Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

преди 25 минути, ExaFlop написа:

Shift+Restart

Не е същото, това е гадното boot option меню още от 8-цата. От горният линк оставам с впечатление, че е истински minimal safe boot, но не съм го пробвал още, де. Сега видях, че ставало по старият начин през msconfig в 8-цата. Човек винаги има какво ново да научи :).

@wizard2000bg, няма да можеш да клонираш целият си стар диск с Acronis-са, няма как размерът да отговаря, освен ако не е със софтуер, специално създаден за миграция към SSD. Виж тук - Acronis True Image: how to clone a disk, но като гледам няма да стане.

Аз лично, ползвам AOMEI Partition Assistant, става по същият начин и с MiniTool Partition Wizard (но при мен нещо не се разбира с Windows) и др. подобни, предполагам и с Acronis-а. Можеш да копираш само дяловете, като при теб трябва да клонираш дял C: (задължително и SSD partition alignment) и тези преди него, като малките дялове е добре - побитово, не просто copy. Пак от там можеш и да преоразмериш новото C: да заеме цялото SSD. Недостатък е, че после трябва да се ремонтира boot часта, през стартиращ диск, или през друг Windows, с diskpart. Не се сещам точните команди, но мога да проверя, ако мислиш, че ще се справиш. Сигурно има и лесни туулсчета, най добре от производителят на SSD-то ти, но от моят опит, обикновенно, крайният резултат е като горният метод - не зарежда, без оправяне и общо взето - лесно нема.

Редактирано от RagnerBG (преглед на промените)

• Отговори 55
  • Прегледи 6,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 6 минути, RagnerBG написа:

Недостатък е, че после трябва да се ремонтира boot часта

Не е нужно - "ремонтът" става с два-три клика в BootICE

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Разгеле направих го!

Не използвах Acronis, а AOMEI Partition Assistant Standard Edition 6.3 по препоръка на един много добър човек.

Та с този AOMEI много лесно избрах опция да мигрирам САМО и единствено ОС на ССД.

Приятно съм изненадан от софтуера, тъй като години наред съм разчитал на АКронис.

Хубава вечер от мен, благодаря още веднъж на ExaFlop!

Сега за да си сигурен, че всичко е ОК, изключи захранващия кабел на WD и стартирай системата. Ако намери всичко и зареди ОС, върни захранващия кабел и стартирай системата.
Ако всичко мине както трябва - приятно ползване на новия диск. И направи оптимизация на Виндовс за работа със SSD.

преди 13 минути, RagnerBG написа:
преди 31 минути, ExaFlop написа:

Shift+Restart

Не е същото, това е гадното boot option меню още от 8-цата. От горният линк оставам с впечатление, че е истински minimal safe boot, но не съм го пробвал още, де. Сега видях, че ставало по старият начин през msconfig в 8-цата.

При мен е с многозарядно меню и при рестарт с F8  си пали стария стил на аварийното меню. И винаги ми е под ръка. :) 

• Автор
преди 5 минути, ExaFlop написа:

Сега за да си сигурен, че всичко е ОК, изключи захранващия кабел на WD и стартирай системата. Ако намери всичко и зареди ОС, върни захранващия кабел и стартирай системата.
Ако всичко мине както трябва - приятно ползване на новия диск. И направи оптимизация на Виндовс за работа със SSD.

Това вече го направих, тъй като не искаше да бутва от ссд, а продължаваше от харддиска. Проблема се реши като има размених местата на портовете. Първия път за да съм сигурен стартирах само ССД-то с разкачен хард и всичко е ОК.

Разкажи за тази оптимизация на Виндовс за работа със SSD. Какво трябва и как да направя?

http://allssd.ru/ssd-mini-tweaker/

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.