Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за първа кола

Featured Replies

Здравейте, както в темата пише търся съвет за първа кола. Намирам се във Великобритания и тука всичко живо с обратен волан както се досещате, и някой ще ми каже недей да правиш тая грешка, да знам че ще е грешка, но нека да се изкажа. Мисля да си взема Vauxhall Astra Това е като Opel, само дето е Vauxhall, 2007 година не правя реклами, просто искам да покажа : http://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201704013957321?make=VAUXHALL&onesearchad=Used&onesearchad=Nearly New&onesearchad=New&advertising-location=at_cars&sort=sponsored&postcode=me139ej&model=ASTRA&radius=30&price-to=1500&page=2

Това бебче е за 1200 паунда, (аз имам 800, но ще взема на заем още малко) Много ми харесва, на външен, вътрешен, и всякакъв вид. Най-лошото при колите тук е че имат много навартяни километри, Но пък са добре обслужвани и запазени. Парите не са много, средна работа. Но моят братовчед който по-разбира от коли, ми казва, че изглежда добре но да събера пари и да си взема направо еднa Golf 5-ца, дизел, защото бензина горял много. Така, аз съм млад шофиор, имам книжка само от година и половина, и едва 6000-7000 км навъртяни. Така че бих искал да си искажете мнението, стига да не е някакво олигофренско. Благодаря!

П.С Бюджета гледам да е до 1400 паунда..

Редактирано от proxy97 (преглед на промените)

преди 1 час, proxy97 написа:

Най-лошото при колите тук е че имат много навартяни километри

Не е само във Великобритания...

А как ще му платиш застраховката и данъка? Застраховката ти ще е над 1800 паунда на година, а данъка като нищо около 200 паунда.

Не разбрах ,тая кола ще си я вкараш от Великобритания в България ,или ще си я караш там? Ако си я караш там ,по-добре ,че е с десен волан. Ако я караш в България по-добре не я взимай. Имаш ли представа, колко е некомфортно изпреварването ,като нямаш видимост дали в насрещното има идващ автомобил? Това че е разрешено да се ползват такива автомобили ,далеч не значи ,че е удачно ,защото е ОПАСНО. Изобщо карал ли си автомобил с десен волан в България? Не си струва ниската цена на колата ,за сметка на дискомфорта от десния волан. 
Да ,с голям пробег са ,защото изглежда не е масова практика да се превърта ,както е при колите внос от Германия на пример. Изобщо не го гледай тоя пробег ,защото нямаш гаранция дали не е манипулиран. Ако реално те интересува реалния пробег на автомобила ,закарваш я в сервиз ,там могат да ти кажат по-реални цифри. 

Пак повтарям ,ако ще я караш в България ,изобщо не ти е нужен автомобил с десен волан. За 1400 паунда ,което е към 3300лв можеш спокойно в България да намериш достоен автомобил. Примерно Mercedes CLK - За разход на гориво няма да се притесняваш ,слага им се газ и са им много жилави двигателите.

Като цяло не е лоша количката която си си избрал ако ще си я караш там ок ама ако ще я вкараш тука в БГ по добре е както казват по горе да ти е с ляв волан,а само да допълня нещо че всички казват че на OPEL По дръжката е била евтина това е до определени модели!,този Opel поддръжка му е по скъпа от BMW E39 и не само това не се лъжи по външен вид и вътрешен преди да вземеш кола се увери че всичко и е ок дори и да я вкараш в сервиз на Ел-кон,иначе моята препоръка е да си посъбереш още някой друг паундец и да си купиш един Голф 5ца 1.9 тди и да си караш нещо здраво!

