Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Заключен биос Lenovo X201

Featured Replies

Моля,ако някой знае начин да отключа биоса да сподели :huh: Lenovo X201

преди 18 минути, byly написа:

Моля,ако някой знае начин да отключа биоса да сподели :huh: Lenovo X201

http://www.daossoft.com/bios-tips/how-to-access-your-bios-by-bios-entry-key.html

Може ли да влезете до някъде или навсякъде ви иска парола?

• Автор

Влиза се може да се разглеждат настройките но не са активни.

Тука някой да не се е объркал пак между BIOS и паролата за потребителският акаунт на Windows.

При настолните само местиш джъмпарите и премахваш CMOS батерията за малко. Макар, че това о и на лаптоп можеш да го направиш, но естествено е по-трудно.

Когато ти излезе запитване за парола опитай няколко пъти да я въведеш докато не ти блокира достъпа до системата и ще ти изпише "System Disabled" и един код за грешка под този надпис, след това запомняш кода и го пишеш тук: www.bios-pw.org

А за надписа "System Disabled", системата не е деактириварана завинаги, след рестарт ще ти излезе запитване и можеш да въведеш парола отново.

• Автор

благодаря ще опитам след секунда и ще пиша 

Ето линк изберете според операционната система ако няма теглете исо файла който е за боот сд
BIOS/UEFI

И аз имам 1 леново вече 2 месеца чакам да го отключат ,че не можах да го управя.

Може и да флашне нов биос, но тогава има опасност от нестабилна система или въобще да не стартира. Там трябва да внимава много, ако това ще прави.

• Автор
преди 12 минути, Mr.n0b0dy написа:

Тука някой да не се е объркал пак между BIOS и паролата за потребителският профил на Windows.

При настолните само местиш джъмпарите и премахваш CMOS батерията за малко. Макар, че това можеш и на лаптоп да го направиш, но е по-трудно..

Когато ти излезе запитване за парола опитай няколко пъти да я въведеш докато не ти блокира достъпа до системата и ще ти изпише "System Disabled" и един код, и следния код го въвеждаш тук: www.bios-pw.org
Системата не е деактириварана за винаги, след рестарт ще ти излезе запитване да въведеш парола отново.

след 3 грешни пароли ми показва зачертана ръчичка без код

Ами явно при този модел този метод не работи.. Както ти отговориха по-горе има два варианта да флашнеш нов BIOS или да премахнеш за малко CMOS батерия което не препоръчвам да правиш защото за да се достигне до нея може и да трябва да се разглобява лаптопа.

• Автор

така го купих кой чакаш да ти го отключи?

преди 8 минути, Mr.n0b0dy написа:

Ами явно при този модел този метод не работи.. Както ти отговориха по-горе има два варианта да флашнете нов BIOS или да премахнете за малко CMOS батерия което не ви препоръчвам да правите защото за да се достигне може и да трябва да се разглобява лаптопа.

не ми се отваря а флашване съм категорично против

Редактирано от byly (преглед на промените)

С извадени батерия, адаптер, разредени кондензатори, изваждаш батерийката на KBC-то, или ако е запоена, правиш късо за 10 секунди. Трябва да се е ресетнал. Другият вариант е програматор.

От коя година е лаптопа ? При новите еепром-ите са 25*** по SPI и някои програматори не ги поддържат. Ако е нещо старо, би трябвало да няма проблем.

Дъното/шасито какво е, за да погледна ?

Редактирано от Atanas Pachov (преглед на промените)

Имаш предвид самият чип да се поставя на програматор ли?

• Автор
преди 54 минути, Mr.n0b0dy написа:

Имаш предвид самият чип да се поставя на програматор ли?

не имам предвид да ми задам да бутва от флашка но функциите не са активни иска ми код супервайзор

преди 1 час, Atanas Pachov написа:

С извадени батерия, адаптер, разредени кондензатори, изваждаш батерийката, или ако е запоена, правиш късо за 10 секунди. Трябва да се е ресетнал. Другият вариант е програматор.

От коя година е лаптопа ? При новите еепром-ите са 25*** по SPI и някои програматори не ги поддържат. Ако е нещо старо, би трябвало да няма проблем.

Дъното/шасито какво е, за да погледна ?

кое точно на дъното искаш да кажа

Не ме интересуват данните от биоса, интересува ме какъв е номера на шасито, ако си го отварял. Огледай добре по фолийната хартия на платката. На някои по капаците или под РАМ-та пише.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.