Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при 79CN50WW за лаптоп Lenovo G510.

Featured Replies

Здравейте!

След месеци на лутане в Интернет и търсене на каква ли не информация за един проблем, който преди няколко месеца бях оповестил и във Вашия форум, открих къде се корени проблема.

Какъв е проблема!? Разбира се, всеки ще попита, какъв е проблема. Ето Ви и отговора! Преди няколко месеца бях ъпдейтнал моя BIOS до най-новата му версия. Тогава си нямах представа, нито от настройките му, нито от нещо свързано с него. При самия ъпдейт, стартирах на моя лаптоп, Lenovo G510 игра, като се опитвах да записвам с най-известната в света програма за стрийминг, OBS Studio. Обаче, като че ли нещо ставаше с FPS-а и не искаше да тръгне гладко, нито записа, нито играта. Търсих в Интернет, от време на време информация за проблема, който е свързан със спад в производителността на процесора, като имате на предвид, че този проблем се проявява само в игри, независимо дали са 3D или 2D. Този проблем докарва големи главоболия на главата ми, докато играя. Но тук не съм да говоря за игрите си, а за това да Ви помоля, ако може някой да погледне бекъпа на BIOS-а, който ще направя. 

Много от Вас ми казваха, че това най-вероятно е хардуерен проблем, но Ви убеждавам, че не е така, защото както знаете софтуера се влияе на хардуера. Един бъг е проблема. В предишната версия на този BIOS, 3.07 имаше също бъг. Син екран при изкарването на TP-Link устройството ми от USB-то на лаптопа. 

Главния ми въпрос е... Има ли начин да се върна към старата версия на BIOS-а, след като тя също е бъгава, но предпочитам това да ми показва понякога син екран, отколкото накъсвания в игрите и спад в производителността на процесора? В заглавието на Темата съм посочил името на BIOS-а. Лаптопа е модел Lenovo G510, 10238 модел. 

Ако няма как да се върна към стария BIOS, има ли начин да се поправи кода на BIOS-а, така че да се премахне проблема? Това е втория въпрос. 

Благодаря предварително за отговорите! :)

Може да се върнеш към стария биос, просто трябва да знаеш, коя е версията и да си я свалиш от сайта на производителя.

Може и да не може! Някои BIOS не позволяват директен downgrade. Имам предвид без програматор.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 23 часа, Емил Костов написа:

Може да се върнеш към стария биос, просто трябва да знаеш, коя е версията и да си я свалиш от сайта на производителя.

За голямо съжаление, Lenovo не се пуснали предишната версия. Както съм споменал и горе, няма как да сваля старата версия, защото просто я няма в Интернет. Иначе 79CN50WW (v.3.07), това е предишната версия на BIOS-а.

преди 23 часа, ExaFlop написа:

Може и да не може! Някои BIOS не позволяват директен downgrade. Имам предвид без програматор.

Къде мога да открия опция за Downgrade, чрез програматор, тъй като прегледах опциите на моя BIOS и той не позволява подобна функция за Downgrade!?

http://download.lenovo.com/consumer/mobiles/viwgq307.exe
Това е старата версия, но сигурно няма да ти позволи да я инсталираш върху по-нова. Може да пробваш през софтуера на Lenovo за обслужване да направиш downgrade.
http://pcsupport.lenovo.com/bg/en/products/laptops-and-netbooks/lenovo-g-series-laptops/lenovo-g510-notebook/downloads

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 14 минути, ExaFlop написа:

Това е старата версия, но сигурно няма да ти позволи да я инсталираш върху по-нова.

Да, оказахте се прав, няма как да я инсталирам. В този случай какво мога да направя, за да може да избегна разваляне на компютъра. Или Вашия съвет е да си остана с тази версия, с която съм в момента. Вие сте отговорил!

Редактирано от SourceTV (Source) (преглед на промените)

• Автор
на ‎4‎.‎5‎.‎2017‎ г. в 15:44, ExaFlop написа:

Това е старата версия, но сигурно няма да ти позволи да я инсталираш върху по-нова. Може да пробваш през софтуера на Lenovo за обслужване да направиш downgrade.
http://pcsupport.lenovo.com/bg/en/products/laptops-and-netbooks/lenovo-g-series-laptops/lenovo-g510-notebook/downloads

Има ли начин, чрез Биоса да се върна към задната версия? Няма ли някаква информация в Интернет как става това!? В Биоса има някаква опция за връщане и пише Enabled/Disabled. Абсолютно нищо не разбирам. Може ли помощ? 

Пробвах и чрез Центъра на обслужване, но няма такава опция!

преди 13 минути, SourceTV (Source) написа:

В Биоса има някаква опция за връщане и пише Enabled/Disabled

Ако можеш покажи снимка, но по принцип трябва да е Enabled

• Автор
преди 19 часа, ExaFlop написа:

Да, аз съм го задал на Enabled, но проблема е там, че не знам как да се върна към предишната версия. Макар, че имам съмнения и тя да работи, но се надявам да работи. Но не е това важното. Важното е да мога да се върна, да видя как ще се държи лаптопа и след това, ако предава някакви проблеми ще се върна към новата версия. 

Въпросът ми е, освен тази опция, има ли някакъв начин да се върна към старата версия, след като тази опция е на "Разрешен".

преди 19 часа, ExaFlop написа:

Но да имаме на предвид, че пробвах да инсталирам старата версия върху новата, но не се получава, защото както казахте компютъра не ми дава разрешение да го направя. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.