Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Secret conversation- тайни разговори с катинарче през месенджер на фейсбук

Featured Replies

Здравейте! Откакто пуснаха възможността за тайни разговори се опитвам да разбера как работи. Моля всеки, който знае нещо повече да споделя, защото няма много информация за тази възможност.
На мен ми се наложи да използвам тази функция, защото мой познат има фейсбук и месенджер, но друг човек има паролата му. Той знае това. Не разбира от тези технологии и не иска да си сменя паролата и защото от този човек има някаква полза. В същото време съобщенията, които си пращаме се оказа, че са прочитани и дори в един момент започна намеса. Понякога не разбирам кога пише той, кога другия човек. Това не е приятно нито за него, нито за мен. За това, когато излезе възможността за таен разговор много се зарадвах. Радостта обаче не трая много. Оказва се според моите експерименти, че не е никакъв таен разговор. 
За да се осъществи такъв разговор първо трябва месенджера да е с актуализирана версия. После да се отиде на чата с човека, с който искаме да осъществим таен разговор. После в горния десен ъгъл натискаме на буквата  i оградена в кръгче. След това от менюто, което се показва избираме картинка с катинарче, където пише Secret conversation. След това излиза съобщение и натискаме "turn on",  на следващото съобщение натискаме "ок".
Тогава излиза чат с черно катинарче и текста бял на черен фон.
Когато пишем за първи път на даден абонат той трябва да е с актуализирана версия на оригиналния месенджер и да потвърди, че е съгласен да получи такова съобщение. Но понякога не иска такова потвърждение и чата излиза директно.
Единствената защита, която видях до сега е, че чата не излиза на компютъра. Кодира се между двата тееефона. Но... тук идва друг въпрос. От фейсбук уверяват, че разговорът се кодира само между два телефона. Това обаче не се оказва така. Човек може да инсталира месенджер с една парола ако иска и на 10 мобилни устройства. И като направи съответните настройки описани по- горе да направи таен разговор с даден човек от всичките си устройства. И всички съобщения от чата с катинарче се синхронизират на всички устройства. Това означава, че който има паролата и мобилен телефон спокойно се включва в тайния разговор. Това ми се случи и на мен. Мислейки си, че пиша с този познат се оказа, че в един момент вече си пиша с другия човек. После направих експеримент с няколко телефона и се оказа, че навсякъде излизат съобщенията.
Това незнам бъг в системата на фейсбук ли е или е тотална недомислица.
Моля ако някой знае какво означават ключовете за кодиране да обясни повече. И дали има възможност от моя телефон да дам разрешение само на едно мобилно устройство, с което да осъществя този чат и да елиминирам останалите.
И от какво зависи броя на ключовете, които се виждат? На моя телефон ми показва, че имам 3 ключа, на телефона на майка ми са 2 ключа, на този познат е само един ключ. Със сигурност ключовете не показват колко телефона са включени с таен чат, но какво точно показват??

222.jpg

22.jpg

44.jpg

1111.jpg

Кажи на този човек да вкара двойно потвърждение - за да си влезе с акаунта, ще му трябва кода от смс-а изпратен до телефона му. След това изтрива всички авторизирани устройства. Проблема е решен.

Хайде стига с плоските истории че питате за познати. Вие си нямате понятие, познатите пък хептен. Но пък сте много отворени и не желавете да сменяте компрометирана парола. Проблемът си е ваш! Или пък може би профила не е и искате да контролирате друг?

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

• Автор
на 13.07.2017 г. в 9:13, niki292002 написа:

Кажи на този човек да вкара двойно потвърждение - за да си влезе с акаунта, ще му трябва кода от смс-а изпратен до телефона му. След това изтрива всички авторизирани устройства. Проблема е решен.

Благодаря за отговора! Но ако може да ми кажете как точно да направи това. Той почти нищо не може сам да направи като настройки. Трябва аз да го направя, но го виждам рядко. Поне първо аз да разбера как става. Ако може да ми обясните стъпка по стъпка.

• Автор

Мисля, че разбрах как става това с двойното потвърждение. На моя телефон го направих.

Все пак нека ако някой знае подробности, новости или някакви трикове при използване на тази услуга моля да пише в тази тема.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.