Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дали си заслужава да чакам за доставка от amazon.de

Featured Replies

Из доста форуми пише, че дори да е на една марка дадена стока качеството зависи от това за къде и къде е сглобявана, за техника говоря.

Ако износа е за България обикновенно е сглобено в Румъния, Турция.. повечето покупки от емаг примерно, ми идват от там. Ако искам да закупя лаптоп примерно или камера по-добре ли ще е да чакам от amazon.de или същия модел от Българските магазини ще е на същото качество? За килограм е 4 евро до България, но таксите на границата може и да ускъпят поръчката, заслужава ли си?

Spoiler
преди 7 часа, Mr.n0b0dy написа:

аксите на границата може и да ускъпят поръчката

За какви такси говориш?  На мен не ми начисляват нищо, извън доставката. Но ined е прав, колкото се отнася за лаптоп. Има и не китайски, но според мен, това не ти гарантира безпроблемна работа(що се отнася до лаптопите). За фотоапаратите е малко по-различно. Примерно Canon EOS i PowerShot, се правят в Оита, Япония(Уцономия и Фукушима също участват в производството). Но да, повечето неща се произвеждат в Китай. Теб повече те засяга качеството на обслужване(комуникация и гаранционно обслужване). Няма да правя сравнения, но ще кажа, че съм изключително доволен и ти препоръчвам "чакането". 

Щом е от Германия, други такси (Мито[върху електроника няма]/ДДС) освен посочените в листинга Price + Shipping, няма да имаш.

преди 58 минути, velislavvasilev написа:

не забравяй гаранцията.

Особено, ако няма местен представител, сервизиращ марката. Не дай боже да се наложи да посещава сервиз транспортните разходи ще те убият, ако се налоижи неколкократно връщане.

• Автор

Знаачи.. По-добре да взема камерата от фотосинтезис или фотопавилион?
За лаптоп си харесах един MSI които са рядкост в България.. ама като споменахте това за сервизитее се замислих, че може и да ми създаде проблеем.

според мен ако е лаптоп по добре от тук, защото ако е извън граница ще имаш проблеми с гаранцията която за ЕС е 2 год

Spoiler
преди 37 минути, ExaFlop написа:

Особено, ако няма местен представител, сервизиращ марката. Не дай боже да се наложи да посещава сервиз транспортните разходи ще те убият, ако се налоижи неколкократно връщане.

На мен Amazon.de ми смениха 1 видеокарта и 1 цял компютър( пак заради същия модел и марка видео), за тяхна сметка. Изпратиха ми товаритилници за DHL и като занесох нещата, от там ми казаха, че всичко е платено и само да си чакам връщането. Вярно, почаках си, но не съм дал и 1 стотинка по гаранциите.

преди 43 минути, Mr.n0b0dy написа:

тосинтезис или фотопавилион

Мога само добро да кажа за тях...;)

• Автор

Трябва да платя онлайн нали? Няма начин за наложен платеж.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.