Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Много сериозен проблем с компютър

Featured Replies

• Автор
преди 21 часа, ExaFlop написа:

на твоето му се вика "НАГЛОСТ". Да дойдем да ти разглобим, разпоим чакролака от машината?
Това какво е?:

възможно да е опечен USB контролер или проблем със захранването на лаптопа

Смисъл кое е наглост? Не е опечен никакъв усб контролер.И не е ставало въпрос за лаптоп....

Тука никой не успя да се сети, че става въпрос за повреден порт. Усб конторлер и порт са различни неща.

Просто ми хрумна, след няколко часа пробване на различни съвети от онлайн теми, как евентуално може би ще се реши проблема.

Аз не разбирам как премахването на порта ще оправи проблема. Най-вероятно покрай порта си счупил и контролера, а порта сам по себе си няма нищо общо, когато нищо не е включено в него, той е само едни изводчета, които и да ги отрежеш и отпоиш нищо няма да променят.

Нека тази тема бъде урок какво не трябва да се прави. И аз като малък исках да намаля оборотите на радиокасетофона ми, но не можах да открия тримера и реших да увелича притискането на тонролката към водещият вал. За тази цел реших да изкривя водещият вал към ролката с едни големи клещи, но той почна да върти накриво и при опита ми да го изправя, той се счупи. После реших да го сменя с дебела тел от пружина за щипки за пране, която я изправих с чук, но и тя биеше накриво и беше разбила втулката. От тогава вече знам кое е правилно.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Браво на майстора.та не си ли помогнеш сам и господ неможе да ти помогне.

Басиииииииии имам 3 флашки на Мтел ,все със кутиите и ни една нема такъв преходник ............Малко офтопик по темата .........преди време щех да купувам един Thikpad t 410  .............ма като го разглеждах видях ,че единия усб порт беше залят със топъл силикон/това в некъв магазин за техника със сервиз/ питам чиляко "Тва що е така " отговора "Ми нещо не му е наред и като се ползва се изключва "..................онемях  викам "Тва ти като техник може да го оправиш за 20-30 минути "......."Аааааааааа наш кво разглобяване е .............не ми се занимава" :)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 4/16/2017 в 23:31, peppone1 написа:

Аз не разбирам как премахването на порта ще оправи проблема. Най-вероятно покрай порта си счупил и контролера, а порта сам по себе си няма нищо общо, когато нищо не е включено в него, той е само едни изводчета, които и да ги отрежеш и отпоиш нищо няма да променят.

Нека тази тема бъде урок какво не трябва да се прави. И аз като малък исках да намаля оборотите на радиокасетофона ми, но не можах да открия тримера и реших да увелича притискането на тонролката към водещият вал. За тази цел реших да изкривя водещият вал към ролката с едни големи клещи, но той почна да върти накриво и при опита ми да го изправя, той се счупи. После реших да го сменя с дебела тел от пружина за щипки за пране, която я изправих с чук, но и тя биеше накриво и беше разбила втулката. От тогава вече знам кое е правилно.

Точно от порта беше, ама загрях след 2-3 часа мъчения, ресети на дъното, вадене на кабели и прочее. И накрая с клещите. Просто дъното е такова и му се включва някаква защита при сдал порт.

на 4/16/2017 в 23:53, ExaFlop написа:

Помощта се казва сервиз, а не тел и клещи...

Никога не съм бил на сервиз, каквото е имало и да не знам как да го оправя има интеренет и да няма същият проблем ще се намерят подобни. 15 години сам си оправям компютрите, иначе компа е дъртак на 8 години е и въпреки, че когато го взех беше добре напомпан, е време за смяна.

• Автор
преди 5 минути, ExaFlop написа:

Личи си - с брадвата

Така е не отричам, ама беше вечер и ми трябваше компа.

Иначе това ми напомни какво дъно имам на старият комп, ECS на повече от 17 години и още работи компа:П

преди 3 минути, kpetrov.ibox01 написа:

Така е не отричам, ама беше вечер и ми трябваше компа.

Иначе това ми напомни какво дъно имам на старият комп, евтин ECS на повече от 17 години и още работи компа:П И нищо на дъното не се беше развалило преди да го подаря компа преди няколко месеца.

преди 6 часа, kpetrov.ibox01 написа:

Точно от порта беше, ама загрях след 2-3 часа мъчения, ресети на дъното, вадене на кабели и прочее. И накрая с клещите. Просто дъното е такова и му се включва някаква защита при сдал порт.

Никога не съм бил на сервиз, каквото е имало и да не знам как да го оправя има интеренет и да няма същият проблем ще се намерят подобни. 15 години сам си оправям компютрите, иначе компа е дъртак на 8 години е и въпреки, че когато го взех беше добре напомпан, е време за смяна.

Не може при празен порт да изключва компютъра. Или някаква метална частичка е попаднала между клемите и е дала накъсо или по-вероятно с клещите да си скъсал някоя писта при корменето. Ако няма друго засегнато, най-добре занеси платката в сервиз да изадят остатъците от порта и да ти го сменят с нов. Но най-добре хвърли платката в коша и си купи нова.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.