• Автор
преди 9 часа, Soviet Soldier написа:

Не разбрах ,тая кола ще си я вкараш от Великобритания в България ,или ще си я караш там? Ако си я караш там ,по-добре ,че е с десен волан. Ако я караш в България по-добре не я взимай. Имаш ли представа, колко е некомфортно изпреварването ,като нямаш видимост дали в насрещното има идващ автомобил? Това че е разрешено да се ползват такива автомобили ,далеч не значи ,че е удачно ,защото е ОПАСНО. Изобщо карал ли си автомобил с десен волан в България? Не си струва ниската цена на колата ,за сметка на дискомфорта от десния волан. 
Да ,с голям пробег са ,защото изглежда не е масова практика да се превърта ,както е при колите внос от Германия на пример. Изобщо не го гледай тоя пробег ,защото нямаш гаранция дали не е манипулиран. Ако реално те интересува реалния пробег на автомобила ,закарваш я в сервиз ,там могат да ти кажат по-реални цифри. 

Пак повтарям ,ако ще я караш в България ,изобщо не ти е нужен автомобил с десен волан. За 1400 паунда ,което е към 3300лв можеш спокойно в България да намериш достоен автомобил. Примерно Mercedes CLK - За разход на гориво няма да се притесняваш ,слага им се газ и са им много жилави двигателите.

Прави сте за десния волан, но мисля като я вкарам в БГ да платя за смяна на волана, дори и тогава колата ще ми излезе с няколко 3-4 хилки по-ефтина, не възнамерявам да я карам с десен волан в БГ, смяна на волана до колкото знам е около 1100-1200 лв, така колата ще ми излезе около 3800, а в бг са доста повече.

Редактирано от proxy97 (преглед на промените)

преди 11 часа, PopoFF написа:

...този Opel поддръжка му е по скъпа от BMW E39...

...да си купиш един Голф 5ца 1.9 тди и да си караш нещо здраво!

Знаем, че при вас най-разумната инвестиция е гоУф, но човекът може и да му се налага да я кара извън Перник, така, че аре без стереотипи!

преди 19 минути, zemonti написа:

Знаем, че при вас най-разумната инвестиция е гоУф, но човекът може и да му се налага да я кара извън Перник, така, че аре без стереотипи!

Това че в Перник се кара предимно голф ги прави автоматично лоши коли ли ? Баси логиката !!!

преди 6 минути, BMW Маниак написа:

Това че в Перник се кара предимно голф ги прави автоматично лоши коли ли ? Баси логиката !!!

Би ли престанал да екстраполираш логиката от моите постове по свой начин!

преди 8 минути, zemonti написа:

Би ли престанал да екстраполираш логиката от моите постове по свой начин!

Тогава по какъв повод беше споменат града Перник в поста ви ?

преди 3 часа, zemonti написа:

Не знам ква точно ти е логиката специялно за Голф мога да кажа много добри думи,и това че в перник се кара предимн голф явно хората там са много умни и знаят кво да карат за разлика от някои други" макар че аз не карам Голф а  и нямам претенци кво ще карам стига да е здраво и да ми е по дожоба и нямам нищо против да карам Голф усобено 5ца ;)

преди 5 часа, proxy97 написа:

Прави сте за десния волан, но мисля като я вкарам в БГ да платя за смяна на волана, дори и тогава колата ще ми излезе с няколко 3-4 хилки по-ефтина, не възнамерявам да я карам с десен волан в БГ, смяна на волана до колкото знам е около 1100-1200 лв, така колата ще ми излезе около 3800, а в бг са доста повече.

Няма смисал да пръскаш толкова пари за един волан,най добрия вариянт след като колата ще се кара в България си потърси нещо из Гемания щом си решил да е този модел на Опел Пример виж линковете

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=233887940&scopeId=C&isSearchRequest=true&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&ambitCountry=DE&minFirstRegistrationDate=2005-01-01&maxFirstRegistrationDate=2007-12-31&makeModelVariant1.makeId=19000&makeModelVariant1.modelId=5&pageNumber=1&action=topOfPage&top=3:3

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?isSearchRequest=true&scopeId=C&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&minFirstRegistrationDate=2005-01-01&maxFirstRegistrationDate=2007-12-31&makeModelVariant1.makeId=19000&makeModelVariant1.modelId=5&ambitCountry=DE&maxPowerAsArray=KW&minPowerAsArray=KW&categories=Limousine

преди 19 часа, PopoFF написа:

