Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

logitech x 540 проблем с баса

Featured Replies

Закупих logitech x 540 на старо и има проблем с баса - усилен е докрай. Врътката на баса не влия по никакъв начин на нивото му. Намалям го от плеъра, но пак не е достатъчно. Има ли вариант да го оправя или да не се занимавам? 

преди 18 минути, dianstefanov написа:

Закупих logitech x 540 на старо и има проблем с баса - усилен е докрай. Врътката на баса не влия по никакъв начин на нивото му. Намалям го от плеъра, но пак не е достатъчно. Има ли вариант да го оправя или да не се занимавам? 

Ако си добре с радиотехниката, може и да го оправиш. Ако ли не, има сервизи за тази цел!

• Автор

Не разбирам от това, а и не се намирам в България. Гледах някакво клипче как слагат спирт в потенциометъра.

преди 21 минути, dianstefanov написа:

Не разбирам от това, а и не се намирам в България. Гледах някакво клипче как слагат спирт в потенциометъра.

Така техника не се ремонтира. В сервиза ще ви го оправят , след преглед. Може да е за почистване, а може въобще да е за смяна потенциометъра. А може въобще да не е от него!

Техника във форум не се оправя, младеж. Ако ще и на Луната да се намираш!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 2 часа, Непознат написа:

Така техника не се ремонтира. В сервиза ще ви го оправят , след преглед. Може да е за почистване, а може въобще да е за смяна потенциометъра. А може въобще да не е от него!

Техника във форум не се оправя, младеж. Ако ще и на Луната да се намираш!

Българина е способен на всичко :) !!!!!!!!!!!!!!!

• Автор

Странна идея ми дойде на ум, но все пак е нещо :D 

Горния потенциометър е за волюм а долния за баса. Въпроса ми е, мога ли да сменя местата на някои от кабелчетата най-горе така че да разменя потенциометрите и горния да стане БАС и да намаля нивото му на половина поне и после пак да направя горния волюм пък на баса ако ще да бачка, важното е да го намаля само? :D:D:D  

IMG_20170718_140812.jpg

преди 10 минути, dianstefanov написа:

мдааа, странни идеи, като се има предвид, че е постояннотоково управление, и има голяма вероятност за прекъснало жило в кабела
ако са еднакви потенциометрите, можеш да ги размениш ...ъ-ъ-ъ...тъй де, разпояваш и сменяш местата
но си мисля, че ако е станало това, с кабела горе, няма да има никакъв ефект

• Автор

А мога ли да разменя някои от кабелите само за да постигна тоя ефект с размяната ( понеже нямам поялник, а и съм сигурен че ще стане много по зле положението :D ) ?

ако ти беше токаджия, щях да ти кажа как да намериш точното място на прекъсване...ъ-ъ-ъ...тъй де, ако има прекъсване, а не е повреден чипът
препоръчвам ти, да не си правиш експерименти, за да не останеш на сухо

преди 36 минути, dianstefanov написа:

Горния потенциометър е за волюм а долния за баса. Въпроса ми е, мога ли да сменя местата на някои от кабелчетата най-горе така че да разменя потенциометрите и горния да стане БАС и да намаля нивото му на половина поне и после пак да направя горния волюм пък на баса ако ще да бачка, важното е да го намаля само? :D:D:D  

IMG_20170718_140812.jpg

Със сигурност може да си изгориш уредбата. В това спор няма. 

Щом си го отворил, капни малко спрей WD40 в потенциометрите през отвора над крачетата на потенцометъра. Има и графитен спрей, продаваха го в Лидъл с който е още по-добре или може с графитова смазка да бръкнеш с тънка клечка в процепа между изводите и горната капачка. Ако се окаже че е прекъснат проводящият слой около нитовете на изводите, можеш да капнеш върху тях графитен лак, както и да нанесеш един слой върху пистата, ако е прекъсната по средата. По този начин съм поправял потенциометри на радиокасетофон, които никъде не могат да се намерят същите, като изключим че след ремонта се разминават в регулирането на двата канала, но като свикна, вече знам кой в какво положение трябва да се нагласи. А благодарение на това че графитният лак е с голямо съпротивление, то съпротивлението на потенциометъра изобщо не се промени.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.