Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Неработещи програми в следствие на липсващи dll файлове

Featured Replies

При инсталирането на една игра имах следната грешка - 0xc000007b, след кратка консултация с google попаднах на клип в тубата който препоръчваш следната програма за поправяне на проблема - aio-runtimes, инсталирах я и успях да инсталирам играта. След ден-два обаче се появиха проблемите, при опит да отворя Corsair Link (по-късно разбрах, че не отваря и DDU и още една програма) получавам следната грешка:

error_corsair_link.png

Опитах да я деинсталирам Corsair Link но не се получи даде грешка, че не може, опитах да я инсталира наново и пак същата грешката която съм постнал по-горе. Ъпдейтнах DirectX, Net Framework и какво ли още не и нищо. Даже отнякъде намерих липсващия .dll фаил и го добавих в System32 и пак нищо. Ъпдейтнал съм Windows и пробвах с sfc /scannow и за моя голяма изненада всичко беше наред:

problem_dll.png

От нета четох, че липсващия dll файл може да се добави и ръчно, дръпнах DirectX и потърсих но там нямаше точно този dll имаше d3dcompiler_43 ама като не е същия има ли смисъл да се добавя ? Та някой ако е имал подобен проблем и го е разрешил ще бъда благодарен ако сподели.

p.s.

Windows 7 64bit Home Edition

Сканирал съм с On-line скенера на ESET и Malwarebytes като последната намери някакви съмнителни файлове, само дето не ги записах какви са, ами направо ги изтрих :(

Редактирано от Bel1al (преглед на промените)

За липсващи dll никога не се търсят такива от нета и да се заместват. Така ако ставаше щяхме да минаваме и без преинсталация на уиндоус понякога. Това което си направил или chkdsk  но трябва първо да е чисто. Така като казваш All in one Runtimes не ми става ясно. Visual C++ Runtimes 2005, 2008, 2012, 2013, 2015 ??

https://www.bleepingcomputer.com/download/minitoolbox/

Тази грешка я видяхме. Дай с този инструмент да видиме какво ще покаже. Сложи отметките и дай GO! Публикувай резултата.

https://www.lifewire.com/important-reasons-not-to-download-dll-files-2624455:

Прегледай инфото в линка и клипа!Понякога липсата на такива фаилове не е единствения проблем,а част от по-голям проблем.И не се търси и тегли отделен файл оттук и оттам,подобни опити обикновено са обречерни.

https://msoos.wordpress.com/2010/09/11/0xc000007b-error-solution/; Има и подобна тема тук преди време,прегледай я най-вече първата  и последната страница;https://www.kaldata.com/forums/topic/230063-грешка-0xc000007b-не-мога-да-я-премахна/

• Автор
преди 1 час, _Alex&Vanko_ написа:

Ами aio-runtimes v2.4.1.0 това дали е достатъчно ?

Прикачих файла от MiniToolBox

A ето и от chkdsk

chkdsk.png

Слави това от първия линк съм го правил, сега ще прочета какво пише във втория линк. Благодаря.

MTB.txt

C:\Program Files (x86)\Western Digital\WD App Manager\WDAppManager.exe

C:\Program Files (x86)\GIGABYTE\AORUS GRAPHICS ENGINE\MBLed.exe

За какво са тези че не ми е ясно. Иначе дава лоши сектори. Провери с HDTune.

Malwarebytes има логове трябва мисля беше да му сложиш отметка на скан лога не протекшън лог и да го изнесеш отдолу бутона в текстови файл.

• Автор

Първото е програма за настройка на преносимия ми WD диск и тя също изкарва d3compiler_47 липсва и тн.

Второта програма е фирмен софтуер от Gigabyte за настройка на видеокартата.

Имам релокейтнати сектори на SSD-то от около година, и броя не се е променял.

SSD.png

Тези две неща дават проблем също. Освен ССД имаш червен уестърн диджитал външен? Там как е? И това е здраве а не еррор скан.

Net Framework, Visual C++ имат различни версии и всяка една от тях се нуждае за определена програма. Инсталирай следния ъпдейт: http://download.windowsupdate.com/c/msdownload/update/software/updt/2017/05/windows6.1-kb4019990-x64_35cc310e81ef23439ba0ec1f11d7b71dd34adfe5.msu И кажи дали има промяна.

PS: Трябва да имаш SP1 преди да качиш ъпдейта.

Редактирано от Eclipse2G (преглед на промените)

• Автор

A Wise и той ли е проблем ? Вече не знам какво съм слагал, толкова много майкрософтски неща инсталирах че ....

М/у другото Aorus Graphics Engine работи и нито се бъгва нито нищо ? Правя си разни настройки ? Дръпната е от сайта на Gigabyte...

WD Red ми е втори хард, а онези програмки дето 'гърмят' са за външния хард WD Паспорт или нещо от сорта.

В момента освен ССД-то и харда е бил включен. Не съм сигурен дали инструмента ще ми изпише че на ССД-то са лошите сектори или по дефолт пише харддиска. Затова ти казвам да ги провериш и двата.

• Автор

Ето скан на SSD-то:

SSD.png

След малко на хард диска...

@Eclipse2G май стана работата, отворих Corsair Link и програмките на преносимия хард се отвориха, само DDU-то се запъва ама ще видим. Какъв беше този ъпдейт уж съм ъпдейтвал ? Много ти благодаря !

преди 8 минути, Bel1al написа:

След малко на хард диска...

Eclipse2G  

@Eclipse2G май стана работата, отворих Corsair Link и програмките на преносимия хард се отвориха, само DDU-то се запъва ама ще видим. Какъв беше този ъпдейт уж съм ъпдейтвал ? Много ти благодаря !

Updates  5/15/2017
  • Автор

И DDU-то тръгна не съм кликнал където трябва :ph34r:

Деинсталирах Wise Registry Cleaner-а

Харда май ще се сканира чак утре :)

Инсталирай DirectX 9.0c и проблемът с липсващите библиотеки ще се реши. Стартирай инсталатора с администраторски права.

• Автор

Благодаря, но поне за сега проблема се оправи благодарения на ъпдейта който ми даде Eclipse2G :)

Боклуците които е намерил Malwarebytes може да са от Wise Registry Cleaner-а. Доверявам се само на CCleaner! Останалите подобни програми намират по 2000 проблема което ми се струва насериозно.За мен не е баш антивирусна Malwarebytes но имаше проблем с комбинирането с такава. С коя ще стане не мога да ти кажа а преди беше чудесно допълнение.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.