Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пищене на видео карта Palit GTX 970 JetStream 4gb

Featured Replies

Здравейте!

Ще се радвам ако някой е срещал същия проблем или даде някакво предложение.

Доста отдавна видео картата ми пищи даже съм я споменавал в някои теми тук, но просто си карам тъка и до днес. Пищи и не при всички игри а при определени и една от тях е FIFA 2015 при нея се чува най смущаващо и силно. Днес реших да се обадя в магазина(pcmall) за да споделя проблема понеже е гаранционна. Пича ми каза че може да е от рамта и ме посъветва да пробвам да вадя рамите. Също ми каза че може да е от хард диска понеже ме попита дали харда издава звук а аз му казах че издава и звука се чува едно като прескачане на главата цънк, цънк едно след друго :). Също каза че и дънната платка може да е причината. Почнах да се съмнявам в него макар да беше любезен и сега ме гризе от вътре и искам да разбера какъв е проблема и дали има възможност да се реши. Сега мога да пробвам с рамта, но с харда няма как да пробвам понеже нямам друг или просто мога да пробвам да го откача и да инсталирам играта на SSD-то. 

До сега това което съм правил е че съм си ъпдейтвал драйвърите на видеото редовно. Всичко друго си е така както си е било от началото когато взех дъното и останалите неща.

Всички компоненти са във подписа ми. На виндос 8.1 съм 64бита.

Както споменаха, Coil Whine. Не го слушай за силикона, най-много да се сбогуваш с гаранцията си. Ако искаш да го ограничиш, включи V-Sync. 

Между другото може и да е от захранваннето. Следващия път кажи на пича, че си я пробвал на абсолютно друг компютър, както и че звука се появява само под пълен товар. Тогава подлежи на гаранционен ремонт.

• Автор

Както писах гаранционна е, следващия месец прави една година. Разбрах че този проблем не вреди на живота на картата и не подлежи на RMA, RGA това еврно ли е? Понеже прочетох една една тема където Vesko1963 е отправил запитване към Palit и те му отвърнали това:

Thank you for the mail.

For high ranking graphic card models the coil whine sound is unavoidable.
Here is a sample for your reference.
Input “970 coil whine” in Youtube website then search the results.
You can see almost all the graphic card brands have similar issue.
http://www.youtube.com/results?search_query=970+coil+whine

All chokes and caps of the power circuit produce sound due to its working principle.
Just we tune the sound frequency out of human listening comprehension range.
However sometimes running some special applications might drop down the sound frequency into human listening comprehension range.
Then you'll hear the sound from the components.
It's a normal status and won’t cause graphic card error or shorten its life time.

The sound is not conspicuous if the graphic card is installed inside a PC case.
Most people need to get closed about 30cm distance then they might be able to hear the sound.

Please kindly be notified.
Thanks.

Palit Support
Palit Microsystem Ltd.
Website: http://www.palit.biz

Това върши работа   V-Sync. има игри не се трае  .И карта не се товари.      

• Автор

Благодаря наистина върши работа преди малко пробвах като активирах от контрол панела на Adaptive. И все пак както каза niki ще говоря с пича отново. Въпроса е като я пратят на сервиз какъв е шанса да ми я оправят и какъв е шанса да ми я заменят с нова или да ми върнат парите ? От какво зависи? Много бих искал да ми върнат парите примерно знаете защо предполагам :). Не че не съм доволен от картата си, тя е просто звяр и в новите заглавия.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

От това колко е силно. Ако е леко просто ще ти я върнат без да са я пипнали. Но има и определени бройки които просто не се траят как пищят.

• Автор

Ами както знаете от подписа КУТИЯТА МИ която като я видя да я предлагат във всяка конфигурация предупреждавам че е лош избор, но никой не ще да чуе защото е примерно като да си извадиш дъното с останалите компоненти на свеж въздух и разходка. Никаква шумоизолация а и отгоре на това ми е горе на бюрото и е на около 30 санта от мен. Вероятно ще ми я върнат пък и имам друг проблем че ще остана без компютър до като е на сервиз :) 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.