както изкуствен, така и естествен фурнир на листове( има и кантове , изкуствени или от дърво). Напиши си размерите, отиди във някоя фабрика в Пловдив и ще ти продадат. В зависимост от размера и цветовата гама, цените са различни. Имат и такова лепило  за фурнира , а в къщи с леко нагрята ютия ще си залепиш стените на колоните. След това с макетно ножче ще си го орежеш много внимателно. Процедурата е лека и няма да имаш проблем. Стига повърхността на колоните да е матова, а не гланцова. Успех!  Това, което ти използваш , е неефективно и както си забелязал се гърчи и се разлепва. Наистина има такива рула германско производство, но поне аз не съм срещал от тях. Едно време се продаваха във бившите Корекоми. 

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Баш си е проблем рязането на кантовете с макетно ножче, така и обелих лицевата страна, а и плоскостите съм залепил с монтажно лепило и захванати с трупчета и с видии, така че вече не мога и да ги разглобя че ще се счупят. А тези фурнири в коя фабрика да ги намеря, нали знаеш че в завода няма да ме пуснат просто така. Сигурно защото става на мехури силно лепящото фолио и затова не се продава, но пък този боклук за нищо не става, не виждам и къде другаде ще намери приложение, само дето се набутах с 12 лв. Поне кантове по-тънки от стандартните 0,4 мм намират ли се? Мислех да поръчам нефолирани ПДЧ, които после цялостно да облицовам или да ги боядисам, но в магазина нямаше такива.

преди 11 минути, peppone1 написа:

Баш си е проблем рязането на кантовете с макетно ножче, така и обелих лицевата страна, а и плоскостите съм залепил с монтажно лепило и захванати с трупчета и с видии, така че вече не мога и да ги разглобя че ще се счупят. А тези фурнири в коя фабрика да ги намеря, нали знаеш че в завода няма да ме пуснат просто така. Сигурно защото става на мехури силно лепящото фолио и затова не се продава, но пък този боклук за нищо не става, не виждам и къде другаде ще намери приложение, само дето се набутах с 12 лв. Поне кантове по-тънки от стандартните 0,4 мм намират ли се? Мислех да поръчам нефолирани ПДЧ, които после цялостно да облицовам или да ги боядисам, но в магазина нямаше такива.

При нас във Търново има всичко в бившата фабрика за мебели. Режат ти каквото искаш, има различни цветове фурнири и се влиза, защото е като голям склад. Има и кантове, каквито ти харесат като линейният им метър е  0.80 лева. Лепи се с подобно лепило на C200.  Всичко много лесно се прави с макетен нож или ако се притесняваш, има специален прибор - много ситен трион и го реже с търкане. Всичко се прави много лесно, но явно не си опитвал. Във Пловдив зная, че има такъв магазин, в който се продават различни видове плоскости за мебелировка. Но не зная адреса.

С това фолио си трабват умения! Използват се сушоари, специални умения за подгъване и ефекта пак е нетраен! Естествения фурнир няма как да подмениш с фолио! Фолиото е подходящо за много равни и гладки повърхности, без ръбове и сгъвки!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 52 минути, peppone1 написа:

, но то изобщо не залепва и в момента в който го разтеля после се разлепва по сгъвките и по ръбовете.

преди да го разлепиш фолиото от хартията трябва да свиеш ръбовете

преди 53 минути, peppone1 написа:

ПДЧ с матирано покритие и да покрие липсата на кантове

не се лепи върху кантове повърхността трябва да е гладка може да го направиш ако с някакъв материал заравниш грапавината или сложиш допълнително лепило и го облицоваш през цяло с едно парче фолио

НЕ Е работа за несръчни ръце .

преди 7 минути, Кумчо вълчооо написа:

С това фолио си трабват умения! Използват се сушоари, специални умения за подгъване и ефекта пак е нетраен! Естествения фурнир няма как да подмениш с фолио! Фолиото е подходящо за много равни и гладки повърхности, без ръбове и сгъвки!

А ти ползвал ли си такова фолио за да казваш за какво става? Нали това казах, че не се сещам къде другаде да му намеря приложение, то залепва като с плюнка и за хартия няма да хване, просто за нищо смислено не става. Правят го само да вземат парите на хората, пък и скъпо по 3,50 лв. метъра.

преди 7 минути, peppone1 написа:

А ти ползвал ли си такова фолио за да казваш за какво става? Нали това казах, че не се сещам къде другаде да му намеря приложение, то залепва като с плюнка и за хартия няма да хване, просто за нищо смислено не става. Правят го само да вземат парите на хората, пък и скъпо по 3,50 лв. метъра.

