Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се пуска мобилен нет от телефон на таблет?

Featured Replies

Въпросът е заради сестра ми. Тя има мобилен нет на телефон от Теленор. Имаше и интернет и на таблет(също от Теленор), но го спря. Нямат у тях рутер и иска на таблета да ползва интернет от телефона, за да чете разни книги и др. Разглеждах настройките, но като не съм се занимавал с това и не ми е ясно какво точно се прави на едното и на другото устройство. В момента мога да кажа само, че телефона е един миниатюрен Самсунг с Андроид 4.4, а таблета е Vonino - мисля, че пак е с Андроид 4.

Телефонът би трябвало да може да се превърне WiFi Hot Spot. Това означава, че на практика се превръща в рутер с парола за WiFi. Естествено трябва да се има предвид, че тази функционалност употребява не малко енергия. В настройките на телефона би трябвало лесно да се намери тази опция.

• Автор
преди 7 минути, plamenbm86 написа:

Телефонът би трябвало да може да се превърне WiFi Hot Spot. Това означава, че на практика се превръща в рутер с парола за WiFi. Естествено трябва да се има предвид, че тази функционалност употребява не малко енергия. В настройките на телефона би трябвало лесно да се намери тази опция.

Там е работата - видях на телефона къде е тази опция, но не знам точно какво се прави - за да пусна интернета в "правилната посока". На таблета обаче не изглежда по същия начин. Ясно ми е, че като нямам устройствата подръка, става по-сложно. Къде мога да видя указания в писмен вид?

В интернет има указания, но те винаги са за точно определен модел телефон. Трябва да е пуснат мобилният интернет на телефона и WiFi Hot Spot да е настроен, а таблетът ще се свърже през WiFi.

• Автор

Значи основно с телефона се правят настройките. Трябва ли да се пише някаква парола или име на устройство/мрежа?

По принцип телефона като си създаде "гореща точка" той си има Име и Парола на мрежата. В настройките се вижда името и паролата.
През таблета търсиш Wi-Fi мрежи и трябва да избереш мрежата на телефона. Това е.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.