Премини към съдържанието

  Препоръчан отговор


  един и същ python-ски код се ръннва първо на shell-ското IDLE на python-а и си се изпълнява без никакви грешки и проблеми.

  при ръннване на същият код от sublime text 3 кодът се изпълнява само до един определен момент и просто не продължава, при това без да дава грешка.

  name = input ("здравейте! вашето име?\n")
  print ("здравейте,  " + name +"!")

  при изпълняване със sublime text в panel-а за results се появява "здравейте! вашето име?" и ... дотам. защото курсорът, който трябва да позволи на потребителя да въведи името си просто не се появява. 

  как би могъл да бъде решен този проблем?

  благодаря предварително!

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Да не е нещо с кирилицата? Ако става само в едно IDE, може да не е настроено на utf-8.

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  замених кирилските символи с латински - няма промяна.

  добавих в началото #coding=UTF-8 - пак няма промяна. ( sublime text-а работи с python 3.6.1, пък и доколкото знам версиите на python3x работят с Unicode, тъй че няма нужда в началото на кода да се обявява #coding=UTF-8 както при работа с python2x )

  друг ще да е проблема.

   

  Редактирано от kolon (преглед на промените)

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  В съблиме, по подразбиране не можете да ползвате инпут метод, може да ръннете кода в терминал или да проверите за допълнителен плъгин, но само заради тази функция не си заслужава.

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

  Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

  Регистрирайте се

  Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

  Нова регистрация

  Вход

  Имате регистрация? Влезте от тук.

  Вход


  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

   • от ToDiR0S
    Здравейте, 
    Не съм писал досега на Python, но ми беше интересен и от известно време отлагам един проект и реших да се възползвам. Идеята е скрипт, който ходи по един страница, взима определена информация и я пълни в един excel файл. Използвах BeautifulSoup за събирането на информацията и openpyxl за записването в файла. Всичко точно! (Записването във файла не е на 100% перфектно, така че ако някой има по-добър ресурс, да сподели. Ще дам и повече информация ако е нужно.)
    Проблема е, че страницата може да се отвори само от работния компютър на който нямам администраторски права. За самата страница не иска никакви логини, затова си мисля, че е от машината и надеждата ми е, че ако пусна скрипта от работния компютър ще тръгне. Не съм много сигурен обаче. За администраторски права мога да искам от сис. админа, но за целта трябва имам нещо работещо или поне да знам какво да искам. Плана ми беше да направя едно .exе, като за предпочитане да не му трябват ад. за права да върви. Разбрах обаче, че създаването на .exe е сложно. Опитах с pyInstaller, но не успях от първия път. Не съм и сигурен как това, че чете готов .xlsx файл, копира го, прави промени по копието и го записва ще се отрази на .exe-то. Сега не знам дали този елементарен скрипт няма да стане прекалено сложен. Някакви идеи за това как може да се изпълни? Евентуално ако .exe е прекалено сложно за изпълнение съм навит и през конзолката да си пускам скриптчето, но трябва да е с минимални инсталации, някакъв минимален интерпретатор колкото да запали скрипта. 
   • от kristian.b.g.
    Здравейте, моля за помощ имам следната задача, но нямам идея как точно да го направя:
    Създайте графично приложение на Python с помощта на wxPython, което се обръща към web API на Spotify и получава данни за изпълнител. Приложението трябва да има текстово поле за търсене на изпълнител по име, и след parse-ване на резултата да показва:
    списъчно поле с жанровете, в които има песни търсения изпълнител
    изображение за изпълнителя
    рейтинг под формата набор от символ за звезда, по една за всеки 10 единици рейтинг
    Адресът за достъп е https://api.spotify.com/v1/search?q=ИЗПЪЛНИТЕЛ&type=artist
    Примерен резултат от такова запитване е:
    { "artists" : { "href" : "https://api.spotify.com/v1/search?query=rammstein&offset=0&limit=20&type=artist", "items" : [ { "external_urls" : { "spotify" : "https://open.spotify.com/artist/6wWVKhxIU2cEi0K81v7HvP" }, "genres" : [ "industrial metal", "neue deutsche harte" ], "href" : "https://api.spotify.com/v1/artists/6wWVKhxIU2cEi0K81v7HvP", "id" : "6wWVKhxIU2cEi0K81v7HvP", "images" : [ { "height" : 1080, "url" : "https://i.scdn.co/image/f45dbf8d0ad281caf896a9f60c6ad4912511c0d4", "width" : 720 }, { "height" : 960, "url" : "https://i.scdn.co/image/6af321bada8e15423f5bfa0587a645ad83bbf090", "width" : 640 }, { "height" : 300, "url" : "https://i.scdn.co/image/480455a9fb0692dda061cb88dd93f21a74086c80", "width" : 200 }, { "height" : 96, "url" : "https://i.scdn.co/image/13eee08cef99f7b32145a4f7f8e3e83af2c50287", "width" : 64 } ], "name" : "Rammstein", "popularity" : 80, "type" : "artist", "uri" : "spotify:artist:6wWVKhxIU2cEi0K81v7HvP" } ], "limit" : 20, "next" : null, "offset" : 0, "previous" : null, "total" : 1 } }  
    Ще бъда благодарен, ако няккой би могъл да даде съвет г/д как да го направя.
   • от Phoenix.bg
    Имам следния код на python:
    matchttb = re.compile(r'(?s)<table\b[^>]*>(.*)</table>').findall(link) for tabl in matchttb: matchds = re.compile('<img src="(.+?)" alt="(.+?)" ').findall(tabl) for thumbnail, title0 in matchds: #print thumbnail, title0 title0 = urllib.unquote_plus(title0).decode('utf-8', errors='ignore').encode('utf-8', errors='ignore') matchlk = re.compile('mid=(.+?)".*>(.+?)<').findall(tabl) for mid,title1 in matchlk: #print title1 title1 = urllib.unquote_plus(title1).decode('utf-8', errors='ignore').encode('utf-8', errors='ignore') #print title0,title1,thumb title = title0 + title1 print title,mid,thumbnail Опитвам се да направя следното: само за текущия елемент в tabl да се изпълнят още два re.compile върху него и техните резултати да се извеждат заедно, като: първия елемент на matchds + първия елемент на matchlk и т.н. По начина по който съм го написал, за всеки индекс елемент на matchds се добавят всички елементи на matchlk т.е. резултатите общо стават равни на произведението от matchds и matchlk, а всъщност трябва да бъдат само колкото елементите в единия списък (matchds и matchlk са равни като брой, а дори и да не са, това не би трябвало да е проблем).
     
    Имате ли идеи
   • от TheSmoKeR
    Здравейте
    Отскоро почнах да разучавам Kivy и понеже vim ми е любимия редактор/IDE,се нуждая от някакъв аддон който да поддържа поне syntax highlight и intendation за .kv файловете.Пък ако има и autocomplete ще е златен Намерих само този,който просто украсява кода.Но проблема е че при мен целият код е в червен нюанс.Предполагам поради Numix темата на Ubuntu.
     
    Ето как изглежда:
     

   • от Phoenix.bg
    Някой може ли да ме светне как да конвертирам през python показаният в стъпка 1 стринг в четаем, като в стъпка 2:

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

   Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

  ×

  Информация

  Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.