Не знам ква точно ти е логиката специялно за Голф мога да кажа много добри думи,и това че в перник се кара предимн голф явно хората там са много умни и знаят кво да карат за разлика от някои други" макар че аз не карам Голф а  и нямам претенци кво ще карам стига да е здраво и да ми е по дожоба и нямам нищо против да карам Голф усобено 5ца ;)

гоУф си е съвсем свястно бюджетно возило.Когато обаче на еднин читав модел му излезе добро име, тогава по седянките почват да се разтеглят локуми, които се превръщат в суперлативи, търсенето нараства, с него - цената и накрая се оказва, че за парите си получваш много по-малко, отколкото ако вземеш на безценица кола с лошо реноме.

Далечната 2005-та си купих Пежо 605, което имаше пазарна цена в България по-ниска от тази на гоУф при подобнки километри/година. Това за мен беше парадокс, защото 605-цата беше с 4 пъти по-висока продажна цена като нова. Купих го на 200к, навъртях още 200к и го продадох в перфектно състояние. Тогава много пътувах и беше важно да минавам 300-800 км на ден без да съм каталясал от подскачане по дупките заради пернишка возия.

Така, че гоУф е много свястна кола за класа си (западно-германски Трабант), но на някои пазари е твърде надценена спрямо конкуренцията.

303950_10150394301984790_266595879789_84

Редактирано от zemonti (преглед на промените)

Mи то цената се определя от търсенето ве пич. Особено при вторите мотики. На големите каляски, цените им падат драстично поради липсата на купувачи, а не щото по седенките некой си ги одумва. Втора употреба се тъси предимно от по- бедните хорица, които съответно по цял ден са на работа, а не на пътешествие. За тях големия кораб просто не е опция.

• Автор

Ами аз вече си взех Suzuki Swift 2008 годинка 1.5 100 кончета, малко икономично нова годинка и хубаво.

преди 1 час, proxy97 написа:

Ами аз вече си взех Suzuki Swift 2008 годинка 1.5 100 кончета, малко икономично нова годинка и хубаво.

Между другото, точно тия Swift  имаха проблеми със скоростната кутия, която в доста случаи не изкарваше и 10 000 км ( не 100 000, а 10 000). Не случайно тая кола вече не се прави в Унгария. 

ПП: И нали се сещаш, че като събориш скоростна кутия, купуваш нова кола, щото една скоростна кутия струва 10 000 лева. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

преди 2 часа, sennheiser написа:

Между другото, точно тия Swift  имаха проблеми със скоростната кутия, която в доста случаи не изкарваше и 10 000 км ( не 100 000, а 10 000). Не случайно тая кола вече не се прави в Унгария. 

ПП: И нали се сещаш, че като събориш скоростна кутия, купуваш нова кола, щото една скоростна кутия струва 10 000 лева. 

Ха ха то по тая логика ,докато ѝ изтече гаранцията ще ѝ сменят скоростите всеки път ,заедно с маслото. :D

преди 4 часа, proxy97 написа:

С здраве да си я ползваш! Дора е ,като за първа кола. Дано си попаднал на надеждна и запазена машина! 

преди 6 минути, Soviet Soldier написа:

Ха ха то по тая логика ,докато ѝ изтече гаранцията ще ѝ сменят скоростите всеки път ,заедно с маслото. :D

С здраве да си я ползваш! Дора е ,като за първа кола. Дано си попаднал на надеждна и запазена машина! 

Смееш ли се или не, точно това бе проблемът на Суифт от ония години. Да, нека си я кара със здраве.

• 10 месеца по-късно...
на 5/6/2017 в 13:45, sennheiser написа:

Това е изключително фермерско изказване. Човекът вече си е купил колата. Честитиш му и си задържаш мрачните прогнози.

Суифта е куче по принцип, няколко познати имам, на които това им беше първата кола и всичките успешно преминаха невероятни изтезания :Д - но за конкретния модел/ година, нищо не знам. Ала относно обръщането на волана - в най- скоро време, тази далаверка ще секне, нещо което отдавна трябваше да се случи, ама .... нали.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.