Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със свързването на Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 pro и 5.1 система Logitech z906

Featured Replies

Здравейте,не намерих нищо в нета по моя проблем а,той е следния.... 5.1 система Logitech z906 е свързана с оптичен кабел към  външна аудио карта Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 pro ,която е свързана с лаптоп HP Pavilion g series и когато пусна  DTS звуков сигнал от лаптопа, системата си свири многоканално и на конзолата на  Logitech z906 индикатора Decode свети и всичко е ок.Също тъка обаче съм свързал аудио картата и съраунда с тройния кабел с цветовете (в червения и белия съм вкарал зеления а другите два си съответстват по цвят жълт и черен а в съраунда влизат другите 3 по цвят) и като задам да свири от там, лампата Decode на конзолата на съраунда изгасва и звукът става стерео (даже не знам дали е стеро)  и не се чува, както през оптичния кабел тоест искам да кажа ,че през оптичния се чува многоканално а през другия не.Тъка ли трябва да е или аз нещо не правя като хората?Тази лампичка на конзолата на съраунда, кога трябва да свети и ,кога не също не знам.Извинявам се предварително ако са ми малоумни въпросите ,но не можах да се справя и за това питам.Поздрави.

• Автор

В изхода на аудио картата съм вкарал единия край на оптичния кабел а другия е в баса на системата

преди 11 минути, Rosen Petrov написа:

В изхода на аудио картата съм вкарал единия край на оптичния кабел а другия е в баса на системата

Каква роля въобще играе оптичен кабел??

АС кой е Windows-ът все пак. Ако е Windows.
Десен клик по иконата на говорителя при часовника долу. Избери Playback devices. Покажи снимка на ситуацията там. Кое устройство е активно (по подразбиране и със зелена отметка)

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Какво е това 8? Windows 8?
Не е зле да поразписваш с малко повече думи?

преди 10 минути, ExaFlop написа:

Десен клик по иконата на говорителя при часовника долу. Избери Playback devices. Покажи снимка на ситуацията там. Кое устройство е активно (по подразбиране и със зелена отметка)

преди 3 минути, Кумчо вълчооо написа:

Шашава работа! Нямал смисъл живота? То, ако беше така да съм се обесил поне 1000 пъти, нагълтал с хапове поне 100000 пъти и да съм скочил поне 1000000 пъти, но живота има смисъл и е над всички дрени нещица!

Куме, обърка май дупката...

преди 10 минути, niki292002 написа:

Май обърка темата.

Да, така е и съм се самодокладвал с молба за редакция!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 3 часа, Rosen Petrov написа:

Здравейте,не намерих нищо в нета по моя проблем а,той е следния.... 5.1 система Logitech z906 е свързана с оптичен кабел към  външна аудио карта Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 pro ,която е свързана с лаптоп HP Pavilion g series и когато пусна  DTS звуков сигнал от лаптопа, системата си свири многоканално и на конзолата на  Logitech z906 индикатора Decode свети и всичко е ок.Също тъка обаче съм свързал аудио картата и съраунда с тройния кабел с цветовете (в червения и белия съм вкарал зеления а другите два си съответстват по цвят жълт и черен а в съраунда влизат другите 3 по цвят) и като задам да свири от там, лампата Decode на конзолата на съраунда изгасва и звукът става стерео (даже не знам дали е стеро)  и не се чува, както през оптичния кабел тоест искам да кажа ,че през оптичния се чува многоканално а през другия не.Тъка ли трябва да е или аз нещо не правя като хората?Тази лампичка на конзолата на съраунда, кога трябва да свети и ,кога не също не знам.Извинявам се предварително ако са ми малоумни въпросите ,но не можах да се справя и за това питам.Поздрави.

Не съм сигурен, че те разбрах правилно, но принципът е следния - зеленото жакче е за ляв и десен канал, черното е за сателитите, а жълтия за централното говорителче и ниските. За твоята карта примерното свързване е за десен и ляв канал зеления към адаптер 2-ка чинч към 3.5 женски, черен 3.5 в гнездо с обозначение ''rear'' и жълт(всъщност оранжев) в гнездо с обозначение ''c/sub''. Нямам време да разгледам точно твоята система, но смятам ще се оправиш сам.

Успех!

Десен клик по SPDIF-Out и избери Set as default audio...
После избери Configure и следвай съветника

• Автор

И никаква промяна от оптичния супер от троиния глухо, заглушено ,слабо.

Кой е тройният? три жака?

Probaj s towa
https://code.google.com/archive/p/audioswitch/

преди 21 минути, Rosen Petrov написа:

Не става.Същата работа.Не декодира сигнала през тройния и това е

За да нямаш такива проблеми разкарай 5.1 каналната система и си вземи едно стерео усилвателче и две колонки и ще бъдеш много щастлив.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.