Е като не става - в кофата! Какво си заревал? Сам си отвори темата пък сега ....... плозвали ли сме щом даваме съвети!

преди 12 минути, peppone1 написа:

Нали питаш! Обесняваме ти. Ако и това знаеш, няма смисъл да ни препитваш. Излиза, че всички трябва да се съобразяваме с твоите мнения. Или слушаш и го правиш, или не питай тогава.

почти така като казва Кумчо вълчооо е но може да се  подмени фурнира стига да не си претециозен много все някъде ще излезе някое мехурче 

и мисля че върши работа облепял съм едно бюро и съм доволен   един шкаф за обувки и скоро една масичка и има  на няколко места не е залепена около ръбовете но не е вината във фолиото а в гладкостта на масата и   неправилините форми по нея . 

забравих да спомена че там където не се е залепило първоначално като се мине време  и от време на време се прилепя с ръка се оправя и си се залепва 

А ако й залепя едно обикновено тиксо, така плътно ще прилепне, колкото и неравности да има. Какви ръбове предварително да подгъвам, и какви сешоари, фолиото е еластично и без проблем се прегъва, но лепилото му хич не държи. Преди години си бях купил самозалепващи етикети за компактдискове, които в последствие сами падаха. После видях че на опаковката пишело removable, което значи сменяеми, но на кой му трябват падащи лепенки?

С това фолио много лесно се работи, стига да знаеш как. За да залепи като хората трябва да го нагрееш. (сешоар например). По ъглите не го изрязваш, а го награвяш и опъваш докато пасне и залепи като хората.

Ето ти пример как става:

преди 11 минути, niki292002 написа:

С това фолио много лесно се работи, стига да знаеш как. За да залепи като хората трябва да го нагрееш. (сешоар например). По ъглите не го изрязваш, а го награвяш и опъваш докато пасне и залепи като хората.

Ето ти пример как става:

И къде у нас може да се намери това фолио? Това което аз купих, не пише да се нагрява със сешоар, а и след като изстине то отново ще се разлепи, нали?

преди 11 минути, peppone1 написа:

А ако й залепя едно обикновено тиксо, така плътно ще прилепне, колкото и неравности да има.

ами това ти е решението на проблема  облепи го първо с тиксто ще изглади неравности и върху тиксото залепи фолиото 

преди 13 минути, peppone1 написа:

Какви ръбове предварително да подгъвам, и какви сешоари, фолиото е еластично и без проблем се прегъва, но лепилото му хич не държи.

тва е проблема че е еластично  и връща  формата си в първая си вариант ----- навито  в  цилиндър 

трябва да е пластично за това се подгъват ръбовете  за да не се завърне в първоначалиния вид 

преди 9 минути, peppone1 написа:

И къде у нас може да се намери това фолио? Това което аз купих, не пише да се нагрява със сешоар, а и след като изстине то отново ще се разлепи, нали?

Можеш да го намериш в магазините за авточасти. Търсиш автомобилно фолио. Аз лично от такъв магазин си купих.

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

https://www.e-domko.bg/products/brands/28-samozalepvashto-folio.html
От тези търговци съм ползвал фолио - държи. Като избираш шарка имай едно наум, че отпечатаното след време се протрива.
Важно е да е чиста от прах и суха повърхността, въоръжаваш се с мека памучна тъкан за разтриване (не натискаш много за да не се свали отпечатъка)
Силно пожелателно е тоа да се прави от двама души.
Сам човек е само за едно място. ;) 

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Аз преди години съм купувал от този магазин прозрачно фолио и то е още по-зле. Трябваше ми като протектор за телефона, но така и не го сложих, щото старото тиксо е залепнало доста здраво, а мехурите тогава се изпариха за 24 часа.

Ами, десета година стои върху мебел - хоризонтална търговска хладилна витрина. От това по-жестока среда за експлоатация - здраве.
Не е мръднало като залепване

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Ако повърхността е гладка и без ръбове, няма причина да се разлепи. Сетих се за какво може да се използва това фолио - за кухненска мушама, да не се издърпва от масата, когато я мием с гъбата. Иначе реших да се оправя с кантиране, за щастие намерих по-тънки кантове на 0,45мм и подмених онези които бяха на 0,55мм и пак малко стърчат, а на обелените дупки от макетния нож ще опитам да залепя парчетата с лепило. Плоскостите са си добре ламинирани, така че облицовката ще ги загрози повече и ще изпъкнат неравнините.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.